Θόδωρος Δερβενιώτης με Μακρή & Σπυροπούλου στην ΕΡΤ (2003)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση του λαϊκού συνθέτη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Σαν σήμερα...


Στις 20 Ιανουαρίου 1922 γεννήθηκε στη Ζαγορά του Βόλου ο Θόδωρος Δερβενιώτης. Μπήκε στη δισκογραφία το 1952 με το τραγούδι «Μόνο ψέμα και απιστία» σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη, που τραγούδησε ο Γιάννης Τζιβάνης. Ο Θόδωρος Δερβενιώτης έφυγε από τη ζωή στις 4 Δεκεμβρίου 2004.

«Συν και πλην»


Το 2003 κυκλοφόρησε, από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Ζαγοράς Πηλίου, ένα βιβλίο - λεύκωμα με τίτλο «Οργανοπαίκτες και Κομπανίες του Πηλίου» και ένα cd με «Τραγούδια του γάμου και των πανηγυριών στο Πήλιο». Συγγραφέας του βιβλίου καθώς και ενορχηστρωτής και επιμελητής του cd ήταν ο Θόδωρος Δερβενιώτης.

Την ίδια εποχή ο Θόδωρος Δερβενιώτης, μαζί με μια μικρή λαϊκή ορχήστρα και τους τραγουδιστές Ηλία Μακρή και Μαρία Σπυροπούλου (στα πρώτα της βήματα), εμφανίσθηκαν στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συν και πλην», που παρουσίαζαν ο Ανδρέας Ροδίτης, η Λένα Αρώνη και η Μάριον Μιχελιδάκη. Εκτός από τις, πάντα ενδιαφέρουσες, απόψεις του λαϊκού συνθέτη και την ανακοίνωση της έκδοσης που προανέφερα, οι τραγουδιστές με την ορχήστρα απέδωσαν κάποιες από τις διαχρονικές επιτυχίες του…

Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Χιονάς (μπουζούκι), Φαίδων Λιονουδάκης (πιάνο), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Βασίλης Μασσαλάς (κιθάρα, τραγούδι).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής...

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!