Το βιβλίο αποκτά και πάλι την «Εστία» του τις γιορτές!

Λίγο πριν τις γιορτές, η γωνία Διδότου και Δελφών θα μυρίζει μελάνι και πάλι αφού είναι έτοιμος ο χώρος για να στεγάσει το «νέο» ιστορικό βιβλιοπωλείο της…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Εστίας που θα διαθέτει πλέον μόνο βιβλία του ίδιου του οίκου. Η εκδότρια Εύα Καραϊτίδη, λάτρης της Αθήνας και της ιστορίας της, δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο σημείο –μετά τη «φυγή» απ’ το κλασικό «στέκι της Σόλωνος-, αφού πρόκειται για την πολυκατοικία που είχε φτιάξει ο γιος της Γαλάτειας Σαράντη, γνωστός αρχιτέκτων των Αθηνών Αλέξανδρος Πατσούρης και στεγάστηκε ο Ιωάννης Κολλάρος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων η κα Καραϊτίδη είχε πει: «Προσδοκούμε τα καλύτερα και τα ουσιαστικότερα: εκεί θα εκτίθενται οι τίτλοι μας όπως πουθενά αλλού, για την καλύτερη περιδιάβαση και εξυπηρέτηση των αγοραστών λιανικής και χονδρικής πώλησης. Προσδοκούμε συσπείρωση και διεύρυνση ενός κοινού που εκτιμά την παράδοση αλλά και την καινοτομία, που θα ανακαλύπτει στον ίδιο χώρο τη γενιά του '30, αλλά και τους σπουδαίους σύγχρονους Ελληνες και ξένους συγγραφείς».

Στόχος της νέας προσπάθειας, συμπληρώνει, είναι «η επιστροφή στη μικρή και οικεία κλίμακα της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο, μιας σχέσης που παραμερίστηκε για λίγο αλλά που η ανάγκη της επιβιώνει, ισχυρότερη από ποτέ».

Πηγή: iefimerida.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!