Θανάσης Βέγγος - Ή Τρελός είναι αυτός ή Άγιος...

Αφιέρωμα της «Ατάκας», της εφημερίδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν ξημέρωμα της 3ης Μαΐου, παγκόσμιας ημέρας γέλιου, όταν ο Θανάσης Βέγγος αποφάσισε να αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και να χαρίσει απλόχερα το γέλιο και κάπου αλλού…

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της «Ατάκας», της εφημερίδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Βέγγο, για τον οποίο, ο Νίκος Κούνδουρος είχε πει πολύ εύστοχα «Ή τρελός είναι αυτός, ή άγιος…».

Συμπεριλαμβάνονται ένα κείμενο της Κλεοπάτρας Ροντήρη, ένα συγκινητικό γράμμα της Κάκιας Ιγερινού προς το Θανάση Βέγγο, δηλώσεις συναδέλφων του ηθοποιών, αποσπάσματα από δικές του, σπάνιες συνεντεύξεις, μικρές δηλώσεις ανθρώπων της τέχνης, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, που με μια λέξη τον χαρακτηρίζει ως «Άνεμο», δημοσιεύσεις στον τύπο κι ένα κείμενο του Γιάννη Σολδάτου από το βιβλίο του «Ένας άνθρωπος παντός καιρού». Με χαρά μαθαίνουμε επίσης, πως από το Νοέμβριο η μορφή του Βέγγου θα γίνει γραμματόσημο… Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, πως στην εφημερίδα φιλοξενείται και μια συνέντευξη του 84χρονου ηθοποιού Γιώργου Βελέντζα, από τις πιο συχνές και αξιόλογες παρουσίες του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας στο φίλο ραδιοφωνικό παραγωγό Σιδερή Πρίντεζη, για την αποστολή της «Ατάκας», της οποίας το «Αφιέρωμα» πραγματικά αξίζει να αναζητήσετε και να διαβάσετε, παραθέτουμε ηχητικό με το Θανάση Βέγγο να τραγουδά τη «Μπαλάντα των σκουπιδιών» του Νίκου Κυπουργού και του Σταμάτη Δαγδελένη, από το δίσκο «Τα Μυστικά Του Κήπου» του 2001. Τραγουδούν μαζί του η Έλλη Πασπαλά και ο Άρης Χριστοφέλλης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!