Οι προτάσεις της εβδομάδας (5 - 11/12)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/12/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σφίγγα: «2ω και 26λ με το χρόνο»

rita antonopoulou sfigga afisa 2019
Η νέα παράσταση είναι βασισμένη στο αιώνιο και θεμελιώδες για την ανθρωπότητα ζήτημα του χρόνου που έχει απασχολήσει τους δημιουργούς από την πρώτη στιγμή που ανέτειλε στον κόσμο η καλλιτεχνική έκφραση.

Αυτή τη φορά η ιδέα της αγαπημένης ερμηνεύτριας ζωντανεύει επί σκηνής με τη συμμετοχή τριών ταλαντούχων μουσικών, συνδυάζοντας τη φυσική θεατρικότητα της ερμηνείας της, με επιλογές τραγουδιών που κινούνται αρμονικά σαν δορυφόροι γύρω από τον πυρήνα του κεντρικού θέματος.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιλέγει και συνδυάζει με τρόπο αριστοτεχνικό, αγαπημένα τραγούδια που έχουν άμεση ή έμμεση αναφορά στο χρόνο, με λόγο που ρέει αβίαστα και συνδέει αρμονικά τα συστατικά της παράστασης, την εξαιρετική ερμηνεία, το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη χαρά και το παιχνίδι.

Τι είναι τελικά ο χρόνος; Ποιος τον επινόησε και με ποιο δικαίωμα;

«Ο χρόνος είναι διφορούμενος. Είναι τόσο άπειρος όσο και πεπερασμένος. Μετρήσιμος και ανυπολόγιστος, ευέλικτος και αυστηρός».

Απαντήσεις δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, για την οποία η σκηνή και το κοινό αποτελούν τα στοιχεία του φυσικού της χώρου, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και να θέσει ερωτήματα συνομιλώντας με τον κόσμο και τραγουδώντας μαζί του.

Οι μουσικοί που συνοδεύουν τη Ρίτα, σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, με μαέστρο τον μοναδικό σολίστ, συνθέτη κι ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παράστασης και συμβάλλουν με το ταλέντο τους στο να φύγουμε όλοι στο τέλος μ' αυτήν την ξεχωριστή αίσθηση ότι μοιραστήκαμε ουσία και συναισθήματα.

«Κανείς δε μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε σήμερα, τώρα και να κάνουμε ένα καινούριο τέλος».

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασσική Κιθάρα, ενορχήστρωση
Σταύρος Καβαλιεράτος: Κοντραμπάσο
Μιχάλης Ατσάλης: Ακουστική Κιθάρα

Φωτογραφία - Σκηνοθεσία: Άκης Χρήστου
Οργάνωση παραγωγής: Ogdoo Music Group

Info:


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

velesiotou palla gyallino afisa 19
Επιστροφή στο χώρο με τον οποίο συνδέθηκε περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον στην Αθήνα, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, για τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Από τις 6 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή, θα στεγάζει τη νέα σειρά εμφανίσεών της, στις οποίες κάθε εβδομάδα θα συμμετέχει ένας σημαντικός καλεσμένος, με πρώτο καλεσμένο, τον Κώστα Μακεδόνα.

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα χαρακτηρίζεται, παρ’ όλα αυτά αποτελεί μια γέφυρα που μας ενώνει με το πιο αρχέγονο, το πιο αληθινό κομμάτι του τραγουδιού και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, τραγουδώντας παλιά λαϊκά που άφησαν εποχή καθώς και τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού αλλά και το πρόσφατο «Πόσο πονάει η καρδιά» από το νέο της album «Ένας κύκλος είναι όλα».

Από το πρόγραμμά της δε θα μπορούσαν να λείπουν κλασσικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας και μας αρέσει να τα τραγουδάμε.

Μαζί της η ανερχόμενη τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα η οποία έχει κυκλοφορήσει ήδη την πρώτη της δισκογραφική δουλειά από τη MINOS EMI με τίτλο «Όνειρα» και έχει γράψει για τη Φωτεινή Βελεσιώτου το ήδη αγαπημένο «Πόσο πονάει η καρδιά».

Σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν.

Info:


Από τις 6 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή
Ώρα έναρξης 22:30

Τιμές:

13€ με μπύρα/κρασί στο bar
15€ με ποτό στο bar
23€ με ποτό στο τραπέζι(β’ ποτό 7)
65€ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
130€ φιάλη ποτού ανά 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα |
Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Ο Goran Bregovic στο Christmas Theater

bregovic afisa
Μια γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα και γιορτάζει τη δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη.
Όπως εξηγεί: «Πριν από λίγο καιρό, βρήκαν στη Γερμανία μια φλογέρα 20.000 ετών. Οι άνθρωποι έφτιαχναν μουσική πριν καλά καλά διαμορφώσουν γλώσσα. Να γιατί η μουσική έρχεται από ένα βαθύτερο μέρος μέσα μας και είναι πολύ πιο δυνατή από τις λέξεις…»

Η γιορτή που θα παρουσιάσει στο Christmas Theater περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα».

Παράλληλα ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει και τη νέα του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» και περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη. Μωσαϊκό από Χριστιανούς Εβραίους και Μουσουλμάνους πριν από τον πόλεμο του 90 το Σεράγεβο είχε την ποικιλία και την ανοιχτή ματιά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που είχε να δώσει πολλά στα πιο ανήσυχα παιδιά της. Αυτή είναι και η αφετηρία του Three Letters from Serajevo.

Μαζί του θα έχει όπως πάντα τη μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών.

Info:


Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

Christmas Theater
Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου)

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 58 ευρώ
A ζώνη: 48 ευρώ
Β ζώνη: 40 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 32 ευρώ
Δ ζώνη: 26 ευρώ
Ε ζώνη: 18 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση) 13 ευρώ, συνοδός 18 ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700

Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, www.christmastheater.gr & www.viva.gr

Μίμης Πλέσσας & Γιώργος Κατσαρός: «7 και... με 10 και...» στο Γυάλινο

plessas katsaros
Μετά την περσινή θριαμβευτική σειρά εμφανίσεων, ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός, επιστρέφουν στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, για μια νέα μουσική παράσταση, το «7 και... με 10 και…».

Μέσα από ένα τρίωρο πρόγραμμα, θα ξαναθυμηθούμε σπουδαία τραγούδια των δύο μεγάλων συνθετών, στιγμές που έχουν για πάντα χαραχτεί στις καρδιές μας.

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός εγγυώνται μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, διανθισμένη από τις εκατοντάδες μεγάλες στιγμές της πορείας τους στη δισκογραφία, που έχουν αφήσει ιστορία.

Ο Μίμης Πλέσσας θα παίξει στο πιάνο τραγούδια από την πλούσια καριέρα του, παρασύροντας μας σε νοσταλγικά ταξίδια με τα αθάνατα τραγούδια του.

Το γλυκό σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού θα θυμίσει μεγάλες στιγμές της καριέρας του αλλά και αγαπημένες ξένες μελωδίες, μέσα από το χαρακτηριστικό του παίξιμο.

Ένα ταξίδι που διατρέχει το λαϊκό και ελαφρύ τραγούδι, γεμάτο αξέχαστα τραγούδια, στιγμές από τα κλασικά ελληνικά μιούζικαλ του Δαλιανίδη αλλά και τα ποπ του ‘60.

Στην ερμηνεία τρεις ξεχωριστές φωνές, η Χρυσούλα Στεφανάκη, ο Σπύρος Κλείσσας και η Tereza που θα αποδώσουν τις διαχρονικές επιτυχίες των δύο συνθετών.

Και βέβαια οι νοσταλγοί του rock 'n' roll της δεκαετίας του 60, θα απολαύσουν τους θρυλικούς The Charms, να ερμηνεύουν τις μεγάλες τους επιτυχίες (Διωγμός, Γλυκειά αγαπημένη, Τρελοκόριτσο, Νοσταλγία, Έξω απ' τον κόσμο), σε ένα ξέφρενο party.

Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος

Info:


Κάθε Κυριακή από 8 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 19:00

Τιμές

13 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ με ποτό στο bar
22 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
60 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
120 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | Wind | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει την παράσταση Jukebox - Τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν

portokaloglou juke box
Ένα Jukebox πολύχρωμο, γεμάτο με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες, ξεκινά να παίζει από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Γεμάτο με «τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν» όπως λέει και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει αυτή τη νέα μουσική παράσταση, που θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο με τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα, την Αγάπη Διαγγελάκη και τον Βύρωνα Τσουράπη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μουσική γιορτή, με πρωταγωνιστές τα τραγούδια που τους διαμόρφωσαν, χωρίς φόβο αλλά με περίσσιο πάθος.

Συντελεστές:

Πάνος Παπάζογλου: κιθάρα
Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι
Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα, μπουζούκι, φωνή
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, κρουστά, φωνή

Γιώργος Καραγιαννίδης, Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

Info:


Κάθε Σάββατο για λίγες παραστάσεις
Έναρξη 7 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 22:30
Ώρα έναρξης: 23:00

Τιμές

13€ με μπύρα ή κρασί στο bar
15€ με ποτό στο bar
25€ με ποτό στο τραπέζι
75€ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876 και στο 210 9315600

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Επικοινωνία: Τ. 210 9315600, 210 9316101-4

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στην Αθήνα

xeimerinoi kolimvites ilion 19
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν -εν πλήρη συνθέσει- στην Αθήνα και το ΙΛΙΟΝ plus στις 6, 7 και 8 Δεκέμβρη για τρεις μοναδικές συναυλιακές βραδιές.

Το ΙΛΙΟΝ plus υποδέχεται την εορταστική περίοδο με ένα από τα πιο αγαπημένα του μουσικά σύνολα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός ειδικά για την Αθήνα και κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού. Και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές διανύουν αισίως την όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.

Info:


Έναρξη: Παρασκευή & Σάββατο 22:00 - Κυριακή 21:30
Γενική Είσοδος: 8€

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Κρατήσεις (με ελάχιστη κατανάλωση): 2108824383, 6983600510

Η Πέγκυ Ζήνα στο Φως

Peggy zina fos afisa
Η Πέγκυ Ζήνα, μια εξαιρετική ερμηνεύτρια, μια γνήσια λαϊκή φωνή, με ξεχωριστή μουσική πορεία και λαμπερή παρουσία, με μεγάλο αριθμό επιτυχιών, θα φωτίσει την αθηναϊκή νύχτα με ένα τρόπο διαφορετικό γεμάτο μουσική, πάθος και σαγήνη.

Καθηλωτική στην πίστα με ένα πολύ προσωπικό live performance με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, τραγούδια επιλεγμένα γιατί αγαπήθηκαν τόσο από την ίδια αλλά και τους πολυάριθμους θαυμαστές της, η Πέγκυ Ζήνα έρχεται στο ΦΩΣ με σπουδαία τραγούδια, πολλή ενέργεια και ένα δυνατό πρόγραμμα.

Μαζί της:

Jeunes Premiers Feat. Fenia
Μιχάλης Μόσχου
Dj set George Klo

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζαχαρίου

Info:


Κάθε Σάββατο στις 23:30 και κάθε Κυριακή στις 21:00

ΦΩΣ
Βουτάδων 6, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 2103411306

Η ωραία πτήση της Λένας Πλάτωνος στο Άλσος

lena platonos alsos afisa
Η πιανίστα και πρωτοπόρος συνθέτις Λένα Πλάτωνος που άνοιξε τον δρόμο για μια υψηλής ποιότητας ηλεκτρονική μουσική με έργα τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς, έρχεται για 3 παραστάσεις στο Άλσος για να παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη δισκογραφική πορεία της.

Δεδομένου ότι η αξιαγάπητη Λένα δεν εμφανίζεται συχνά, αυτές οι βραδιές της στο Άλσος αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα αποτελέσουν πολιτιστικό γεγονός.

Μαζί της τραγουδούν ο Γιάννης Παλαμίδας, η Αθηνά Ρούτση και ενορχηστρώνει ο Στέργιος Τσιρλιάγκος.

Συντελεστές

Λενα Πλάτωνος: πιάνο, πλήκτρα, φωνή, ενορχήστρωση
Γιάννης Παλαμίδας: φωνή
Αθηνά Ρούτση: φωνή
Στέργιος Τσιρλιάγκος: πλήκτρα, λάπτοπ, ενορχήστρωση

Θράσος Αμπατζής: ηχοληψία
Δημήτρης Τεγούσης: φώτα

Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Video - φωτογραφίες παραστάσεων: Δημήτρης Μακρής

Info:


Πέμπτη από 5, 12 & 19 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 25€
A Ζώνη: 20€
Β Ζώνη (εξώστης): 15€
Όρθιοι: 10€
Πίσω εξώστης καθήμενοι (περιορισμένη ορατότητα): 12€

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 883 1487

Προπώληση:

- www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
- σε όλα τα καταστήματα public
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: «Greek cinema music for classical guitar»

androulidakis megaron poster
Ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει το νέο του CD με τίτλο «Greek cinema music for classical guitar».

Πρόκειται για μια μουσική συλλογή έντεκα δημοφιλών κινηματογραφικών θεμάτων διασκευασμένα για κλασική κιθάρα. Γραμμένα από Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κ.α., ξεπέρασαν την ιδιότητα του soundtrack, τις οσκαρικές τους βραβεύσεις και υποψηφιότητες κι αναδείχτηκαν, στην πλειοψηφία τους, σε παγκόσμια αναγνωρίσιμες μελωδίες.

Στη συγκεκριμένη συλλογή, ο σολίστ επιδιώκει την πιστή απόδοση του κλίματος των μουσικών θεμάτων με διασκευές υψηλής δεξιοτεχνίας, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ορχήστρας.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει έργα από το προσωπικό του άλμπουμ «Myrtia» (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα καθώς και έργα των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου κ.α.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς -ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα cds της σειράς «Famous Greek Soloists» (FM Records 2016), γνωστός για την χρήση ιδιαίτερων και συχνά πρωτότυπων κιθαριστικών τεχνικών. Με εκλεπτυσμένο γούστο γνωρίζει ως εκτελεστής να εισχωρεί στην ουσία των συνθέσεων, παρουσιάζοντας υποδειγματικά παιξίματα, με σπάνια συνοχή και άρτιο εκτελεστικό ύφος.

Info:


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 20:30
Γενική είσοδος: 12€

Προπώληση:

- Ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Καταστήματα Public

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1

«Κυριακάτικο Τραπέζι» με Χρήστο Παπαδόπουλο, Χριστίνα Μαραγκόζη & τη λαϊκή ορχήστρα του Ζήση Κασιάρα

papadopoulos maragkozi
Ένα αυθεντικό γλέντι, μια κυριακάτικη γιορτή, ένα μεσημεριάτικο ξεφάντωμα, φιλοξενεί η «Οδός Λυσίου» από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Η Λαϊκή Ορχήστρα του δεξιοτέχνη βιολιστή Ζήση Κασιάρα θα παρουσιάσει ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με τραγούδια γεμάτα αναμνήσεις: παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, δημοτικά και ότι άλλο «τραβάει η όρεξη» του κοινού.

Ένα κυριακάτικο γιορτινό τραπέζι χαράς με την Χριστίνα Μαραγκόζη και τον Χρήστο Παπαδόπουλο να ξεσηκώνουν με αξέχαστες επιτυχίες και τραγούδια που όλοι αγαπάμε.

Μαζί τους τραγουδούν οι Κώστας Ηλιού και Χρύσα Μπανδέλη.

Info:


Κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 15:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα, κρασί ή ποτό στο bar
50 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
100 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

«Οδός Λυσίου»
Λυσίου και Μνησικλέους 22
105 56 Πλάκα, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 32 35 318

Απόστολος Μόσιος, Final Act & Μικαέλα Δαρμάνη «Χωρίς Φρένα» στο Faust

mosios darmani final act afisa faust
Όταν η νέα γενιά δημιουργών και ερμηνευτών ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα γίνεται εκρηκτικό!

Ο Απόστολος Μόσιος, οι Final Act και η Μικαέλα Δαρμάνη, ηλεκτρισμένοι, παρουσιάζουν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου την παράσταση - συναυλία με τίτλο «Χωρίς Φρένα».

Τραγούδια από την πλούσια προσωπική τους δισκογραφία πλέκονται με αγαπημένες ανατρεπτικές διασκευές από την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή για να παρουσιάσουν μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη στο κοινό.

Ο Απόστολος Μόσιος είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης με ταλέντο και ευαισθησία που αποτυπώνονται τόσο στις ζωντανές του εμφανίσεις όσο και στα ηχογραφημένα του τραγούδια. Διαθέτει δύο σημαντικά στοιχεία που σπάνια συνδυάζονται. Τις σπουδαίες εμπειρίες σημαντικών συνεργασιών και ζωντανών εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και την νεανική ορμή και το ερμηνευτικό χάρισμα που τον οδηγούν με σίγουρα βήματα προς την καθιέρωση. H πρώτη του δισκογραφική δουλειά είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια αρχή». Σε συνεργασία με το Ogdoo Music Group κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο «Βεγγαλικό».

Οι Final Act έρχονται να δώσουν τη μουσική πνοή τους σε ένα χώρο που μας έχει καταθέσει κατά καιρούς έξοχα τραγούδια και μας έχει σηκώσει από τις καρέκλες μας. Οι Final Act, ένα συγκρότημα από την Κόρινθο, συστήνονται επίσημα στο κοινό το 2016 και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταφέρνουν να δισκογραφήσουν και να συνεργαστούν επί σκηνής με κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι Final Act, παρ' όλο που αντιμετωπίζουν όλες τις δυσκολίες ενός σχήματος που τα μέλη του ζουν και δημιουργούν στην περιφέρεια, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με το ταλέντο και το πάθος τους και να αποτελέσουν μια από τις νέες σταθερές της ελληνόφωνης rock σκηνής. Το τελευταίο τους album από το Ogdoo Music Group τιτλοφορείται «Ειμαρμένη» και σηματοδοτεί την ωριμότερη στιγμή των Final Act οι οποίοι με στιβαρές συνθέσεις, χωρίς να μασάνε τα λόγια τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους, ντύνοντάς τες με «σκληρές» μουσικές ή δημιουργώντας λυρικές rock μπαλάντες.

Η Μικαέλα Δαρμάνη μάς συστήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2014, με την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Αγαπώ να θυμάμαι» η οποία κυκλοφόρησε από την Polymusic, με αγαπημένα τραγούδια των μεγάλων και αξέχαστων δημιουργών Αττίκ, Γιαννίδη, Καλδάρα, Μουζάκη, Σακελλαρίου, Σουγιούλ κ.α. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα όπως είναι η «Ακτή Πειραιώς», η «Πύλη Αξιού», η «Αρχιτεκτονική», το «Οξυγόνο», επίσης έχει εμφανιστεί και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η τελευταία της επιτυχία έχει τίτλο «Πολλές Φορές», σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Γαϊτάνη και ενορχήστρωση του Κώστα Παρίσση.

Info:


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 5€

Faust
Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 2103234095

Η Ζωή Παπαδοπούλου με «Της Ζωής μας τα τραγούδια» στο El Convento Del Arte

sof img anoigma
Η Ζωή Παπαδοπούλου διαλέγει τις καλύτερες στιγμές της από 12 χρόνια δισκογραφίας.

Από το νέο της, πρόσφατο δίσκο «Να ‘ρχεται η άνοιξη», σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, ως τα αγαπημένα της τραγούδια χάρη στα οποία τη γνωρίσαμε, όπως το ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου «Αχ! Και να σε είχα εδώ» και άλλα που ξεχωρίζει από συνεργασίες της με μεγάλους δημιουργούς και τραγουδιστές, όπως τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Χάρις Αλεξίου, τον Μανώλη Ρασούλη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δήμο Μούτση, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιώργο Θεοφάνους, Γιάννη Πάριο, Αντώνη Ρέμο, σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη, σαν γιορτή.

Η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στο El Convento Del Arte για δύο Σάββατα, 7 και 14 Δεκεμβρίου!

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Ζωή Παπαδοπούλου
Κιθάρα: Ιάσωνας Μαυρογιώργος
Πιάνο: Σωτήρης Σινάνης
Μπουζούκι: Αλέξανδρος Παπανικολάου
Κρουστά: Θοδωρής Πεγκούσης

Ενορχήστρωση: Χρήστος Λαρίσης
Επιμέλεια Προγράμματος: Κωνσταντίνος Βελιάδης

Info:


Σάββατο 7 & 14 Δεκεμβρίου 2019
Είσοδος: 10,00€

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 - Ώρα έναρξης: 22:00

Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό και ποτό.

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 2105200602

Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στη σκηνή του Faust

salampasopoulos faust afisa
Ο ανατρεπτικός τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, μετά από μια γεμάτη και ποικιλόμορφη δημιουργική χρονιά, με συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, παραστάσεις με συνεχόμενες παρατάσεις που αποθεώθηκαν από κοινό και media, έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Faust.

Για τις πρώτες τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου, ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος επιχειρεί να παρουσιάσει μια ιδιαίτερα φιλόδοξη μουσική πρόταση με ανανεωμένο ρεπερτόριο από τη διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή. Μαζί με πέντε εξαιρετικούς σολίστες, ερμηνεύει παγκόσμιες επιτυχίες από τραγούδια του Presley, Sinatra, Murolo, Piovani, αλλά και αξεπέραστα ελληνικά τραγούδια των Μουζάκη, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.α.

Δεν γίνεται να λείψουν βέβαια και οι διάσημες ιταλικές καντσονέτες, μεγάλες «στιγμές» του musical, αλλά και γνωστές άριες από τον «κόσμο» της όπερας που συναντούν ακούσματα του Freddie Mercury & του Sting.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια ιδιαίτερων εκφραστικών & φωνητικών απαιτήσεων, συνθέτουν ένα μαγικό ταξίδι στην ατμοσφαιρική σκηνή του Faust!

Συντελεστές:

Γιάννης Καφετζόπουλος: πλήκτρα
Κώστας Σμόνος: κιθάρες
Μανώλης Τόμπρος: τύμπανα
Κώστας Κωνσταντίνου: κοντραμπάσο
Χρήστος Κυριαζής: σαξόφωνο

Νίκος Τσαούσης: καλλιτεχνική επιμέλεια - management
Φωτογραφία: Γιούλη Γεωργαντίδου
Αφίσα: Κατερίνα Γκούμα

Info:


Παραστάσεις: 8 & 15 Δεκεμβρίου
Είσοδος: 10€ (χωρίς ποτό)

Faust
Καλαμιώτου 11, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τ. 210 3234095

Οι Kadinelia παρουσιάζουν το δίσκο τους στο Σταυρό του Νότου

kadinelia afisa
Ένα μουσικό ταξίδι προσφέρουν οι Kadinelia, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών.

Οι Kadinelia πρωτοήρθαν σε επαφή το 2013, ανταλλάσσοντας ιδέες και εναλλάσσοντας ήχους. Την άνοιξη του 2014 κατέληξαν στην τελική μορφή του μουσικού τους project: στον εμπλουτισμό της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με blues και rock στοιχεία. Η αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση των λαών τούς οδήγησε σύντομα σε διασκευές παραδοσιακών κομματιών και από άλλες χώρες.

Σήμερα η μουσική τους αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών ήχων, αλλά και από πρωτότυπες συνθέσεις του Θανάση και της Εύης. Το φθινόπωρο του 2019 το ντουέτο μπήκε στο στούντιο. Μετά από ένα μήνα εντατικών ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2019.

Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι με την κατάλληλη ενέργεια ακόμα και ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν μία «γεμάτη» συναυλιακή εμπειρία. Η αφοσίωση και η άψογη παρουσία τους πάνω στο stage τούς έχουν χαρίσει αναγνώριση, ανοίγοντας συναυλιακές πόρτες σε όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Info:


Πέμπτη 5 & Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

Τιμές Εισιτηρίων:

Προπώληση: 6 ευρώ
Ταμείο: 8 ευρώ
Προπώληση: viva.gr

Σταυρός του Νότου
Φραντζή & Θαρύπου 37
Νέος Κόσμος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!