“ The Kavafis Project ” κατέκτησε τη Βιέννη

Ο ερμηνευτής του έργου Γιώργος Νταλάρας δηλώνει: « Ήταν μια μοναδική εμπειρία, να στέλνεις το μήνυμα του μεγάλου Αλεξανδρινού σε ένα κοινό όχι τόσο οικείο με το λόγο του ποιητή. Για μια ακόμη φορά οι…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

απαρχές της νεοελληνικής λογοτεχνίας μαζί με τη δυναμική νεωτερικότητα του Καρόζα χτίζουν σε εποχές δύσκολες γέφυρες πολιτισμού»

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Wiener Konzerthaus , ο λόγος του Κ.Π. Καβάφη με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα, την θεατρική απαγγελία του εμβληματικού Bruno Ganz και όχημα τη μουσική του Αλέξανδρου Καρόζα συγκλόνισε το κοινό της Βιέννης.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε το έργο «Καβάφης» του συνθέτη Αλέξανδρου Καρόζα με την Ορχήστρα «Wiener KammerOrchester» και τη Χορωδία «Wiener Singakademie» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη. Οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν επανειλημμένα από τους 1700 παρόντες, που εδώ και μέρες είχαν διασφαλίσει θέση στη λαμπρή σκηνή της Αυστριακής πρωτεύουσας.

Ο Bruno Ganz στις απαγγελίες των ποιημάτων του μεγάλου Αλεξαντρινού, απέδωσε με εύγλωττο τρόπο τα βαθύτερα και πολυεπίπεδα νοήματα τους αποσπώντας την καθολική αποδοχή των θεατών.

«Ο Καβάφης σε διαρκή αναζήτηση της ανθρώπινης υπόστασης ένοιωθε τις αντιφατικότητές της. Άφησε ανεξίτηλο στίγμα κριτικής αλλά και φως πορείας. Προσπάθησα να περικλείσω μουσικά την ποικιλόχρωμη κουλτούρα του Ελληνισμού και να βασιστώ σε αυθεντικές ρίζες κλασσικής ελληνικής και ευρύτερα μεσογειακής μουσικής παράδοσης» σημειώνει σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Καρόζας δημιουργός και εμπνευστής του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στο έργο αυτό, τον Απρίλιο του 2010, δήλωσε: «Η σύνθεση της ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Αλέξανδρο Καρόζα είναι ένα ευφυέστατο μουσικό κατόρθωμα ».

Ο Γιώργος Κουντούρης με απόλυτη αρμονία διηύθυνε τα μουσικά σύνολα οδηγώντας το κοινό στο τέλος της συναυλίας να επαναφέρει με το ενθουσιώδες χειροκρότημά του τους συντελεστές της παράστασης μαζί με τον Αλέξανδρο Καρόζα τρεις φορές στη σκηνή για την ερμηνεία της καταληκτικής σύνθεσης του έργου «Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια..»

www.kavafis.net















ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!