«Ρεμπέτικο & παλιό λαϊκό» με Τατασόπουλο, Μανωλοπούλου, Ζαφειρίδη

Οι 1002 Νύχτες, επιμένοντας στην ποιότητα των μουσικών παραστάσεων, φιλοξενούν στη σκηνή τους ένα δυναμικό τρίο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή) και ο Νώε Ζαφειρίδης (κιθάρα, φωνή), θα εμφανιστούν στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες, με επιλεγμένο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό ρεπερτόριο.

O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του (το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο) από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

H Σταυρούλα Μανωλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της είχε διαφανεί η κλίση της στο τραγούδι. Στην επαγγελματική της πορεία έχει να παρουσιάσει πολύ σημαντικές συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μελίνα Κανά, ο Κώστας Μακεδόνας, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Ντουνιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Μαριώ, η Μαίρη Λίντα, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μωραΐτης κ.ά. Ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η εξαετής συνεργασία της με τον λαϊκό συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη. Συμμετέχει στο συγκρότημα λαϊκής μουσικής «Πυρήνας».

Ο Νώε Ζαφειρίδης είναι διπλωματούχος κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (Άριστα) και Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Πειραιά (Άριστα). Ως σολίστ στο μπουζούκι συνεργάστηκε με τους Μαριώ, Χρήστο Τσιαμούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Έλλη Πασπαλά, Αλίκη Καγιαλόγλου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Σταυριανό. Συχνές επίσης είναι και οι εμφανίσεις του με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, σε διάφορες παραστάσεις. Ιδρυτικό μέλος του Συγκροτήματος Μπουζουκιών «Δρόμος».

Info:


Παρασκευές 22 & 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα Έναρξης 22:00
Είσοδος €5

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10
Ψυρρή

Τηλέφωνο: 210 33 17 293
22kai29_9LOW.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!