Τάσος Πέτσας: 4 Global Music Awards για το «Mother Of Mine (Anna)»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα τραγούδι για την Άννα, που έφυγε από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατη νόσο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, η σύνθεση του δημιουργού ηλεκτρονικής μουσικής Τάσου Πέτσα, γνωστού σαν Tasos P., με τίτλο «Mother Of Mine (Anna)» βραβεύτηκε με δύο χάλκινα μετάλλια στα Global Music Awards στην Αμερική στις κατηγορίες «originality - creativity» και «concept».

Πριν από πέντε μήνες μάλιστα, η περσινή σύνθεσή του «Bliss» είχε κερδίσει και αυτή δύο χάλκινα μετάλλια στον ίδιο διαγωνισμό στις κατηγορίες «electronic & dance» και «concept».

Τα Global Music Awards είναι μία από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις, ακριβώς στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια, που στηρίζεται από το περιοδικό Billboard και από το βάθρο των νικητών έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής και κάτοχοι των βραβείων Grammy.

Λίγα λόγια για το Mother Of Mine (Anna)


Το 2015 ο Τάσος Πέτσας κυκλοφορεί μόνος του το κομμάτι «Mother of mine (Anna)», ένα κομμάτι που το είχε συνθέσει το 1992. Είναι το κομμάτι που άρεσε στη μητέρα του, την Άννα, να το ακούει, όταν της το έπαιζε ο ίδιος στο αρμόνιο. Δυστυχώς όμως η μητέρα του τον Απρίλιο του 2013 φεύγει από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Τότε, εκείνος αποφασίζει να του δώσει τον τίτλο «Mother of mine (Anna)», αφιερώνοντάς το σε εκείνη, που τόσο το είχε αγαπήσει.

Το τραγούδι ανέβηκε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στο #1 του Εβδομαδιαίου Καταλόγου Επιτυχιών του Billboard πουλώντας γύρω στα 1.000 αντίτυπα. Τέσσερις μήνες αργότερα το «Mother Of Mine (Anna)» του χάρισε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την FM Records και το τραγούδι ξανανέβηκε στο #1 του εβδομαδιαίου Billboard τον Αύγουστο του 2015.

Τον Οκτώβριο του 2016 η εισαγωγή του κομματιού αποτέλεσε τη μουσική επένδυση στο σποτ για την ομαδική εικαστική έκθεση για τον καρκίνο του μαστού που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση και ακούστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο.

Στην Ευρώπη το τραγούδι μπήκε στα 200 καλύτερα ανεβαίνοντας στη θέση #174, ανέβηκε σε υψηλές θέσεις στα charts της Ιαπωνίας και της Κίνας, ενώ συνολικά το τραγούδι ξεπέρασε τις 2.000 πωλήσεις στην Ελλάδα και γίνεται χρυσός δίσκος, ενώ επί 4 συνεχόμενες χρονιές (2015 ως και 2018) ψηφίστηκε ανάμεσα στα 20.000 all time classic pop τραγούδια της Ευρώπης σε δημοτικότητα (πωλήσεις-streaming - airplay) σύμφωνα με το https://www.euro200.net/.

Μέχρι και σήμερα το «Mother Of Mine (Anna)» είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα τραγούδια του iTunes στην Ευρώπη από Έλληνα καλλιτέχνη τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με το https://kworb.net/ ενώ τον Μάϊο του 2019 το τραγούδι ανέβηκε ξανά στη #2 θέση του περιοδικού Billboard συμπληρώνοντας συνολικά 23 εβδομάδες παραμονής στα 10 πρώτα.

Δείτε το κομμάτι «Mother of mine (Anna)» οπτικοποιημένο από τον δημιουργό του με μικροφίλμ που μάζευε ο πατέρας του από τις δεκαετίες 60 και 70:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!