Σπάνιες εκδόσεις βινυλίου για την 10η Record Store Day

Με αφορμή τη 10η Ημέρα Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων (Record Store Day) σπάνιες εκδόσεις τριών μεγάλων προσωπικοτήτων που έφυγαν απ’ τη ζωή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η 10η Ημέρα Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων (Record Store Day) θα γιορταστεί και φέτος στις 22 Απριλίου. Το βινύλιο βρίσκεται σε ανοδική τάση σε όλο τον πλανήτη αλλά καις τον τόπο μας. Θυμίζουμε πως μόλις ολοκληρώθηκε το 10ο Vinyl is Back, ενώ ανακοινώθηκε και το επόμενο για τον Οκτώβριο.

Ο θεσμός της Record Store Day ξεκίνησε το 2007 στις ΗΠΑ και γρήγορα αγκαλιάστηκε από τους μουσικόφιλους και τους λάτρεις του βινυλίου σε όλον τον κόσμο.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό ετοιμάζονται σπάνιες συλλεκτικές εκδόσεις τριών μεγάλων μορφών της μουσικής που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή: Prince, David Bowie και Leonard Cohen.

Συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσει το πρωτότυπο άλμπουμ αφιέρωμα στον Leonard Cohen "Like a drunk in a Midnight Choir", και τα έσοδά του θα δοθούν για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Επίσης θα επανεκδοθούν έξι τραγούδια του Prince -ο οποίος υπήρξε και μανιώδης συλλέκτης βινυλίων- στις 33 στροφές, μεταξύ αυτών το "Pop Life" και το "Sign o' The Times".

Ακόμη θα διατεθούν δύο άλμπουμ του David Bowie, ανάμεσά τους και το live "Cracked Actor" του 1974.

Και οι Pink Floyd, με αφορμή τη Record Store Day ανακοίνωσαν την κυκλοφορία για πρώτη φορά μιας διασκευής διάρκειας μεγαλύτερης από 15 λεπτά του "Interstellar Overdrive" που ηχογραφήθηκε το 1966. Να θυμίσουμε πως ο τελευταίος τους δίσκος, στην βινυλιακή έκδοσή του, τόνωσε γερά τη συγκεκριμένη αγορά.

Ιδιαίτερη έκδοση για τους φίλους της κλασικής μουσικής η επανακυκλοφορία σε βινύλιο του Concerto N.2 για βιολοντσέλο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο βιρτουόζος Μστισλάβ Ροστροπόβιτς το 1967.

Ευρηματική η πρόταση του τραγουδιστή Iron and Wine, όπου εμπνευσμένος από την ταινία "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας" έκρυψε πέντε "χρυσά εισιτήρια" ανάμεσα στα 1.200 αντίτυπα του δίσκου του "Archive Series Volume N.3". Κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει στον αγοραστή του ισόβια ελεύθερη είσοδο στις συναυλίες του καλλιτέχνη.

Μπορεί ο χώρος του βινυλίου στη μουσική βιομηχανία να είναι περιορισμένος όμως η αυξητική τάση που παρατηρείται στον συγκεκριμένο τομέα είναι πολύ μεγάλη.

Την ίδια ώρα την κατιούσα έχουν πάρει οι πωλήσεις των CD αφού το streaming κυριαρχεί.
ecodrd.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!