«Όπου Γιώργος και μάλαμα…» μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Γιώργο Μητσάκη

Ο σολίστ του μπουζουκιού Σπύρος Γκούμας, το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι», οι ηθοποιοί Άννυ Λούλου και Αριστογείτονας Κώτσας συνεχίζουν το αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες παραστάσεις της θεατρικο - μουσικής παράστασης «Όπου Γιώργος και μάλαμα…» αφιερωμένες στο ποιητή - μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μητσάκη στον Πολυχώρο «Διέλευσις», ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Σπύρος Γκούμας και το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι», σε συνεργασία με τους ηθοποιούς Άννυ Λούλου και Αριστογείτονα Κώτσα, παρουσιάζουν και στη νέα θεατρική περίοδο το αφιέρωμά τους για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων: 24 Νοεμβρίου, 8 & 22 Δεκεμβρίου.

«Όπου Γιώργος και μάλαμα…» Η λιτή δραματοποίηση του αφιερώματος βασίστηκε στο βιβλίο του Νίκου Οικονόμου με τίτλο «Γιώργος Μητσάκης - Αυτοβιογραφία», (Εκδόσεις του Εικοστού πρώτου, 1995).
rioefiigomalamsld.jpg
Ο Γιώργος Μητσάκης, με το προσωνύμιο «δάσκαλος» αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, κάνοντας έναρξη της δισκογραφικής του παρουσίας, ασχολήθηκε πολύπλευρα με το λαϊκό μας τραγούδι. Αξιοποιώντας την ιδιαίτερη μουσική του έκφραση και τη στιχουργική - νοηματική του δεινότητα δημιούργησε ένα μοναδικό μουσικό έργο που ισορροπεί ισάξια τον στίχο με την μουσική. Αν και το έργο του Γιώργου Μητσάκη ταξιδεύει πολλές δεκαετίες στις καρδιές των ανθρώπων, ένα μεγάλο μέρος του παραμένει άγνωστο στο ευρύτερο κοινό.

Οι παραστάσεις, έχουν ως στόχο να προβάλλουν το έργο του Γιώργου Μητσάκη συνεχίζοντας τις προηγούμενες προσπάθειες που έχουν γίνει και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παραπέρα διερεύνηση του ποιητικού - μουσικού έργου του «δάσκαλου».

Παίζει η ηθοποιός Άννυ Λούλου και ο Αριστογείτονας Κώτσας

Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Μακρής
Σκηνοθεσία: Άννυ Λούλου
Φωτισμός: Γιώργος Σηφάκης
Βοηθός φωτιστή: Βιολέτα Κυριάκου
Υπεύθυνος μουσικής επιμέλειας: Σπύρος Γκούμας

Παίζουν οι μουσικοί:

Σπύρος Γκούμας: μπουζούκι, τραγούδι
Γιώργος Χαρατσής: μπουζούκι, τραγούδι
Σοφία Κονταράτου: τραγούδι, κρουστά
Γιώργος Μακρής: τραγούδι
Δημήτρης Γκούμας: κιθάρα,
Φωτεινή Καράμπαμπα: μπαγλαμά
girorogosmlamasd.jpg

Ημέρες και ώρες παραστάσεων


Παρασκευή 10 και 24 Νοεμβρίου 2017 στις 9 μμ.
Παρασκευή 8 και 22 Δεκεμβρίου 2017 στις 9 μμ.

Πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη.

Πληροφορίες/κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 210-8613739 6977986185
Είσοδος 10 ευρώ (φοιτητές-ΑΜΕΑ-άνεργοι, VIVA 8 ευρώ)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!