«Ρεμπέτικο και Νεολαία» στην Θεσσαλονίκη

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις με το «νέο αίμα» του ρεμπέτικου στην Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Να γιατί γυρνώ μες στην… όμορφη Θεσσαλονίκη…


«Ρεμπέτικο και Νεολαία» είναι το θέμα των δυο συναυλιών που διοργανώνει το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης) την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5 στην Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την πρόσφατη εισαγωγή του ρεμπέτικου στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν πηγές νεανικής δημιουργίας, όπου καλλιεργείται το «νέο αίμα» που περνά με ενθουσιασμό στο είδος του ρεμπέτικου.

Τις εκδηλώσεις θα παρουσιάσει ο γνωστός τραγουδοποιός και ερευνητής του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Πάνος Σαββόπουλος.

Την Παρασκευή στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ θα παίξουν το Ρεμπέτικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Κατσαούνη και το Ρεμπέτικο Σύνολο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπεύθυνος του οποίου είναι ο Λευτέρης Τσικουρίδης.

Το Σάββατο θα παίξει η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου της Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Παπαοικονόμου, ενώ σε επτά τραγούδια θα συμμετάσχει ο Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 8.30 το βράδυ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Neoi rempetiko

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!