Οι προτάσεις της εβδομάδας (9/5 - 15/5)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών συναυλιών. Αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mikroutsikos
Σταυρός του Νότου - Γραμμές των οριζόντων σε ποίηση Νίκου Καββαδία. Μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά.

Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Πιάνο Ι |Θοδωρής Οικονόμου
Πιάνο ΙΙ | Μάξιμος Δράκος
Πιάνο ΙΙΙ | Θάνος Μικρούτσικος
Πνευστά | Θύμιος Παπαδόπουλος

«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία»

Σε δύο συναυλίες, και όχι σε μία όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα παρουσιάσει ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος την ολοκληρωμένη του δουλειά («Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων») πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Λόγω αυξημένης ζήτησης, στην αρχική μουσική παράσταση του Σαββάτου 11 Μαΐου προστέθηκε και δεύτερη την Τετάρτη 15 Μαΐου για την οποία η προπώληση έχει ήδη αρχίσει. Και οι δύο παραστάσεις πραγματοποιούνται την ίδια ώρα (8:30 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και εντάσσονται στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα.

Λίγα λόγια για την παράσταση από τον Θάνο Μικρούτσικο:

«Από το 1933 που εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία μέχρι τον θάνατό του (1975), η συντριπτική πλειονότητα της φιλολογικής κριτικής θεωρούσε τον Καββαδία μη σημαντικό ποιητή. Στην καλύτερη περίπτωση τον θεωρούσαν ελάσσονα ποιητή που μιλάει για τη θάλασσα, για τη ζωή των ναυτικών, για τις πόρνες στα λιμάνια και για τα πλοία με τα οποία ταξίδεψε. Και βεβαίως τον υποτιμούσαν ως ποιητή της ομοιοκαταληξίας (στιχοπλόκο τον είπαν κάποιοι) όταν η μοντέρνα ποίηση ήταν στο ζενίθ σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Δεν κατάλαβαν ότι ο Καββαδίας χειρίζεται τη ρίμα μ’ έναν εντελώς προσωπικό τρόπο. Ότι υπάρχουν ρίμες που ακόμα και στο ίδιο ποίημα εναλλάσσονται ελεύθερα χωρίς συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είδαν ότι ο εσωτερικός ρυθμός στην ποίησή του είναι πιο σημαντικός από τον ρυθμό που προκύπτει απ’ το ιαμβικό ή το τροχαϊκό του μέτρο. Δεν μίλησαν ποτέ για την κατάργηση του παραδοσιακού τρόπου αφήγησης και για την ιδιότυπη διαδοχή συνηθισμένων και ασυνήθιστων εικόνων που σπάει την αυστηρή λογική αλληλουχία δημιουργώντας μια σαφή εξπρεσιονιστική διάθεση.

Η πλωριά Γοργόνα μια βραδιά
πήδησε στον Πόντο μεθυσμένη
δίπλα της γλιστρούσαν συνοδειά
του Κολόμβου οι πέντε κολασμένοι

Κι έπειτα στις ξέρες του Ακορά
τσούρμο τ’ άγριο κύμα να μας βγάλει
τέρατα βαμμένα πορφυρά
με φτερούγες γλάρων στο κεφάλι

Η θάλασσα, το πλοίο, το ταξίδι, τα λιμάνια, είναι το πεδίο που χρησιμοποιεί ο Καββαδίας για να πει άλλα πράγματα πολύ σημαντικά και διαχρονικά. Λέει στη Βάρδια (1954) την περίφημη φράση «λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται» και δεν εννοεί μόνο τη φυγή από τη βάρβαρη πραγματικότητα, αλλά αναφέρεται κυρίως στην ανάγκη να ονειρευτούμε για να πάμε σε μια άλλη κοινωνία στην οποία ο άνθρωπος θα αυτοπραγματωθεί. Και για να γίνει αυτό συμπληρώνει «χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία». Είναι αυτό απλώς μια ωραία εικόνα; Όχι κατηγορηματικά. Είναι η Παραίνεση του Ποιητή προς τους Νέους να ξεπεράσουν τις καταγεγραμμένες τους ικανότητες, να ξεπεράσουν τα όριά τους και να κατακτήσουν το αδύνατο. Μήνυμα αντίστοιχο με αυτό του Τσε Γκεβάρα και των φοιτητών του Μάη του ’68. «Είμαστε ρεαλιστές. Ας κατακτήσουμε το αδύνατο».

Αυτά ακριβώς αποκάλυψε η μουσική μου και είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που ο Καββαδίας πήρε τη θέση που του αξίζει στην ελληνική ποίηση. Κυρίως γιατί αγαπήθηκε από τους νέους τριών γενεών και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Θάνος Μικρούτσικος

Τεχνικοί ήχου | Γιώργος Κορρές - Γιώργος Κολεβέντης
Φωτισμοί | Ανδρέας Κούρτης

Info:


Σάββατο 11 & Τετάρτη 15 Μαΐου | 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15 € ● 25 € ● 30 € ● 35 € ● 40 € ● 45 €
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες: 210 72 82 333

Nto Diesi: Διπλή γιορτή στη Σφίγγα!

nto diesi afisa sfigga
Καλεσμένοι τους οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Εκείνος & Εκείνος και Ευσταθία.

Οι Nto Diesi, που έχουν δημιουργήσει η αγαπημένη ερμηνεύτρια και στιχουργός Πένυ Ραμαντάνη μαζί με τον ξεχωριστό συνθέτη και δεξιοτέχνη της κιθάρας Δημήτρη Νίτη, καλούν στη διπλή γιορτή τους στη Σφίγγα, την Πέμπτη 9 Μαΐου, όπου παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο με τίτλο «Δε φοβάμαι το αύριο» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και ταυτόχρονα γιορτάζουν την επέτειο των 20 χρόνων από τότε που η Πένυ Ραμαντάνη άρχιζε το μαγικό της ταξίδι στη δισκογραφία.

Οι Nto Diesi, έχουν κάνει ήδη δυναμική είσοδο στην ελληνική pop-rock μουσική σκηνή με ελκυστικό και ευδιάκριτο ήχο, εμπλουτισμένο με ethnic επιρροές δημιουργώντας ακούσματα πέρα από τα τετριμμένα.

Στη διπλή αυτή γιορτή, έχουν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούν επί σκηνής αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχουν συνεργαστεί επιτυχημένα κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής πορείας τους.

Εκλεκτοί καλεσμένοι τους το βράδυ της 9ης Μαΐου θα είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Εκείνος & Εκείνος και η Ευσταθία.

Η γιορτή τους θα είναι ένα μουσικό οδοιπορικό που θα αντιστρέφει την κανονικότητα του χρόνου και θα κινείται ανάμεσα στα νέα τραγούδια του άλμπουμ «Δε φοβάμαι το αύριο», σε ακούσματα από την προγενέστερη δισκογραφία της Πένυς και άλλα αγαπημένα, βγαλμένα απ' τις μνήμες και τις ρίζες τους, όλα συνδεδεμένα αρμονικά με τον ζεστό και άμεσο ήχο των Nto Diesi.

Την ομάδα συμπληρώνουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Μιχάλης Κεχαγιάς (μπάσο, φωνή)
Βαγγέλης Καραπέτρος (μαντολίνο, τσαράγκο, κιθάρες, τσέλο, ακορντεόν)
Ελεονόρα Μανόνα (πλήκτρα, φωνή, ακορντεόν)
Μάνος Παναγιώταρης (τύμπανα, κρουστά)

Info:

Πέμπτη 9 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ρεμπέτικη «Σύνοδος Κορυφής» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

rempetiki sinodos afisa
Συμμετέχουν: Δημήτρης Μυστακίδης, Μανόλης Πάππος, Κυριάκος Γκουβέντας, Ηρακλής Βαβάτσικας, Μιχάλης Δάρμας, Ανατολή Μαργιόλα

Μια μεγάλη Ρεμπέτικη Σύνοδος Κορυφής έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στις 10 και 17 Μαΐου, για δύο μοναδικές παραστάσεις.

Μια σημαντική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο αποκλειστικά για αυτές τις δύο εμφανίσεις. Ένα μεγάλο και σπάνιο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τη σφραγίδα σημαντικών μουσικών.

O Δημήτρης Μυστακίδης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Μανόλης Πάππος στο μπουζούκι και το τραγούδι, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν και το τραγούδι, o Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και η Ανατολή Μαργιόλα στο τραγούδι, συνθέτουν μια ρεμπέτικη dream team, που θα μας ταξιδέψει σε μερικά από τα ωραιότερα ρεμπέτικα τραγούδια, μεγάλων δημιουργών.

Το ρεμπέτικο τραγούδι, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό της UNESCO και εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, στέλνει το «σήμα» του στο παρόν, ζωντανό και αληθινό, συγκινώντας με την αξία του και τη δύναμη του.

Info:

Παρασκευή 10 & 17 Μαΐου

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
25 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
65 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
130 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος στο Cabaret Voltaire

cabaret voltaire poster sm
Με αφορμή την κυκλοφορία από το Ogdoo Music Group του πρώτου single από το επερχόμενο άλμπουμ του, o Πέτρος Θεοτοκάτος, μαζί με εκλεκτούς συνοδοιπόρους, ετοιμάζει μια γιορτινή βραδιά σε έναν αγαπημένο και ιδιαίτερο χώρο.

Είκοσι χρόνια από το θρυλικό πια «Πιστόλι στο Πιάτο», ο Πέτρος Θεοτοκάτος θα παρουσιάσει στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο, το Σάββατο 11 Μαΐου, δείγμα της νέας δουλειάς του που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, αλλά και αγαπημένα παλαιότερα τραγούδια του καθώς και ανατρεπτικές διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών.

Μαζί του, εκλεκτοί προσκεκλημένοι ο Χρήστος Καλογράνης από τα Γυμνά Καλώδια, που θα συμμετάσχει σε ένα τραγούδι του νέου άλμπουμ του Πέτρου, καθώς και η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, μελοποίηση ποιήματος της οποίας θα ακουστεί επίσης εκείνη τη βραδιά.

Μετά το live, θα ακολουθήσει dj set από τη Ντέπη Χατζηκαμπάνη.

Info:

Σάββατο 11 Μαΐου
Ώρα 22:00
Επιβάρυνση 3 ευρώ στο πρώτο ποτό

Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30
Μεταξουργείο

Παντελής Θαλασσινός & Γιάννης Νικολάου ξανά μαζί σαν Λαθρεπιβάτες

lathrepivates kremlino
Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιάννης Νικολάου, οι αγαπημένοι μας Λαθρεπιβάτες, ξανά μαζί στη σκηνή για μια μοναδική βραδιά, το Σάββατο 11 Μαΐου, στο Κρεμλίνο. Μια συναυλία ταξίδι, πλημμυρισμένη από αξέχαστα τραγούδια που μικροί και μεγάλοι έχουν λατρέψει.

Μαζί τους το συγκρότημα που τους συνόδεψε την δεκαετία του '90. Κώστας Σαββίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Χάρης Μπουτσελάκης (μπάσο) Μάκης Κωνστάντης (τύμπανα) και ο Ανδρέας Βουδούρης στα πλήκτρα. Συμμετέχει ο Τάσος Ζαφειρίου (κιθάρα, τζουρά, τραγούδι).

Μια ιδιαίτερη βραδιά με ένα πρόγραμμα με τραγούδια αποτέλεσμα της πορείας δυο ξεχωριστών καλλιτεχνών που συναντήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν δηλαδή ο Γιάννης Νικολάου γνώρισε τον Παντελή Θαλασσινό στον Πειραιά, στην μπουάτ «Πέτρα και φως». Αποτέλεσμα της συμπόρευσής τους διαχρονικές επιτυχίες που όλοι έχουμε τραγουδήσει όπως: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, Ταξίδι στ’ όνειρο, Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, Είμαι εντάξει, Φιλιά και δακρυγόνα, Τ’ Αυγούστου η φωτιά, Στο Πασαλιμάνι και τόσα άλλα που θα ακουστούν στη συναυλία τους στο Κρεμλίνο, που για ένα βράδυ μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης δυο καλών φίλων που μαζί έγραψαν μια υπέροχη σελίδα του ελληνικού τραγουδιού.

Info:

Σάββατο 11 Μαΐου
Τιμή εισόδου: 13 ευρώ
Ώρα έναρξης: 22.00

Kremlino
Χαϊδαρίου 6, Πειραιάς
Τηλ. 210 4100010

Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Σταυρό του Νότου: «Ttrilogy»

kitrina podilata trilogy
Τα Κίτρινα Ποδήλατα ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου και υπόσχονται να εντυπωσιάσουν για ακόμη μια φορά με τη ζωντανή παρουσίαση της μουσικής Τριλογίας τους.

Παράλληλα με την ψηφιακή κυκλοφορία του νέου album - έκπληξη Vol. 3: «Κίτρινα Ποδήλατα - The electro project», το δυναμικό rock συγκρότημα, γνωστό για τις άρτιες καινοτόμες live παραγωγές του, ετοίμασε για τους αγαπημένους φίλους του, μια νέα εντυπωσιακή σύγχρονη οπτικοακουστική παράσταση με τίτλο: «Κίτρινα Ποδήλατα - Trilogy live».

Ήχος, φως, εικόνα, καθώς και real time σκηνοθεσίες από 8HD κάμερες, θα συγχρονιστούν απόλυτα με τις ερμηνείες της εκρηκτικής μπάντας μέσω μιας wide led-wall οθόνης (6x2m), απογειώνοντας συγκινησιακά τα μηνύματα των νέων αλλά και παλαιότερων τραγουδιών του αγαπημένου συγκροτήματος.

Σε πολλά σημεία της τρίωρης παράστασης, ανάμεσα στις αρμονικές μεταβάσεις στα επί μέρους τμήματα της Τριλογίας (Acoustic, Orchestra, Electro), οι δυο δημιουργοί Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν «συμπράξεις» και «ντουέτα» έκπληξη με σπουδαίους φίλους καλλιτέχνες (ερμηνευτές, ηθοποιούς, δεξιοτέχνες μουσικούς και ορχήστρες) και να ενώσουν διαφορετικές μορφές κι εκφράσεις τεχνών (video animation, χορογραφίες, θεατρικά μονόπρακτα - απαγγελία ποίησης κ.ά.).

Ιδιαίτερες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της εγχώριας και ξένης σκηνής, θα πλαισιώσουν ένα play list που ευελπιστεί να ενώσει κόσμους διαφορετικούς σε κοινά συναισθήματα.

Info:

Σάββατα 11 & 18 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22.30
Εισιτήρια: 13€ με μπύρα ή κρασί

Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης στο Kremlino Gallery Bar

mavrogiorgis kremlino
Τα ηχεία (speakers) αποτελούν μία διάταξη - συσκευή, η οποία έχει σκοπό τη μετατροπή της λαμβανόμενης ηλεκτρικής ενέργειας (εισερχόμενο σήμα) σε ακουστική ενέργεια.

«Τα Ηχεία» του Θοδωρή Μαυρογιώργη είναι ένα live που προσδοκά και το ακριβώς αντίθετο. Να μετατρέψει, με όσα θα έπαιζαν τα δικά του ηχεία, τη δική σας ακουστική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Τραγούδια που ακούσαμε και παίξαμε από κασέτες και κασετόφωνα, από πικάπ και βινύλια, από cd και cd players, από mp3 players και ηχοσύνολα αυτοκινήτου, τραγούδια παλιά και ολοκαίνουρια, ελληνικά και ξένα, που όλα έχουν το ίδιο κοινό χαρακτηριστικό. Με το που έπεφτε ή πέφτει η πρώτη νότα θες να δυναμώσεις την ένταση. Να παίξουν δυνατά μέσα μας και έξω μας.

Όσα θα βάζαμε τσίτα στα ηχεία (τα μέσα μας και τα άλλα) για ένα Σάββατο του Μάη στο Kremlino Gallery Bar.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης
Λάφτα, λαούτο, μπουζούκι, μαντολίνο: Νίκος Μέρμηγκας
Ηλ. Κιθάρα - φωνή: Γιώργος Καρδιανός
Πλήκτρα - φωνή: Αντώνης Χατζηκωνσταντής
Τύμπανα: Αλέξης Σταυρόπουλος
Ηλ, μπάσο - synth bass: Πάνος Φουρμούζης

Ηχολήπτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Ενορχηστρώσεις: η μπάντα

Info:

Σάββατο 11 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Kremlino Gallery Bar
Χαϊδαρίου 6, Πειραιάς
Τηλ. 210- 4100010

Markos Elektrik live στο Πειραιώς 131

2019 04 MARKOS ELEKTRIK poster Σ33mm 1 Low
Συμμετέχει η Ελένη Κοκκίδου.

Οι Markos Εlektrik είναι το ηλεκτρικό αποτύπωμα της μουσικής του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη στο παρόν. Ένα concept group του κιθαρίστα Κώστα Νικολόπουλου, που μεταφέρει τις πενιές του ρεμπέτικου με μια progressive διάθεση με rock and roll αποχρώσεις.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το album Markos Εlektrik, το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στη μουσική σκηνή Πειραιώς 131, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, θα έχουν πλάι τους την Ελένη Κοκκίδου, την εξαιρετική ηθοποιό με το γνήσιο λαϊκό τραγουδιστικό ταλέντο.

Στο album Markos Elektrik, περιλαμβάνονται εφτά εμβληματικά τραγούδια του σπουδαίου Συριανού. Τα «Ψεύτικος Ντουνιάς», «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», «Μπλε Παράθυρα», «Νόστιμο τρελό μικρό μου», «Πλημμύρα», «Ζητώ παντού ο καημένος», «Πολίτισσα» αλλά και δύο ορχηστρικά, «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν» και «Ζητώ παντού ο καημένος».

Ηλεκτρική κιθάρα, αναλογικό synth, μπάσο και τύμπανα, αντικαθιστούν το μπουζούκι και την κιθάρα των πρώτων εκτελέσεων, θέλοντας να κρατηθεί ζωντανό το τραγούδι, με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το αποτέλεσμα έτυχε θερμής αποδοχής δικαιώνοντας την προσέγγιση των Markos Elektrik στο έργο του Μάρκου, δίνοντας του μια αναπάντεχη μορφή, ριζικά διαφορετική από τις αρχικές εκτελέσεις.

Ο δημιουργός του σχήματος Κώστας Νικολόπουλος, είχε παρουσιάσει στο παρελθόν σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου δύο εξαιρετικές παραστάσεις με θέμα τον Μάρκο και το ρεμπέτικο.

Η πρώτη, με τίτλο Μάρκος ο Φραγκοσυριανός, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Αργότερα παρουσιάστηκε στο Ισραήλ και στο Barbican του Λονδίνου με την συμμετοχή του Alex Kapranos των Franz Ferdinand.

Η δεύτερη με τίτλο Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς, παρουσιάστηκε το 2014 στον Πειραιά.

Markos Elektrik:

Νεκταρήλια Τσομπάνογλου - φωνητικά
Θάνος Καζαντζής - τύμπανα
Νίκος Παπαϊωάννου - μπάσο, αναλογικά synths
Κώστας Νικολόπουλος - κιθάρες, φωνητικά

Info:

Δευτέρα 13 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 8 ευρώ (ορθίων) - 10 ευρώ (καθήμενων)
Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενων, καλέστε για κράτηση στο 210 3450922

Μουσική Σκηνή Πειραιώς 131
Πειραιώς 131, Αθήνα
Τηλ. 210 3450922

Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι: Ρεμπέτικη βραδιά στο Μπαράκι της Διδότου

DSC01467 3
Οι «Ρε Καντίνι» μας καλούν σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και την παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο «Ο έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο

Info:

Σάββατο 11 Μαΐου 2019
Ώρα 22.00

Μουσική σκηνή Μπαράκι της Διδότου
Διδότου 3, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0364 2990

Βασίλης Γισδάκης & Μανόλης Ανδρουλιδάκης στη Σφίγγα

gisdakis androulidakis sfigga
«Απ' την ψυχή… ως την ψυχή...»

Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, και ο σολίστας κιθαρίστας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης συναντιούνται στη σκηνή της Σφίγγας τις Τετάρτες 8 και 15 Μαΐου και παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο «Απ’ την ψυχή… ως την ψυχή…».

Δυο σημαντικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή πορεία στην ελληνική μουσική και το τραγούδι!

Ο Βασίλης Γισδάκης «σπούδασε» το τραγούδι ξεκινώντας τη μουσική διαδρομή του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι. Ήταν ό τελευταίος ερμηνευτής του, συνεργάστηκε και τραγούδησε υπό την διεύθυνση του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα, μέχρι το θάνατο του συνθέτη.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των «αυθεντικών» ερμηνευτών του Χατζιδάκι. Έχει μελετήσει βαθιά και έχει ερμηνεύσει με συνέπεια και σεβασμό το έργο του - είτε ως υψηλού επιπέδου κλασικός κιθαριστής είτε διευθύνοντας μουσικά σύνολα.

Info:

Τετάρτη 8 & 15 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ο Δώρος Δημοσθένους σε δρόμους λαϊκούς

dimosthenus stn afisa
«Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» και ένα παλικάρι αποφάσισε να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα του Μάρκου, του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Άκη Πάνου, του Ζαμπέτα και πολλών άλλων λαϊκών δημιουργών.

Σε μια Ελλάδα που «χαράματα η ώρα τρείς» καθώς ξημέρωνε μια «συννεφιασμένη Κυριακή», τι καλύτερο από ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο από εκείνα που απλά κλείνεις τα μάτια και σιγοτραγουδάς; Μην φοβάσαι για τα λόγια, τα ξέρεις σίγουρα καθώς έχουν μείνει χαραγμένα μέσα σου χωρίς να ξέρεις το γιατί.

O Δώρος Δημοσθένους που εδώ και χρόνια έχει συνηθίσει να κρατά τον πήχη ψηλά, για πρώτη φορά στον Σταυρό του Νότου παρουσιάζει ένα αμιγές λαϊκό ρεπερτόριο. Επιλογές από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα, ερμηνευμένα με τον «δωρικό» του τρόπο.

Μ’ αυτό το πρόγραμμα ενώνει όλο το κοινό σε μια συντροφιά που θα τραγουδά μαζί του τα λαϊκά που μας μεγάλωσαν έτσι όπως ταιριάζει στους δημιουργούς, στα τραγούδια και σε εσάς.

Μαζί του, ο κορυφαίος μαέστρος Νεοκλής Νεοφυτίδης και μια παρέα από 4 εκλεκτούς μουσικούς.

Info:

Σάββατα 11 & 18 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22.30

Σταυρός του Νότου Plus
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Απόστολος Ρίζος «band trio» στο Σταυρό του Νότου Club

rizos stn afisa
Μετά από έναν γεμάτο χειμώνα με επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αθήνα και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ο Απόστολος Ρίζος θα βρεθεί στο Σταυρό του Νότου Club, την Παρασκευή 10 Μαΐου, για το τελευταίο live της σεζόν.

Πλαισιωμένος από τον Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο-bass effects και τον Νίκο Κασσαβέτη στα τύμπανα, ο Απόστολος με τις κιθάρες και τις φυσαρμόνικές του, ερμηνεύει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας και τραγούδια σταθμούς από όλες τις χρονικές περιόδους του ελληνικού τραγουδιού.

Με ρυθμό, συναίσθημα, θεατρικότητα και δεξιοτεχνία, ο Απόστολος Ρίζος και το «πολυμήχανο» trio, εξαφανίζουν τα σύνορα μεταξύ των διαφορετικών μουσικών καταγωγών, περνώντας από το ρεμπέτικο στην παράδοση και από το λαϊκό στη σύγχρονη μπαλάντα. Παράλληλα με τα τραγούδια, προβάλλεται οπτικό υλικό που αναδεικνύει τις ιστορίες τους, καλώντας τον ακροατή να γίνει συμμέτοχος και συνοδοιπόρος.

Στην παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ένα καινούργιο τραγούδι, προπομπός του νέου album του Απόστολου Ρίζου.

Παίζουν:

Θεόδωρος Κουέλης: κοντραμπάσο - bass effects
Νίκος Κασσαβέτης: τύμπανα
Απόστολος Ρίζος: κιθάρες, φυσαρμόνικα, loops

Επιμέλεια οπτικού υλικού - Προβολές: Τάμμυ Τσέκου
Οργάνωση παραγωγής: Άγγελος Γρίσπος - Artonica Productions

Info:

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Ώρα έναρξης: 22.30 (Οι πόρτες ανοίγουν: 22.00)
Είσοδος: 13 ευρώ (μπύρα ή κρασί)

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Η Κωνσταντίνα Πάλλα στη Σφίγγα

konstantina palla sfigga afisa
Φιλική συμμετοχή: Φωτεινή Βελεσιώτου και Θοδωρής Νικολάου

Η νέα ανερχόμενη τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα για μία μοναδική βραδιά, την Κυριακή 12 Μαΐου, θα τραγουδήσει στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Η φωνή της και το ρεπερτόριο της ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό λαϊκό τραγούδι και στα σημερινά έντεχνα μονοπάτια, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Τζένη Βάνου μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Στο πρόγραμμα της μας ταξιδεύει σε όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε ενώ ταυτόχρονα μας συστήνει τα τραγούδια του σήμερα με το δικό της τρόπο και παρουσιάζει τραγούδια και από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όνειρα», η οποία κυκλοφορεί από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ.

Μαζί της οι μουσικοί Γιάννης Δίσκος στα πνευστά, Βασίλης Καρδάρας στο μπουζούκι και Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο.

Info:

Κυριακή 12 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!