Θανάσης Πολυκανδριώτης: Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Τραγουδούν: Λένα Αλκαίου, Κατερίνα Ντίνου, Φώτης Θεοδωρίδης, Χριστίνα Μιχαλάκη, Αλέξανδρος Ψωμόπουλος και ο συνθέτης.
Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στις 8.30 μ.μ., ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μαζί με καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επικεφαλής του τμήματος λαϊκής μουσικής, μπουζουκιού και συγγενών λαϊκών οργάνων του Ωδείου Αθηνών θα συνοδεύσει τους σπουδαστές του στην ετήσια συναυλία εξετάσεων. Μαζί με τους συνεργάτες του και καθηγητές του Ωδείου

Νίκο Στρατηγό, πιάνο
Νίκο Καινούργιο, κιθάρα
Σπύρο Γλένη, κρουστά

Η Λένα Αλκαίου, η Κατερίνα Ντίνου, ο Φώτης Θεοδωρίδης, η Χριστίνα Μιχαλάκη, ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος και ο συνθέτης, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που είναι απόφοιτος του ωδείου Αθηνών τιμώντας έτσι το γνήσιο καλό ελληνικό τραγούδι.

Τη συναυλία θα προλογίσει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου πανεπιστημίου, Διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής - μουσικολόγος.

Στο πρώτο μέρος οι σπουδαστές και ο δάσκαλος τους θα επιδείξουν στο κοινό τη φιλοσοφία της Λαϊκής αρμονίας πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η λαϊκή μας μουσική παράδοση. Είναι αποσπάσματα από το βιβλίο του Θανάση Πολυκανδριώτη Λαϊκή Αρμονία.

Αμέσως μετά οι Μεθ’ Επόμενοι μαθητές, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν τέσσερα ελληνικά κομμάτια.
PolikanAFISA MIKRI
Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, 1ος όροφος Ωδείου Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (Στάση Μετρό: Ευαγγελισμός)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates