Ποιοι είναι αυτοί οι Khruangbin;

Τους ακούμε τελευταία και στα ελληνικά ραδιόφωνα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Khruangbin είναι ένα τρίο από το Χιούστον του Τέξας και αποτελείται από τη μπασίστρια Laura Lee, τον Mark Speer στην κιθάρα και τον Ronald Ray “DJ” Johnson Jr. στα drums. Η μουσική τους είναι ορχηστρική καθώς σπάνια θα ακούσεις φωνητικά, ενώ οι επιρροές τους κυμαίνονται από την surf, την ψυχεδελική ροκ, την funk ένω μπλέκουν και πολλές έθνικ νότες, κυρίως από χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Ισπανία καθώς και από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το δυσπρόφερτο όνομα τους προέρχεται από μια ταϊλανδέζικη λέξη, που σημαίνει “ιπτάμενη μηχανή”, ή αλλιώς αεροπλάνο και οφείλεται στην Laura Lee, η οποία μάθαινε ταϋλανδέζικα τον καιρό που ιδρύθηκε η μπάντα. Επίσης έντονες, μουσικές κυρίως, αναφορές στην Ταϊλάνδη έχει το πρώτο άλμπουμ των Khruangbin, The Universe Smiles Upon You, που κυκλοφόρησε το 2014.

Η επιτυχία όμως ήρθε με το φετινό τους άλμπουμ, Con Todo El Mundo, που έχει αναφορές στην Ιβηρική χερσόνησο και στην Μέση Ανατολή με τους Khruangbin να αρχίζουν να εμφανίζονται σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Best Kept Secret και με αρκετά live βιντεάκια στο YouTube, όπως το παρακάτω, για λογαριασμό του Pitchfork, όπου παρουσιάζουν το σφιχτοδεμένο σετ τους:
 
Παρακάτω ακολουθεί και το κομμάτι το οποίο ακούμε και στα ελληνικά ραδιόφωνα, με έντονο ανατολίτικο ήχο, το «Maria También».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!