Το «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» ενώνει μουσικά την Κρήτη με το Βόλο

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια συνεργασία με Κρητικό και Θεσσαλικό άρωμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/05/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Τα αδέρφια Αντώνης & Μιχάλης Φραγκιαδάκης από την Κρήτη και το συγκρότημα «Ηχώ των δρόμων» από το Βόλο, μετά από 31 ολόκληρα χρόνια, ηχογραφούν ξανά το τραγούδι «ύμνο» της λεβεντομάνας Κρήτης «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» των αδερφών Φραγκιαδάκη.

Το νέο ηχογράφημα με την «Ηχώ των δρόμων» θα κυκλοφορήσει σε single cd. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων θα βιντεοσκοπηθούν πλάνα για το επίσημο video clip.

Λίγα λόγια για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να αναπολούν οι παλαιότεροι.

Αντώνης & Μιχάλης Φραγκιαδάκης

Ο Αντώνης & ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης, γνήσιοι Κρητικοί καλλιτέχνες με πολλές ανησυχίες, πάντρεψαν στο πέρασμα των χρόνων στοιχεία της Κρητικής μουσικής με αυτά της έντεχνης. Δεξιοτέχνες, συνθέτες, τραγουδιστές, δάσκαλοι Κρητικής μουσικής, επαγγελματίες μουσικοί. Έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Θανάσης Σκορδαλός, Νίκος Ξυλούρης, Λεωνίδας Κλάδος, Γιώργος Παπαδάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Ψαραντώνης, Μάνος Μουντάκης, Βασίλης Σκουλάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γιάννης Καλομοίρης, Βασίλης Σταυρακάκης, Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Μαρτσάκης, Χαΐνηδες κ.ά.

Το 1985 γράφουν μαζί τον πρώτο τους δίσκο, τη «Μεγάλη Συνάντηση» που αφήνει σφραγίδα στην Κρητική Μουσική με το κομμάτι «Πάντα Θλιμμένη Χαραυγή». Ακολουθούν οι δίσκοι «Πρωτοφανίστικος Σεβντάς», «Αφιέρωμα στον έρωτα», «Μουσική Άνοιξη» με το τραγούδι «Έσβησε ο αέρας το κερί», «Άντρας που δεν εκάτεχε», «Φεγγάρι τόσα μυστικά» και άλλα. «Τα τραγούδια της τσέπης» και πρόσφατα το διπλό CD «Δεν έχει η αγάπη σύνορα», «Στου πυρομάχου τη φωτιά» και άλλα.

«Ηχώ των δρόμων»


Η «Ηχώ των δρόμων», ένα αξιόλογο μουσικό σχήμα που δίνει το δικό του στίγμα στο Βόλο και ευρύτερα, πορεύεται σε δημιουργικές διαδρομές. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Του ορίζοντα σελίδες - κεφάλαιο πρώτο», συνεχίζουν με το δικό τους δυναμικό τρόπο τις ζωντανές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας την παρθενική τους δουλειά και επιλεγμένες, αντιπροσωπευτικές διασκευές. Η «Ηχώ Των Δρόμων» αποτελείται από τους: Απόστολο Καμακά φωνή - κιθάρα, Κάτια Ορφανού - φωνή, Ιάσονα Τουφεξή βιολί - φωνητικά, Σπύρο Αποστόλου κρουστά - φωνητικά και Ανέστη Κουρδή - ηλ. μπάσο. Ο λόγος δημιουργίας του σχήματος, ήταν η αγάπη για το έντεχνο τραγούδι, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργία, έχοντας συνάμα αρκετές επιρροές και από την ελληνική παραδοσιακή μουσική πάντα με Ροκ διάθεση…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!