Βάλε τη δική σου φωτογραφία στο «Χαμόγελο της Τζοκόντας»

Αποτυπώστε φωτογραφικά το θέμα "Γυναίκα έρημη στην μεγάλη πόλη" που ενέπνευσε τον Μάνο Χατζιδάκι και κερδίστε…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/11/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Νίκος Μπάτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To μυθικό «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την έκδοση του.

Η ΜΙΝΟS-ΕΜΙ γιορτάζει την επέτειο αυτή με την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού BOX που θα περιλαμβάνει την στερεοφωνική μορφή του έργου, όπως είχε αποτυπωθεί μόνο στην αμερικάνικη έκδοση του το 1965 από το original stereo master που εστάλη πρόσφατα από την Αμερική, καθώς και ένα ψηφιακό ανέκδοτο δίσκο από το αρχείο του συνθέτη με τον ίδιο στο πιάνο να παίζει τα έξι θέματα του έργου.

«Το Χαμόγελο της Τζοκόντας»


Με αφορμή αυτή τη κυκλοφορία, διεξάγεται ένας ιδιαίτερος, καλλιτεχνικός διαγωνισμός οπού το κοινό καλείται να αποτυπώσει φωτογραφικά το θέμα "Γυναίκα έρημη στην μεγάλη πόλη" που ενέπνευσε τον Μάνο Χατζιδάκι και να ακούσει πρώτο τα 6 ακυκλοφόρητα θέματα του έργου, στην πρωτότυπη ηχογράφηση τους, με τον Μάνο Χατζιδάκι να τα παίζει στο πιάνο.

Θα έχετε την χαρά να είστε οι πρώτοι ακροατές του ανέκδοτου cd ντοκουμέντο με τον συνθέτη στο πιάνο να μετουσιώνει σε νότες «ένα συγκερασμό απελπισίας και αναμνήσεων».

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο link εδώ

Η εορταστική αυτή χρονιά θα ολοκληρωθεί με δυο σημαντικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 27 και 28 Νοεμβρίου με τα δύο έργα που ο Μάνος Χατζιδάκις συνέθεσε κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας» και το "BLUE", ένα ποιητικό γουέστερν σε σκηνοθεσία του Silvio Narizzano με πρωταγωνιστή τον Terence Stamp. Συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σολίστ τον Γιώργο Μουλουδάκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!