Συναυλίες για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής

«STAGES A/LIVE» από το Ίδρυμα Ωνάση
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/01/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances με συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, το «STAGES A/LIVE». Με αυτή την κίνηση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής- τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Πάνω από 30.000 views έχει κάνει σε μία βδομάδα η πρώτη συναυλία της σειράς «STAGES A/LIVE» με τους Nightstalker. Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, τη σκυτάλη στο Gagarin παίρνει μια μουσική κολεκτίβα που δεν μοιάζει με καμία άλλη και μιλάει για την Αθήνα όπως κανείς άλλος. Οι AΤΗ Kids μάς υποδέχονται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση για να μας μυήσουν στη σύγχρονη ραπ, χιπ-χοπ σκηνή του 2021. Στην κινηματογραφημένη συναυλία συμμετέχει ως special guest και η Μαρίνα Σάττι, ανοίγοντας περαιτέρω τον μουσικό διάλογο ανάμεσα στα μουσικά είδη και τους πολιτισμούς.

Η φράση που περικλείει όσα αντιπροσωπεύουν οι ATH Kids ανήκει στον Ουίλιαμ Μπάροουζ: «Γράψε αυτό που ξέρεις, αυτό που έχεις ζήσει». Οι rappers, beatmakers, video artists, παραγωγοί, DJs και performers, που απαρτίζουν την κολεκτίβα των ATH Kids, από το 2015 αποτυπώνουν σε ρίμες, ρυθμούς, βίντεο και συναυλίες τη ζωή στην Αθήνα, όπως την αντιλαμβάνονται καθημερινά και οργανικά, ως ανήσυχα παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που γεννήθηκαν εδώ.

Η κολεκτίβα δημιουργήθηκε το 2015 από τον Valentin Rivera και τον Kareem Kalokoh. Η μουσική τους, που ανήκει στο είδος της ραπ/χιπ-χοπ, παρότι έχει αγγλικούς στίχους, είναι βαθιά επηρεασμένη από το ελληνικό και, κυρίως, από το αθηναϊκό πνεύμα. Οι ATH Kids λειτουργούν όχι μόνο ως κολεκτίβα, αλλά και ως οικογένεια. Δημιουργούν τα πάντα με δική τους πρωτοβουλία, βασισμένοι στο προσωπικό γούστο και στις δυνατότητές τους. Το τελικό αποτέλεσμα, από τη μουσική και τους στίχους έως τα βίντεο κλιπ, προκύπτει αποκλειστικά από τη συλλογική δουλειά και τους πόρους της κολεκτίβας. Στα χρόνια που συνεργάζονται, έχουν εμφανιστεί σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και σκηνές της Ευρώπης, εκπροσωπώντας την ανερχόμενη ελληνική ραπ/χιπ-χοπ μουσική σκηνή.

Το «STAGES A/LIVE» είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος και σημεία αναφοράς τα Gagarin 205, ΑΝ Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του στους χώρους που λόγω της πανδημικής συνθήκης κινδυνεύουν. Στις σκηνές που πλέον έχουν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή. Ο πολιτισμός συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και ο χώρος της μουσικής παραμένει ένας χώρος στον οποίο νιώθουμε ασφαλείς. Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, κάθε ελληνικής πόλης, είναι πλέον εξαρτημένη από όλους εμάς. Για όλα όσα μας συνδέουν με τους συναυλιακούς χώρους, αλλά και για όλες τις στιγμές που αυτοί μας χάρισαν. Κοιτώντας μαζί το μέλλον, νοσταλγούμε το κοινό μας μουσικό παρελθόν. Ας δυναμώσουμε τον ήχο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση: η ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή είναι live» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Ωνάση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!