Το σύνολο του Αγγλοαμερικανικού ρεπερτορίου εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Αυτοδιαχείριση

Την Αυτοδιαχείριση έχει εμπιστευτεί και ένας σημαντικός αριθμός των πλέον καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αυτοδιαχείριση, ο μοναδικός ελληνικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων μουσικών έργων που λειτουργεί στην Ελλάδα, μετά την αφαίρεση της σχετικής άδειας από την ΑΕΠΙ, ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με το σύνολο των αντίστοιχων Οργανισμών του Αγγλοαμερικανικού ρεπερτορίου στην Αμερική, στην Αγγλία, στην Ιρλανδία στον Καναδά και στην Αυστραλία για τα δικαιώματα Δημόσιας Εκτέλεσης, αλλά και Ευρυεκπομπής, διευρύνοντας τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα νομιμότητας που είχε προκύψει για χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που ενώ ήθελαν να είναι σύννομες και να προμηθευτούν την αντίστοιχη άδεια, είχαν παγιδευτεί στο κενό που προέκυψε από τη δυσλειτουργία της ΑΕΠΙ το 2018.

Το Αγγλοαμερικανικό ρεπερτόριο αποτελεί διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, αναπόσπαστο μέρος της μουσικής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε ένα ευρύτατο φάσμα χρήσεων από επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της νυχτερινής διασκέδασης και του γενικότερου εμπορίου. Καλλιτέχνες όπως οι Beatles, οι Rolling Stones, o Neil Diamond, η Madonna, οι R.E.M, η Mariah Carey, οι Oasis, ο Robbie Williams, ο Elvis Presley, ο Bob Dylan, η Aretha Franklin, ο Elvis Costello, η Rihanna, ο James Brown, o Eminem, οι The Beach Boys και πολλοί άλλοι εκπροσωπούνται από την Αυτοδιαχείριση. Παράλληλα, όμως, ο Οργανισμός εκπροσωπεί και διεθνή ρεπερτόρια από χώρες, όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

Υπενθυμίζεται ότι την Αυτοδιαχείριση έχει εμπιστευτεί και ένας σημαντικός αριθμός των πλέον καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, όπως ενδεικτικά ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Ηλίας Φιλίππου, o Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Βασίλης Καρράς, ο Στέφανος Κορκολής, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Αντύπας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης.

Δεν υπολείπεται, όμως, και η εκπροσώπηση διαχρονικών αξιών του Ελληνικού τραγουδιού, όπως το ρεπερτόριο του Ρίτσου, του Βίρβου, του Πυθαγόρα, του Βαμβακάρη, του Παπαϊωάννου, του Ζαμπέτα, του Άκη Πάνου και του Ηλία Κατσούλη. Τέλος, η Αυτοδιαχείριση εκπροσωπεί το ρεπερτόριο μεγάλων πολυεθνικών Εκδοτών Μουσικής όπως είναι η Sony/ATV που διαχειρίζεται ήδη και το ρεπερτόριο της ΕΜΙ. Για όλα αυτά τα ρεπερτόρια ισχύει αντίστοιχη δυνατότητα αναδρομικής εκπροσώπησης από την αρχή του 2018.

Για τους λόγους αυτούς, η Αυτοδιαχείριση αποτελεί την απαραίτητη λύση μουσικής αδειοδότησης για τον Έλληνα επαγγελματία, ενώ, με τη δυνατότητα που δίνεται για τακτοποίηση της χρήσης μουσικής για όλο το 2018, από αυτό το ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίων που εκτελούνται σε καθημερινή βάση, καλύπτεται μία μεγάλη ανάγκη της αγοράς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!