Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου – Χαρά, γλέντι, τραγούδι, μνήμες και τιμές σε άξιους καλλιτέχνες

Την 30η Απριλίου 2010 ημέρα Παρασκευή, συνεστήθη,από μια παρέα Αγκαιριανών-Αλυκιωτών, αλλά και όσων αγαπούν την Αλυκή, και θέλουν να τη διατηρήσουν γραφική, και όμορφη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου. Η πρώτη παρέα του καταστατικού είναι οι Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Μπρούσης, Γεώργιος Παρούσης, Μιχαήλ Κονιτόπουλος, Αθανασία (Νάσια) Κονιτοπούλου , Ιωάννης Μπαλίκος, Κωνσταντίνος Μπαλίκος, Γιάννης Θαλασσινός και συνεχώς μεγαλώνει...

Στις 17 Ιουνίου, ξεκινούν τα δρώμενα με τον μεγάλο βάρδο της Κρητικής μουσικής, Βασίλη Σκουλά και τον δεξιοτέχνη λυράρη Πάρη Περυσινάκη.
Η δεύτερη μέρα, που συμπίπτει, και με την ημερομηνία του μισεμού του (18/6/1991), είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Κονιτόπουλο και περιλαμβάνει ομιλία και παρουσίαση του έργου του, απ τον δρ. Χορολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρο Σπηλιάκο, και συναυλία της Νάσιας Κονιτοπούλου και του Μιχάλη Γαμπιεράκη. Ένας φόρος τιμής στο έργο, και τη μνήμη, του Ναξιώτη, μεγάλου μουσικού και συνθέτη της νησιώτικης παραδοσιακής μουσικής, που με επιλογή του έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, στην Αλυκή της Πάρου.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου, κλείνουν οι εκδηλώσεις, με χαρά, γλέντι και τραγούδι με τους Σεριφιώτες, Μάκη Κοτσίκο (Καραμελά), και Νίκο Λιβάνιο (Κατσούλη ή Γλυκό) και τους Παριανούς DE LA PARO, με παραδοσιακά τραγούδια.

Παράλληλα υα συνυπάρχουν τριήμερη έκθεση φωτογραφίας, με θέμα την Αλυκή, τη θάλασσα, σκαριά και ταρσανάδες αλλά και τριήμερη Έκθεση Ζωγραφικής.


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!