Στηρίζουμε την Βραδιά Τιμής στην Θεσσαλονίκη

Σπουδαίοι δημιουργοί και συνοδοιπόροι «βάζουν» πλάτη για να στηρίξουν το θεσμό «Βραδιά Τιμής» και αναζητούν συνοδοιπόρους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Στάθης Παχίδης μας μιλάει το θεσμό, τη στόχευσή του και εξηγεί γιατί η ανηφόρα περπατιέται πιο εύκολα με παρέα:

Ξεκινώντας τον περασμένο χειμώνα με την Άννα Μυκωνίου, πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την πρωτοβουλία να λέγεται ένα δημόσιο ευχαριστώ στα μέρη μας για τα όσα με γενναιοδωρία και περίσσευμα ψυχής πρόσφεραν κάποιοι σπουδαίοι του Τραγουδιού και της Μουσικής, υποψιαζόμασταν πως υπήρχε ανηφόρα.

Η απόπειρα δημιουργίας θεσμών δεν είναι και το σπορ, που η φυλή μας διακρίνεται, άσε που, πέρα από προθέσεις, το ειδικό βάρος και ο χρόνος είναι που κρίνουν τα πάντα τελικά. Αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλο στοίχημα κι είναι ενώπιον όλων μας, διοργανωτών, καλλιτεχνών και βεβαίως του κοινού, που επιζητείται να στέρξει.

Μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες τελικά στις 24 Ιουνίου στις 9:30 το βράδι, στον προβλήτα A στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πρώτη Βραδιά Τιμής, ο Σταύρος Κουγιουμτζής και το έργο του, κοινός χρόνος και τόπος τόσων Ελλήνων, θα είναι οι πρώτοι τιμώμενοι. Η στόχευση είναι ν’ ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, παρόντες ή μη.

Η ανηφόρα περπατιέται πιο εύκολα με παρέα κι η πορεία είναι σ’ εξέλιξη αυτή την ώρα. Δεν είναι ώρα για ευχαριστήρια, έχουμε δρόμο ως τις 24/6 και πάμπολλους να ευγνωμονούμε. Σαν συντονιστής-ταπεινός τηλεφωνητής όμως οφείλω να εξάρω εκ των προτέρων το άμεσο και χωρίς δεύτερη σκέψη «βάζω πλάτη» σημαντικών δημιουργών, που στελέχωσαν την Επιτροπή Στήριξης της Βραδιάς Τιμής, μιας δηλαδή ομάδας ομοτέχνων, που ρίχνουν το βάρος τους ο καθένας για να στηρίξουν, να συμβουλεύσουν ή και να ελέγξουν τον υπό δημιουργία θεσμό.

Σ’ έναν χώρο, σαν αυτόν του Τραγουδιού και της Μουσικής, όπου ο ανταγωνισμός κάνει κάποιες φορές και το ανιδιοτελές να μοιάζει από περίεργο έως ύποπτο, υπερέβηκαν -χωρίς κανένα αντάλλαγμα και αμοιβή- γενιές, αισθητικές, πολιτικές και αποστάσεις οι με καταγωγή ή έδρα την Κεντρική Μακεδονία κκ Ανδρέου Γιώργος, Βόμβολος Κώστας, Γράψας Φίλιππος, Δασκάλου Διογένης, Ζήκας Γιώργος, Ζιώγαλας Νίκος, Ιακωβίδης Αγάθων, Καζαντζής Γιώργος, Κακαλιάγκος Άλκης, Καλδάρας Κώστας, Κόζας Ηλίας, Κοροβίνης Θωμάς, Μυστακίδης Δημήτρης, Νικολόπουλος Χρήστος, Ορδουλίδης Νίκος, Παπαποστόλου Γιώργος (ΜΠΛΕ), Πεντζίκης Γιώργος, Σιώτας Φώτης, Σουσάμογλου Αντώνης, Σταρόβας Δημήτρης, Φάμελος Μανώλης, Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος, Χατζηνάσιος Γιώργος αλλά και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.
afisa_kougioumtzis.jpg
Η ευχή όλων είναι ο παραπάνω κατάλογος να αυξηθεί με όσες και όσους δημιουργούς θα ήθελαν να συμπαραταχθούν και το σχετικό τηλέφωνο των διοργανωτών είναι το 2310589172 και email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!