«Πειραγμένο» καλαματιανό των Pink Floyd από τον Χ. Κουτσογιάννη των Opera Chaotique

Στην πειραματική του προσέγγιση κυριαρχούν τύμπανα, καμπάνες, τσέλο και μουσικό πριόνι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το κομμάτι των Pink Floyd “Set The Controls For The Heart Of The Sun” διάλεξε ο Χρήστος Κουτσογιάννης να διασκευάσει σε “πειραγμένο” καλαματιανό για πρώτο του σόλο ηχογράφημα.

Μια ιδιαίτερη εκδοχή από το γνωστό σε όλους Voodoo Drummer των Opera Chaotique στο τραγούδι που υπάρχει στο δεύτερό άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος “A Saucerful of Secrets” (1968) και ένα από τα αγαπημένα θέματα του γκρουπ που είχαν παίξει και στο περίφημο live στην Πομπηία.

Chris Koutsogiannis

Ο Χρ. Κουτσογιάννης παρουσιάζει μια δική του ορχηστρική εκδοχή που ξαφνιάζει όχι όμως όσους τον ξέρουν γιατί είναι γνωστό ψαχτήρι της μουσικής και ικανός ντράμερ. Με σημαντική πορεία σε διάφορα jazz και blues σχήματα, ενώ εδώ και χρόνια μαζί με τον Γιώργο Τζιουβάρα (Tenorman) αποτελούν το πετυχημένο σχήμα των Opera Chaotique με διεθνή πορεία, καταφέρνει και μας εκπλήσσει ευχάριστα στο πρώτο σόλο βήμα.

Στην πειραματική του προσέγγιση κυριαρχούν εκτός από τα τύμπανα, καμπάνες, τσέλο και μουσικό πριόνι από τον Adrian Stout των Tiger Lillies, ένα “συγγενικό” συγκρότημα των Opera Chaotique. Στο κομμάτι υπάρχει επίσης μια διακριτική παρουσία του θέματος του “A Love Supreme” John Coltrane.
Chris Koutsogiannis Voodoo Drummer
Σίγουρα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα χαμογελά από εκεί ψηλά καθώς ήταν θαυμαστής των Opera Chaotique και του Χρήστου Κουτσογιάννη και οι Pink Floyd ήταν αγαπημένοι του.

Ακούστε εδώ το κομμάτι :
VOODOO DRUMMER Set the controls (Pink Floyd in a 7/8 Greek Rhythm) w. A. Stout (Tiger Lillies) Saw

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!