Χρήστος Μητρέντζης & Ανδρέας Καρακότας σε εκδήλωση για το ελληνικό τραγούδι στην Κύπρο

Η αθέατη πλευρά της τέχνης, τα βιώματα των καλλιτεχνών...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Η μουσική του παρελθόντος είναι η μουσική του μέλλοντος»


Το Μουσικό Ίδρυμα «Ευαγγελία Τζιαρρή» της Λάρνακας και ο όμιλος «Κολίαντρος», διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα το ελληνικό τραγούδι μέσα από μαρτυρίες και βιώματα καταξιωμένων μουσικών και ερευνητών.

Κύριος σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προβληθούν και να φωτιστούν ιδιαίτερες πτυχές της ελληνικής μουσικής τέχνης μέσω σημαντικών αφηγήσεων, που θα ερμηνεύουν ταυτόχρονα την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής στην νεότερη ελληνική ιστορία. Το υλικό από κάθε εκδήλωση θα συγκεντρώνεται σε έντυπο το οποίο θα δίνεται στο κοινό της εκδήλωσης και θα αποτελέσει ένα ιστορικό αρχείο.

Στην πρώτη εκδήλωση που έχει τίτλο «Η μουσική του παρελθόντος είναι η μουσική του μέλλοντος» (από μια φράση του Γιώργου Ζαμπέτα), είναι καλεσμένοι ομιλητές ο Χρήστος Μητρέντζης (δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και άπταιστος γνώστης του ρεμπέτικου τραγουδιού) και ο Ανδρέας Καρακότας (τραγουδιστής, μελετητής και καθηγητής λαϊκού τραγουδιού στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο τμήμα Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων).

Ο Χρήστος Μητρέντζης και ο Ανδρέας Καρακότας θα μιλήσουν για τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Ζαμπέτα και όλους τους άλλους σημαντικούς μουσικούς που σημάδεψαν τη μουσική τους πορεία και θα μοιραστούν με το κοινό ιστορίες που φέρνουν τη μουσική του Ζαμπέτα, του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη στο σήμερα με ένα τρόπο μοναδικό, καθώς τα λεγόμενα τους θα διανθίζονται από τραγούδια που θα ακουστούν «επί σκηνής» από τον Μητρέντζη και τον Καρακότα. Τη συζήτηση θα συνοδεύουν προβολές από το προσωπικό αρχείο των δυο μουσικών, την εκδήλωση θα συντονίζει ο δάσκαλος και ερευνητής Ανδρέας Κώστα και μετά το πέρας της θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2019 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα και θα διαρκέσει από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.

Τα εισιτήρια, που κοστίζουν 10 euro, προπωλούνται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Πλατεία Βασιλέως Παύλου, Λάρνακα 6023, Τηλέφωνο: 24 817737).
Afisa Mitrentzis Karakotas 1

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!