Οι προτάσεις της εβδομάδας (4/4 - 10/4)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα. Μεταξύ αυτών, και οι παραστάσεις του Ορφέα Περίδη & της Λιζέτας Καλημέρη στη Σφίγγα, που θα συνεχιστούν τα Σάββατα 6 και 13 Απριλίου.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

«Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο»: Παράταση παραστάσεων

galani xarxakos
Η παράσταση «Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο» και το συγκλονιστικό ταξίδι στον μουσικό κόσμο του Μάρκου Βαμβακάρη που έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στη κεντρική σκηνή του Gazarte, για λίγες ακόμα ημερομηνίες: 6, 7, 14 και 20 Απριλίου.

Υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μιχάλης Μυτακίδης, ο Στέλιος Βαμβακάρης και οι εξαιρετικοί μουσικοί που τους συνοδεύουν, μας εισάγουν σε έναν παγκόσμιο θησαυρό, στο ρεμπέτικο πολιτισμό και στη μεγάλη ιστορία του, συστήνουν τα εμβληματικά ντουζένια και καραντουζένια του Μάρκου, ξετυλίγοντας με τρόπο αποκαλυπτικό μια ολόκληρη στάση ζωής και χαρίζοντας στο κοινό βραδιές αφιερωμένες στη μουσική της Ελλάδας, στο ρεμπέτικο τραγούδι και στο θεμελιωτή του, Μάρκο Βαμβακάρη.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Νεοκλής Nεοφυτίδης – Πιάνο
Βασίλης Δρογκάρης - Ακορντεόν
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – Κλασική Κιθάρα, Νυκτά Έγχορδα
Γιώργος Λιμάκης – Κιθάρα
Ηρακλής Ζάκκας - 1ο Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Τζουράς
Δημήτρης Ρέππας - Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Τζουράς
Μιχάλης Δήμας - Μπουζούκι, Μπαγλαμάς
Αντώνης Τζίκας - Κοντραμπάσο

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Στέφανος Χατζόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Λάιος

Info:


6, 7, 14 και 20 Απριλίου
Ώρα έναρξης: Σάββατο: 21.30 | Κυριακή: 20.30

Gazarte Main Stage
Βουτάδων 34, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0346 0347

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: Α' Ζώνη 45€ Ι Β' Ζώνη 35€ Ι Γ' Ζώνη 25€ Ι Βar 12€
Ταμείο: Α' Ζώνη 48€ Ι Β' Ζώνη 38€ Ι Γ' Ζώνη 28€ Ι Bar 16€

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

O Φοίβος Δεληβοριάς σε μια μεγάλη συναυλία στο Gagarin 205

foivos gagarin
Μετά από τα πέντε ξεσηκωτικά (και ασφυκτικά γεμάτα) βράδια στο Κύτταρο, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να παίξουν για μία τελευταία φορά στην Αθήνα τα «Τραγούδια του Πεζοδρομίου», υπό μορφήν συναυλίας, χωρίς τραπέζια, σε έναν άλλον χώρο με πολύ ισχυρό φορτίο: το Gagarin 205.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, για ένα και μοναδικό βράδυ, ο Φοίβος θα είναι στο Gagarin με τα τραγούδια του, παλιά και ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και με τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο, αλλά ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.) και κάπως έτσι δημιουργείται ένα μεγάλο τραγούδι, σαν μια ανάσα, η πιο προσωπική ίσως ζωντανή στιγμή του τραγουδοποιού.

Μαζί του, οι μόνιμοι διαταραγμένοι και συνταρακτικοί του συνεργάτες Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης και Soto, στην πιο δημιουργική τους σύμπραξη, αλλά και το έκτο πλέον μέλος της μπάντας, η Νεφέλη Φασούλη, που με τις ερμηνείες της, έκλεψε την παράσταση στις προηγούμενες εμφανίσεις του Φοίβου.

Ακόμα, ως νεύμα στον πρόωρα χαμένο Νίκο Τριανταφυλλίδη, που έργο του υπήρξε το Gagarin, θα ακουστεί και το τραγούδι του «The Boy» από την τελευταία ταινία του «Οι Αισθηματίες».

Συντελεστές:

Φασούλη Νεφέλη: Τραγούδι
Χριστοδούλου Κωστής: Πλήκτρα
Ντούβας Σωτήρης: Ντραμς
Yoel Soto: Μπάσο
Κώστας Παντέλης: Κιθάρες

Ήχος: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork αφίσας - φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Street Art Graffiti αφίσας: No Land For The Poor by WD

Info:


Παρασκευή 5 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 11€ προπώληση, 13€ στο ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services

- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567

Online: ticketservices.gr, public.gr και στα καταστήματα Public

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλl: 2114112500

O Βαγγέλης Γερμανός στο Μπαράκι της Διδότου

6 4 vg
Ο Βαγγέλης Γερμανός επιστρέφει στο φιλόξενο μουσικό στέκι της Διδότου.

Ο αειθαλής τραγουδοποιός μας ταξιδεύει στις ρότες των τραγουδιών του, με την κιθάρα και τη φωνή του. Κηπουρός, Κρουαζιέρα, Απόκληρος, Μπανιέρα, Δραπέτης, Γόησσα και τόσα άλλα αγαπημένα τραγούδια, σε άλλη μια ονειρεμένη βραδιά!

Info:


Σάββατο 6 Απριλίου
πόρτες: 22.00 | είσοδος 7€

Το Μπαράκι της Διδότου
Διδότου 3 & Σίνα, Κολωνάκι
Κρατήσεις: 210 36.42.990

Δημήτρης Μυστακίδης | Εγκλήματα στο Ρεμπέτικο: Η Επιστροφή

Mistakidis ΙΛΙΟΝ plus
Μετά τις άκρως επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες χειμερινές παραστάσεις των «Εγκλημάτων» στο Ίλιον Plus, ο Δημήτρης Μυστακίδης επιστρέφει για ακόμη τρεις μοναδικές παραστάσεις. Για όσους θέλησαν να παραβρεθούν και δεν τα κατάφεραν και για αυτούς που αδημονούν να ξαναέρθουν. Για όσους αγαπάνε το ρεμπέτικο και τις ιστορίες του αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα.

Ποιος σκότωσε τον Σακαφλιά; Αργιλέ μου γιατί σβήνεις; Τι γυρεύουν οι μπάτσοι τέτοια ώρα; Γιατί αντιλαλούν οι φυλακές;

Σε αυτά και άλλα τέτοια βασανιστικά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει ο Δημήτρης Μυστακίδης. Και μαζί μ' αυτά, να φωτίσει μεγάλα εγκλήματα που συντάραξαν την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και που καταγράφηκαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από ρεμπέτικα τραγούδια.

Εγκλήματα πάθους και τιμής, παρανομίες και προσωπικές διαμάχες του τότε, θα δημιουργήσουν στο σήμερα μια ξεχωριστή φιλμ νουάρ ατμόσφαιρα, μεταφέροντας το πάντα επίκαιρο μήνυμα του ρεμπέτικου.

Για μια εμπεριστατωμένη και σε βάθος έρευνα, ο πολυοργανίστας Δημήτρης Μυστακίδης, πέρα από τη λαϊκή κιθάρα που τον συνόδευε αποκλειστικά ως σήμερα, φέρνει στη σκηνή και άλλα μουσικά όργανα και υπόσχεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο και τραγούδι
Ιφιγένεια Ιωάννου: κανονάκι και τραγούδι
Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης: κιθάρα, μπαγλαμά και τραγούδι
Σάκης Καρακώστας: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

Ιδέα και επιμέλεια παραγωγής: Fishbowl Music Tank

Info:


Σάββατα 6, 13 και 20 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 8 ευρώ (Ορθίων)
Φιάλη ποτό: 110€ στα 4 άτομα - Μπουκάλι Κρασί 55€ στα 2 άτομα (Αφορά καθήμενους, μόνο με κράτηση στο 2108824383)

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο 21088243830. Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Πληροφορίες 210 8824 383

Η Γεωργία Νταγάκη στο Γυάλινο Up Stage

ntagaki gyalino
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, και λίγο πριν την έκδοση του νέου της album, η Γεωργία Νταγάκη έρχεται στη σκηνή του Γυάλινου Up Stage με τη μουσική παράσταση «Δε λέει η καρδιά να μάθει…».

Μια παράσταση με πλημμυρισμένη με πάθος και ενέργεια, όπου η Γεωργία παρέα με τους εκλεκτούς μουσικούς που τη συνοδεύουν παρουσιάζουν τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και τραγούδια σπουδαίων συνθετών φτάνοντας μέχρι την παράδοση. Όλα αυτά «αλλιώς», μέσα από διασκευές με άποψη, νέο ήχο και με έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.

Μαζί της επί σκηνής ο πρωτοεμφανιζόμενος δημιουργός και τραγουδιστής Χάρης Πανόπουλος.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, η μπάντα της:

Νίκος Ταβουλάρης: ηλεκτρική κιθάρα
Αγγέλικα Παπανικολάου: ακορντεόν
Μιχάλης Γαλάνης: τύμπανα
Θάνος Παπαγεωργίου: μπάσο

Επιμέλεια ήχου: Κωνσταντίνος Κυριακίδης

Info:


Σάββατα 6 & 13 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
16 ευρώ με μπύρα ή κρασί σε τραπέζι
14 ευρώ με ποτό στο bar
18 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr: ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Ο Γιώργος Περρής στο Θέατρο Ακροπόλ

perris afisa
Ο Γιώργος Περρής συναντά το κοινό του στην πιο συναρπαστική εποχή, στην καρδιά της άνοιξης, στο θέατρο Ακροπόλ στην Αθήνα, τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στους ακροατές του με τη μοναδική του ικανότητα να παντρεύει το ελληνικό με το ξένο τραγούδι με ανοιξιάτικη διάθεση. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτόν οι σπουδαίες Ευανθία Ρεμπούτσικα και Λίνα Νικολακοπούλου και τα οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά, θα συνδυάσει το τώρα με το παρελθόν και το μέλλον και όπως πάντα θα χτίσει γέφυρες χωρίς φραγμούς ανάμεσα στο έντεχνο, το ποπ αλλά και το κινηματογραφικό τραγούδι.

Ο Γιώργος Περρής θα παρουσιάσει επίσης το αιχμηρό «How Many Does it Take», το καινούργιο single από το δεύτερο αγγλόφωνο δίσκο του που θα κυκλοφορήσει διεθνώς τον Μάιο, καθώς και το «Γυναίκα», τη συμμετοχή του στον δίσκο «Πολιορκημένος χρόνος» των Τίτου Πατρίκιου και Ανδρέα Κατσιγιάννη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Ogdoo Music Group.

Πλάι στα καινούργια τραγούδια, δεν θα λείψουν διαλεχτές διασκευές, από τον Charles Aznavour στη Χαρούλα Αλεξίου και από τον George Michael, στους REM και την Celine Dion.

Από τη συναυλία αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει ένα μίνι αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο Michel Legrand -ένας φόρος τιμής στον αγαπημένο του μέντορα αλλά και στην κοινή τους συναυλία στο Ηρώδειο που δεν έγινε ποτέ λόγω κακοκαιρίας.

Παίζουν οι μουσικοί:

Στάθης Σούλης: Πιάνο
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: Πλήκτρα
Αλέξανδρος Τράμπας: Μπάσο
Δημήτρης Στασινός: Κιθάρες
Κώστας Μυλωνάς: Τύμπανα

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Τράμπας, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης, Γιάννης Κολεβέντης
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης
Βοηθός παραγωγής: Κική Τσαντίρη
Παραγωγή: People Entertainment group

Info:


Δευτέρα 8 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9 - Αθήνα

Προπώληση: viva.gr και στα ταμεία του θεάτρου

Η Βίκυ Καρατζόγλου στο Σταυρό του Νότου Club

karatzoglou april stn
H Βίκυ Καρατζόγλου, από τις νεότερες και πιο αναγνωρίσιμες φωνές με λαϊκή χροιά, μετά τις εμφανίσεις με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα, ξεκινά τον Απρίλιο τις προσωπικές της παραστάσεις στο Club του Σταυρού του Νότου.

Ένα πρόγραμμα της Μαργαρίτας Μυτιληναίου σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, ένα παζλ με «κομμάτια» από τη δισκογραφία της, αγαπημένα τραγούδια και προτάσεις μέσα από τις προσωπικές της αναφορές, ένα παζλ που σχηματίζει εικόνες με τις οποίες θα ταυτιστούμε και θα τραγουδήσουμε παρέα.

Ξεκίνησε από τη Δράμα και ήρθε στην Αθήνα για να τραγουδήσει. Πρωτοακούστηκε στο ραδιόφωνο με την «Περηφάνια» και το «Όνειρο», έκανε αίσθηση με το «Γιατί» και συνεχίζει την πορεία της στη δισκογραφία.

Μουσικοί:

Άκης Κατσουπάκης, Πιάνο, Ενορχηστρώσεις
Άννα Λάκη, Ακορντεόν
Παντελής Ντζιάλας, Κιθάρα
Λάμπρος Παπανικολάου, Μπάσο
Δημήτρης Τσόλης, Τύμπανα

Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Φωτογραφίες - Artwork: Θωμάς Αρσένης
Video Artwork: Σπύρος Μαλτέζος

Info:


Παρασκευή 5, 12 & 19 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Οι πόρτες ανοίγουν: 22.00

Τιμές

13 ευρώ με ποτό στο bar (όρθιοι)
55 ευρώ φιάλη κρασί για δύο άτομα ή 120 ευρώ φιάλη αλκοόλ για τέσσερα άτομα

Προπώληση: viva.gr

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Η Κατερίνα Μακαβού στο Θέσις 7

makavou thesis
Η Φόρμιγγα Art, σχεδίασε και παρουσιάζει το «Otherwise», το νέο project-event της πόλης, γεμάτο από μελωδίες και ήχους, που αποτελούν σημεία αναφοράς για τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή και για όλους μας.

Αγαπημένα πρόσωπα, κυρίως της νέας γενιάς τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, έρχονται στο «Θέσις 7» και μας παρουσιάζουν τραγούδια που αγαπούν, τιμώντας τους δημιουργούς που τους έχουν εμπνεύσει, με έναν ξεχωριστό και εντελώς προσωπικό τρόπο, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα και κάνοντας τη δική τους
ανάγνωση.

Ξεκινώντας την πρώτη Τετάρτη, 10 Απριλίου, η Κατερίνα Μακαβού αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στην εναρκτήρια αυτή βραδιά και να μας συστήσει το «Otherwise». Με την αισθαντική χροιά της και την ιδιαίτερη θεατρική της παρουσία, θα αποκαλύψει ένα κομμάτι του εαυτού της, μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν την ίδια και τις προσωπικές της στιγμές.

Τραγούδια διαλεγμένα από τις πρώτες μνήμες, «κρυφές» μουσικές αγάπες, τραγούδια που καθόρισαν το προσωπικό ύφος και την μουσική ταυτότητα της Κατερίνας, παιγμένα γυμνά, με μια φωνή, ένα πιάνο και μία κιθάρα. Από το άκρως βιωματικό «Χαμέμηλον», μέχρι τους Radiohead, και από τους Doors μέχρι τον Στράτο Διονυσίου, η Κατερίνα θα μας τραγουδήσει όσα τραγούδια δεν έχει πει ποτέ ως τώρα live!

Από το πρόγραμμα δε θα λείψουν σε acoustic cover version και αυτά τα κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία της τραγουδοποιού, που την έκαναν να αγαπηθεί από το κοινό, όπως το καινούργιο της τραγούδι «Τα χέρια τους σφιχτά» που ταξιδεύει με επιτυχία στον αέρα των ραδιοφώνων.

Μαζί της επί σκηνής ο εξαιρετικός Ορέστης Μπενέκας στα πλήκτρα και στο πιάνο

Φωτογραφία αφίσας: Μαρία Ντελάκου
Artwork: Πέτρος Παράσχης

Info:


Τετάρτη 10 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Θέσις 7
Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 216900790


Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Πειραιώς 131

voulgaraki peiraiws new
Όλη η ενέργεια και η χαρά της άνοιξης που πλανάται στον αέρα για 3 παραστάσεις μόνο, τις 3 πρώτες Παρασκευές του Απρίλη στο 131 της Πειραιώς, εκεί όπου η Παυλίνα Βουλγαράκη και οι μουσικοί της θα στήσουν τα ωραιότερα βράδια για φίλους, παλιούς και καινούργιους.

Στη σκηνή της Πειραιώς η Παυλίνα Βουλγαράκη θα έχει μαζί της όπως πάντα τους ήχους που βγαίνουν από τους λαβύρινθους του πρώτου της άλμπουμ, την τρυφερότητα από τις Μωβ Καληνύχτες του δεύτερου και βέβαια παλιά και νέα τραγούδια άλλων σε φρέσκιες εκδοχές και διαφορετικές ηχητικές φόρμες.

Από τα live δεν θα λείψουν οι dark, electro ενορχηστρώσεις σε μελωδίες που αγαπάμε και πάνω απ’ όλα η φόρα της Παυλίνας να συναντήσει την άνοιξη, την εποχή που όλα ξαναγεννιούνται και αφήνουμε πίσω «τα ψεύτικα του κόσμου» για να γίνουμε «καθένας ο εαυτός του».

Συμμετέχει ο ερμηνευτής - τραγουδοποιός Δημήτρης Κόψης.

Παίζουν οι μουσικοί:

Κωστής Βήχος Μπάσο – φωνή
Μιχάλης Βρέττας Βιολί – φωνή
Κατερίνα Λιάκη – Πλήκτρα
Γιώργος Καρδιάνος – Κιθάρα
Αλέξης Σταυρόπουλος – Τύμπανα

Ηχοληψία: Νίκος Παππάς
Σχεδιασμός φώτων: Μενέλαος Ορφανός
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφίες: Απόστολος Κουκουσάς
Styling: Μαρία Τσούτσια
Οργάνωση παραγωγής: Novel Vox

Info:


Παρασκευές 5, 12 & 19 Απριλίου

Πειραιώς 131 Μουσική Σκηνή
Πειραιώς 131
Τηλ. 210 3450922

Τιμές εισιτηρίων:

8 ευρώ ορθίων
10 ευρώ καθήμενων

Μια παράσταση - εκπομπή του Χρήστου Παπαμιχάλη με τον Θοδωρή Μαυρογιώργη

radio trip A3 small
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις του φθινοπώρου, το RadioTrip συνεχίζεται για 3 ακόμα ανοιξιάτικες διαδρομές με το ίδιο αυτοκίνητο που το ραδιόφωνό του αλλάζει σταθμούς από μόνο του, μόνο που αυτήν τη φορά οι διαδρομές γίνονται με ανοιχτά παράθυρα και το ραδιόφωνο να παίζει δυνατά.

Ο Χρήστος Παπαμιχάλης για να γιορτάσει τα 20 χρόνια του στο ραδιόφωνο βάζει τον Θοδωρή Μαυρογιώργη να κάνει μια διαδρομή μ’ ένα αυτοκίνητο που έχει χαλασμένο ραδιόφωνο και αλλάζει σταθμούς, εποχές και ρεπερτόριο όποτε αυτό θέλει. Από μόνο του.

Στο ανεξέλεγκτο αυτό ζάπινγκ θα πέσουμε πάνω στις φωνές των παραγωγών που μας έχουν κάνει ατελείωτες ώρες ραδιοφωνικής παρέας και στις φωνές των καλλιτεχνών που στην 20χρονη αυτή πορεία βγήκαν από το ραδιόφωνο και μπήκαν στην ζωή. Έγιναν φίλοι δηλαδή.

Τραγούδια παλιά και ολοκαίνουρια, ελληνικά κα ξένα, τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και άλλα κρυφά που αγαπήσαμε το ίδιο ή και περισσότερο γίνονται ένα πρόγραμμα με βασικό ερμηνευτή τους τον Θοδωρή Μαυρογιώργη και καλεσμένους φίλους που κάποιους από αυτούς τους ξέρετε καλά και άλλους που θέλουμε να σας συστήσουμε.

Το Σάββατο 6 Απριλίου καλεσμένοι του Χρήστου Παπαμιχάλη και του Θοδωρή Μαυρογιώργη είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Σταύρος Σιόλας και οι Δραμαμίνη.

Concept, επιμέλεια προγράμματος: Χρήστος Παπαμιχάλης
Ενορχήστρωση: Θοδωρής Μαυρογιώργης και η μπάντα του
Σκηνοθεσία: Μαριέττα Σπηλιοπούλου
Κείμενα: Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Χρήστος Παπαμιχάλης

Μουσικοί:

Νικόλας Μέρμηγκας: λάφτα, λαούτο, μπουζούκι, μαντολίνο
Αντώνης Χατζηκωνσταντής: Πλήκτρα, φωνητικά
Αλέξης Σταυρόπουλος: τύμπανα
Γιώργος Καρδιανός: Κιθάρες
Πάνος Φουρμουζής: Μπάσο

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Ηχολήπτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Φροντιστής σκηνής: Κώστας Δετώρος
Artwork: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος

Info:


Σάββατο 6, 13 & 20 Απριλίου

Σταυρός του Νότου Plus
Θαρύπου 35-37
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 9226975

Κατερίνα Πολέμη & Δήμητρα Σελεμίδου στο Σταυρό του Νότου Plus

polemi selemidou
Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες και χαρισματικές προσωπικότητες της νέας ελληνικής μουσικής, συναντιούνται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus.

Η Κατερίνα Πολέμη και η Δήμητρα Σελεμίδου παρουσιάζουν τις Πέμπτες 4 & 11 Απριλίου την κοινή τους παράσταση - πρόταση με τίτλο «Μέσα απ’ τη φωνή βγήκε η μουσική».

Έχοντας στις αποσκευές της τη βραβευμένη μουσική και τα τραγούδια που έχει γράψει για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της που αντλεί από τις βραζιλιάνικες ρίζες της, η Κατερίνα Πολέμη συναντά μία από τις πιο αισθαντικές και μεστές φωνές της νεότερης γενιάς, την Δήμητρα Σελεμίδου, που μετρά ήδη πολλές και σημαντικές κατακτήσεις σε απαιτητικές ερμηνείες κορυφαίων συνθετών αλλά και στις δικές της πρωτότυπες ερμηνείες.

Με επιλογές διαφορετικές από τις αναμενόμενες, με δημιουργική φόρα και εξαιρετικούς μουσικούς στο πλευρό τους, με ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, ρεπερτοριακές εκπλήξεις αλλά και σωστά κατανεμημένες δόσεις συγκίνησης και ανάτασης, η Κατερίνα Πολέμη και η Δήμητρα Σελεμίδου θα καταθέσουν τη δική τους εκδοχή σε τραγούδια των πιο σημαντικών Ελλήνων συνθετών, ενώ δεν θα λείπουν και περάσματα από τραγούδια - διαμάντια του ξένου ρεπερτορίου, σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου.

*O τίτλος της παράστασης είναι στίχος του ποιητή Στρατή Πασχάλη από το τραγούδι «Το βαλς του Ορφέα»

Συντελεστές

Επιμέλεια προγράμματος: Όλγα Λασκαράτου

Μουσικοί:

Κατερίνα Πολέμη: Πιάνο, Κιθάρα, Ενορχηστρώσεις
Δημήτρης Θεοχάρης: Πιάνο
Βαγγέλης Τούντας: Βιολί
Πέτρος Βαρθακούρης: Κοντραμπάσο, Ηλεκτρικό μπάσο
Άγγελος Πολυχρόνου: Ντραμς, Κρουστά

Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Info:


Πέμπτη 4 & 11 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00

Εισιτήρια: 13€ (με μπύρα ή κρασί)
Προπώληση: viva.gr

Σταυρός του Νότου Plus
Θαρύπου 35-37
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 9226975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!