Παρουσίαση δίσκου του δίσκου «Πρώτη Βόλτα» του Γιάννη Διονυσίου την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

«Θεσσαλός» Μελενίκου 2 (Μεταξουργείο)
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Διονυσίου, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 21:00 στον πεζόδρομο του Θεσσαλού (Μελενίκου 2, Μεταξουργείο) μας παρουσιάζει ζωντανά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Πρώτη Βόλτα», λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσημη κυκλοφορία του από το Όγδοο Music Group.

Πρόκειται για ένα δίσκο 11 τραγουδιών που στιχουργικά υπογράφει ο καταξιωμένος Κώστας Φασουλάς, ενώ την μουσική συνθέτουν οι Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ορέστης Κολέτσος, Βασίλης Κορακάκης, Κώστας Παρίσσης, Πάρις Περυσινάκης, Φώτης Σιώτας, και Νίκος Χρηστίδης, οι οποίοι είναι μερικοί από τους πιο εμπνευσμένους και χαρισματικούς συνθέτες της εποχής μας. Οι δημιουργοί θα μας παρουσιάσουν, επί σκηνής, τα τραγούδια και θα μοιραστούν με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τα ηχογραφήματά τους.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου από μια μεγάλη ομάδα εξαιρετικών μουσικών που συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις του Γιάννη Διονυσίου, που όλο τον χειμώνα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στις πόλεις της Ελλάδας που περιόδευσαν. Το δεύτερο μέρος θα περιέχει τραγούδια από το ευρύτερο ρεπερτόριο του ερμηνευτή, καθώς και αγαπημένα παλαιότερα τραγούδια.

«Αρχές του 2019 γνωριστήκαμε με τον Κώστα Φασουλά. Από τότε κάναμε πολλές συναντήσεις και τηλεφωνήματα που διαρκούσαν ώρες, ανταλλάζοντας απόψεις, γνώσεις, βιώματα. Τρία χρόνια μετά παρουσιάζουμε τη συγκεκριμένη συλλογή τραγουδιών με τη συνδρομή πολλών αξιόλογων ανθρώπων. Από την αρχή του σχεδιασμού της συλλογής είχαμε αποφασίσει, πως θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πολυσυμμετοχικό δίσκο. Ο Φώτης Σιώτας επιμελήθηκε την ενορχήστρωση όλων των τραγουδιών και συνέθεσε τρία. Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και ο Ορέστης Κολέτσος μάς έδωσαν από δύο τραγούδια και ο Βασίλης Κορακάκης, ο Κώστας Παρίσσης και ο Νίκος Χρηστίδης από ένα. Ο δίσκος περιέχει επίσης ένα τραγούδι σε μουσική του Πάρι Περυσινάκη σε δεύτερη εκτέλεση.
Δέκα μουσικοί, έπαιξαν για να γίνουν αυτά τα τραγούδια πραγματικότητα. Η Ιουλία Καραπατάκη ανέλαβε τα φωνητικά και στην πορεία γεννήθηκε και ένα ντουέτο. Ο Κώστας Παρίσσης μάς ηχογράφησε και επεξεργάστηκε τα ηχογραφήματα στο ιστορικό του «Studio Praxis» στη Νέα Σμύρνη. Οι περισσότερες ηχογραφήσεις έγιναν ζωντανά με τον πατροπαράδοτο τρόπο και χωρίς μετρονόμο. Ο Εύρος Βοσκαρίδης σχεδίασε και επιμελήθηκε τα γραφιστικά της συλλογής. Η δισκογραφική εταιρεία «Όγδοο Music Group» πίστεψε και στηρίζει το όλο εγχείρημα.
Τους ευχαριστώ όλους και ιδιαιτέρως την Εβελίνα.».


Γιάννης Διονυσίου

«Μπορεί και να’ ναι γρίφος, μπορεί και αίνιγμα. Για την επανατοποθέτηση του λαϊκού τραγουδιού στον καιρό μας μιλώ, για το πώς αυτό θα «μιλήσει» τη νέα γλώσσα του σημερινού χρόνου, συνδυασμένο πάντα με τις επιταγές της βαθιάς ρίζας του πολύτιμου μουσικού παρελθόντος.
Η συνεργασία μου με το Γιάννη, εμπεριέχει αυτήν ακριβώς την αγωνία. Τη συνύπαρξη σε ένα φιλμ, μιας έγχρωμης και μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Είναι το κλικ μιας ανάγκης να δει το σήμερα, το ρεύμα μιας μηχανής με στροφές ανήσυχες. Είναι η ματιά στο λαϊκό τραγούδι των ημερών μας.
Αλέξανδρε, Ορέστη, Βασίλη, Κώστα, Πάρη, Φώτη, Νίκο και Γιάννη, σας ευχαριστώ. Η βόλτα ήταν υπέροχη…».


Κώστας Φασουλάς


Επί σκηνής οι μουσικοί:
Γιώργος Γεωργόπουλος: μπουζούκι, μπαγλαμάς
Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι, μπαγλαμάς
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Fausto Sierakowski: σαξόφωνο
Γιάννης Παπαγεωργίου: κιθάρες
Αθηνόδωρος Καρκαφίρης: κιθάρες
Κώστας Αρσένης: κοντραμπάσο
Στρατής Σκουρκέας: κρουστά

Ηχοληψία: Γιάννης Ταβουλάρης

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Πετσάβας
Artwork: Εύρος Βοσκαρίδης
Ηχητική υποστήριξη: 440 Sound Collective
Χώρος: Θεσσαλός (Μελενίκου 2, Μεταξουργείο)
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!