Χάρις Αλεξίου & Μίνως Μάτσας στο Studio!

Νέο δίσκο με τραγούδια του Μίνου Μάτσα ετοιμάζει αυτό τον καιρό η Χάρις Αλεξίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/10/2011

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Όπως δήλωσε ο συνθέτης, σε συνέντευξή του στη Γιώτα Αργυροπούλου για το «Έθνος της Κυριακής» (2-10-11), το cd θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο. Και συνεχίζει:

Η σχέση μας με τη Χαρούλα είναι ιδιαίτερη, κατά κάποιο τρόπο έχω μεγαλώσει μαζί της. Πιο πολύ έβλεπα τη Χαρούλα μικρός, παρά τους θείους μου. Δουλεύω λοιπόν, με κάποιον που αγαπάω και ξέρω από καιρό και αυτό φαντάζομαι δημιουργεί μια ιδιαίτερη εμπειρία. Φαντάζομαι ότι και για εκείνη κάπως έτσι θα είναι.

Για μένα το τραγούδι είναι μια στιγμή, το συλλαμβάνεις και αυτό είναι! Είναι σύντομο και αποτελεί υψηλή τέχνη. Τώρα που ξαναμπήκα σε αυτό, μ’ αρέσει πολύ. Και η Χαρούλα είναι απίστευτη! Η φωνή της έχει κάτι που σε συνδέει με έναν άλλον κόσμο, πιο παλιό. Ο τρόπος που τραγουδάει, όταν την ακούω στο στούντιο, συχνά με κάνει και ανατριχιάζω. Πολύ λίγοι τραγουδιστές έχουν αυτό το χάρισμα.

Η δισκογραφική σχέση της Αλεξίου και του Μίνωα Μάτσα ξεκίνησε το 2004, όταν σε στίχους δικούς της και του Οδυσσέα Ιωάννου, η πρώτη τραγούδησε το «Πάντα ο ήλιος θα βγαίνει» σε μουσική του δεύτερου. Κι ήταν αυτό το δεύτερο νέο τραγούδι - μαζί με το «Πρώτη φορά συγνώμη», σε μουσική και στίχους δικούς της- που υπήρχε στη συλλογή «Ανθολόγιο» που κυκλοφόρησε τότε.

Το 2009 και σε στίχους του Ισάακ Σούση, η Χαρούλα τραγούδησε το «Αμίλητο νερό» για την ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους», τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Music for films» με συνθέσεις του Μάτσα για τον κινηματογράφο.

Εκτός όμως από τα νέα τραγούδια του Μάτσα, η Χάρις Αλεξίου συμμετέχει και στο νέο δίσκο της Νάνας Μούσχουρη «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά», που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Μαζί τους και οι Μανώλης Μητσιάς, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Αλιάγας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!