Το βινύλιο κάνει τρελές πωλήσεις εν μέσω lockdown στη Βρετανία

Ποια άλμπουμ είναι στην κορυφή φέτος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσουν σε υψηλό τριών δεκαετιών, καθώς οι μουσικόφιλοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξοδεύοντας τα χρήματά τους τους για να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους.

Οι πωλήσεις βινυλίου είναι αυξημένες σχεδόν 10% φέτος, με προοπτική να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος του 2020, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη χρονιά από το 1990, όταν οι Sinead O'Connor και New Kids στο Block ήταν στην κορυφή των πωλήσεων. Οι πωλήσεις σε τεμάχια αναμένεται επίσης να ξεπεράσουν τα 4,3 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη, δεδομένης της πτώσης της αγοράς φυσικού προιόντος, από βινύλιο και CD έως κασέτες και DVD, σχεδόν κατά το ήμισυ τον Απρίλιο, καθώς το πρώτο lockdown έκλεισε τα καταστήματα.

«Έχουμε δει 250% ανάπτυξη από το χαμηλότερο σημείο του lockdown μέχρι τώρα», δήλωσε ο Drew Hill, διευθύνων σύμβουλος της Proper Music, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου διανομέα βινυλίου και CD στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Νόμιζα ότι θα ήταν καταστροφικό για τη βιομηχανία, αλλά κατά τη διάρκεια του lockdown οι άνθρωποι που αγοράζουν δίσκους ήταν αυτοί που πριν πήγαιναν σε πολλές συναυλίες. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό τώρα, έτσι φαίνεται ότι ξοδεύουν τα χρήματα σε δίσκους. " Την περασμένη εβδομάδα, η Kylie Minogue μάς γύρισε πίσω πόλλά χρόνια καθώς το Disco έφτασε στην κορυφή των πωλήσεων βινυλίου.

Η πανδημία τροφοδότησε επίσης τη συνεχιζόμενη άνοδο των κασετών, με τις πωλήσεις να αυξάνονται έως και 85% μέχρι στιγμής φέτος, φτάνοντας τις συνολικές πωλήσεις πάνω από 1 εκατομμύρια λίρες για πρώτη φορά μετά από χρόνια που το προιόν είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Ωστόσο, η εικόνα είναι πολύ λιγότερο ρόδινη για τα CD, που αντιμετωπίζουν μεγάλη πτώση με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 30% φέτος. Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί τις τελευταίες εβδομάδες του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις CD θα φτάσουν περίπου τα 150 εκατομμύρια λίρες, κάνοντας το 2020 τη χειρότερη χρονιά από το 1987.

Τα κορυφαία σε πωλήσεις άλμπουμ βινυλίου του 2020 μέχρι σήμερα

1. (What’s the Story) Morning Glory? – Oasis (Sony Music)

2. Rumours – Fleetwood Mac (Warner Music)

3. Back to Black – Amy Winehouse (Universal Music)

4. Nevermind – Nirvana (Universal Music)

5. Ultra Mono – Idles (Partisan)

6. Fine Line – Harry Styles (Sony Music)

7. MTV Unplugged – Liam Gallagher (Warner Music)

8. Disco – Kylie Minogue (BMG)

9. Chromatica – Lady Gaga (Universal Music)

10. Greatest Hits – Queen (Universal Music)

Πηγή: Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!