Tο δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο

Tο κομμάτι που παίζεται περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο λόγος για το περίφημο Bohemian Rhapsody των Queen.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το single και το μουσικό του βίντεο του 1975 έπαιξαν πολύ --περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως και τα δύο μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου 2018-- καταγράφοντας ρεκόρ. Μιλάμε για Spotify, Apple Music και Deezer, καθώς και YouTube και όχι μόνο.

Έτσι το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε το Smells Like Teen Spirit των Nirvana και το Sweet Child o’Mine των Guns N’ Roses και χρίζεται ταυτόχρονα το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η προβολής της ομώνυμης ταινίας, στην οποία ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται το μυθικό τραγουδιστή της μπάντας, Φρέντι Μέρκιουρι. Πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έγινε η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο Μάλεκ κέρδισε μια υποψηφιότητα για τις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του στην ταινία και θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος και για τα βραβεία 'Οσκαρ τον Ιανουάριο.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι το Bohemian Rhapsody στο ξεκίνημά του θεωρούνταν αντιεμπορικό με τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, τις αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και τους στίχους για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!