Οι προτάσεις της εβδομάδας (28/3 - 3/4)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα. Μεταξύ αυτών, και οι παραστάσεις του Ορφέα Περίδη & της Λιζέτας Καλημέρη στη Σφίγγα, που θα συνεχιστούν τα Σάββατα 30 Μαρτίου & 6 και 13 Απριλίου.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Ο Παντελής Θαλασσινός εφ’ όλης της ύλης στο Σταυρό του Νότου

54437496 10216238161284532 7207635673140953088 n
Ο Παντελής Θαλασσινός θα τραγουδήσει για τους φίλους του στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, από το Σάββατο 30 Μαρτίου και τρία ακόμη Σάββατα μέχρι το Πάσχα, με τραγούδια εφ’ όλης της ύλης.

Παρουσιάζει παράλληλα και το καινούργιο του βιβλίο-cd τα 12+1 Ηλιοτρόπια του Άλκη Αλκαίου.

Τον στηρίζουν η παρέα του, που αποτελείται από τους:

Πέτρο Βαρθακούρη μπάσο,
Πάνο Δημητρακόπουλο κανονάκι,
Σωτήρη Μαργώνη βιολί,
Φίλιππο Λευκαδίτη κρουστά,
Λευτέρη Χαβουτσά κιθάρες

και Γιώργο Καρυώτη & Ευτύχη Γιαννακούρα στη ρύθμιση του ήχου.

Info:


Από το Σάββατο 30 Μαρτίου & για 3 ακόμη Σάββατα
Εισιτήρια: 15€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα: 22.30

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

3 χρόνια «Unknown Sound» - 3 γενιές ελληνικό ροκ Live

Kyttarolive 30 March for web 1
Συμμετέχουν: Λευκή Συμφωνία, Αρνάκια, Διόνυσος, Final Act.

H εκπομπή «Unknown Sound» (Άγγελος Αλιγιάννης - ΕΡΤ Open 106.7) συμπληρώνει και γιορτάζει τρία χρόνια δράσης στα ερτζιανά.

Μια περιπέτεια που γεννήθηκε με αιτία και αφορμή την αγάπη της για την ελληνική ροκ σκηνή και γι’ αυτό, παλιοί και νέοι «ήρωες» της αγκάλιασαν και στηρίζουν αυτό το εγχείρημα εμφατικά!

Έτσι, το Σάββατο 30 Μαρτίου, παρουσιάζουν ζωντανά στο Κύτταρο ένα Live Happening βγαλμένο από τα πιο όμορφα όνειρα των απανταχού φίλων του Ελληνόφωνου ροκ.

Λευκή Συμφωνία και Αρνάκια, δύο μυθικές μπάντες, δύο μεγάλα «come back» μαζί, στην ίδια σκηνή, παρέα με δύο από τους… «σπόρους» που φύτρωσαν από τα τραγούδια που έσπειραν, τους Διόνυσος και τους Final Act, δυο σχήματα που εκπροσωπούν άξια και σθεναρά τις «δύσκολες» δεκαετίες των 00s και 10s αντίστοιχα σε ένα συμβολικό Line Up για το μύθο, τον χαρακτήρα και την αντοχή αυτής της γλυκόπικρης ιστορίας που λέγεται Ελληνική Ροκ Σκηνή.

Info:


Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
Πόρτες: 21.00

Εισιτήριο: 10€ προπώληση - 12€ ταμείο
Επικοινωνία: 210 8224134

Σημεία Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr, Reload Stores, Seven Spot, WIND σε όλα τα καταστήματα πανελλαδικά, 11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Αθηνόραμα:

Viva Kiosk Συντάγματος: Καθημερινά 9:00πμ - 21:00μμ.
Viva Spot Τεχνόπολη: Δευτ - Σαβ 11:00πμ - 19:00μμ.
Yoleni's: Δευτ - Κυρ: 12:00 - 20:00
Κύτταρο www.kyttarolive.gr, 10.00-13.00 καθημερινές και ώρες μέρες συναυλιών.

Παύλος Παυλίδης Trio στο Gazarte

pavlidis gazarte martios
Η επιστροφή του Παύλου Παυλίδη στο Roof Stage του Gazarte είναι γεγονός!

Μαζί με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τις λούπες και τον Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα, ως Παύλος Παυλίδης Trio, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό project, προσεγγίζοντας, με τρόπο μυσταγωγικό, τραγούδια από όλη τη μουσική του πορεία του Παύλου, τραγούδια που έχουμε χιλιοτραγουδήσει και αγαπάμε και δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Roof Stage του Gazarte, στίχοι και μελωδίες που μας έχουν σημαδέψει από την εποχή τόσο των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του Παύλου Παυλίδη, ξυπνούν τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Παύλος Παυλίδης: Φωνή, Ακουστική κιθάρα
Ορέστης Μπενέκας: Πλήκτρα, Φωνητικά, Loops
Αλέκος Βουλγαράκης: Ηλεκτρική κιθάρα

Info:


Παρασκευή 29 Μαρτίου
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.30 - Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Early Bird: 10€
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 14€

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Gazarte Roof Stage
Βουτάδων 34, Γκάζι

Ρεμπέτικη βραδιά με τους Δημήτρη Μητσοτάκη & Ρε Καντίνι

IMG 3930 2
Οι «Ρε Καντίνι» σας καλούν σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και την παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο «Ο έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι

Info:


Σάββατο 30 Μαρτίου
Στις 10.00 μ.μ.
Είσοδος 10 Ευρώ (με μπύρα, κρασί, ρακή, σανγκριά)

Μουσική Σκηνή Μακάρι
Ζ. Πηγής 125, Νεάπολη, Αθήνα
Τηλ. 2106458958

Η Ευτυχία Μητρίτσα υποδέχεται την άνοιξη με «Νυχτολούλουδα»

WEB Eytyxia Afisa A3 280319
«Τα νυχτολούλουδα ξυπνούν σαν πέσει το σκοτάδι
και η καρδιά μου μοναχά με το δικό σου χάδι»

Με το στίχο αυτό από το νέο της single η Ευτυχία Μητρίτσα υποδέχεται την Άνοιξη στήνοντας μια νέα μουσική παράσταση με τίτλο «Νυχτολούλουδα», για μια μοναδική βραδιά την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club.

Με ενισχυμένη δυναμική και νέες ενορχηστρώσεις, από την πενταμελή μπάντα της, η Ευτυχία διαλέγει να ερμηνεύσει τραγούδια που ακούγονται «αλλιώς» όταν πέφτει η νύχτα. Τραγούδια γνωστά, αλλά και κάποια πιο ιδιαίτερα, που έχουν συντροφεύσει τις νυχτερινές διαδρομές της καρδιάς μας και γεμίζουν όλες τις αισθήσεις μας, με ρυθμό, χρώματα και μνήμες, όλες εκείνες τις ώρες που οι παρέες μαζευόμαστε. Τα τραγούδια λοιπόν αυτά γίνονται για μια βραδιά τα λουλούδια της νύχτας, έτοιμα να ανθίσουν από στόμα σε στόμα.

Έκδηλη πάντα στις εμφανίσεις της είναι η αγάπη της για τους τραγουδοποιούς, συνθέτες και στιχουργούς που έχουν διαμορφώσει τα ακούσματά της. Έτσι κι αυτή τη φορά τα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, πλέκονται με ήχους από την παράδοση, το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, με πρωταγωνιστές την ιδιαίτερη φωνή της, τις ερμηνείες της, που καταφέρνουν να συνεπαίρνουν και να συγκινούν το κοινό, καθώς και την εμπλουτισμένη ομάδα των συνεργατών της επί σκηνής.

Μετά το τελευταίο της single, «Τα Αφρικάνικα», που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι, τα «Νυχτολούλουδα» (του Νίκου Καλλίνη και της Δήμητρας Νεοφύτου), που αυτό τον καιρό ηχογραφεί στο στούντιο, δίνουν ένα ακόμα στίγμα της επόμενης δισκογραφικής της δουλειάς.

Παίζουν:

Θανάσης Αρχανιώτης (τύμπανα)
Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο)
Στέλιος Φραγκούς (πιάνο)
Αλέξανδρος Σωτήρχος (λαούτο, κιθάρα)
Γιώργος Δούσος (πνευστά)

Επιμέλεια Ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός, Σωτήρης Παπάκος
Επιμέλεια φωτισμού: Γιάννης Μπράτσης
Φωτογράφος: Γιώργος Αδάμος
Σχεδιασμός αφίσας: Ευγενία Τάγκα
Suit - styling: Megla-m
Οργάνωση παραγωγής: Άγγελος Γρίσπος (Artonica)

Info:


Πέμπτη 28 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 12 ευρώ με κρασί ή μπύρα

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

ΤέΤΡΙΣ: Ρεμπέτικα για τρεις κιθάρες

tetris
Ηλίας Βαμβακούσης | Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης | Γιάννης Παπαγεωργίου

Το συγκρότημα ΤέΤΡΙΣ, δημιουργήθηκε από τρεις εκπροσώπους της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών. Τρεις συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές αλλά και κιθαρίστες, με ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο, ξαναδιαβάζουν τους μεγάλους λαϊκούς μας δημιουργούς και τους μεταφέρουν στο σήμερα, μέσα από το φίλτρο των ακουσμάτων και των επιρροών τους.

Τραγούδια σταθμοί στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, από το 1930 ως το σήμερα των, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαϊωάννου, Σκαρβέλη, Τούντα, Ζαμπέτα αλλά και Νίκου Παπάζογλου, Παύλου Σιδηρόπουλου και άλλων, μπλέκονται όμορφα με νέο υλικό των τριών δημιουργών.

Όμορφες και δουλεμένες ενορχηστρώσεις που αναδεικνύουν τη μελωδικότητα του ρεμπέτικου και τις δυνατότητες της ακουστικής κιθάρας, έντονες ερμηνείες, πολυφωνίες και ιδιαίτερες διασκευές από τρεις εκπροσώπους της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Ηχοληψία: Giannis Tavoularis
Φωτογραφία αφίσας: Lorin Paraskevopoulou

Info:


Πέμπτη 28 Μαρτίου

Σταυρός του Νότου Plus
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στο Kremlino

alkaios kremlino
Με αφορμή τις κοινές τους ανησυχίες, ο τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος κι ο συνθέτης - κιθαρίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης, τις Τετάρτες 3 και 17 Απριλίου στη μουσική σκηνή Κρεμλίνο, θα ξετυλίξουν το κουβάρι των στίχων του Άλκη Αλκαίου, σε ένα μουσικό ταξίδι απελπισμένου έρωτα, υπαρξιακής αναζήτησης και κοινωνικής ανησυχίας. Συνοδοιπόροι στο αέναο ταξίδι των τραγουδιών των Θάνου Μικρούτσικου, Νότη Μαυρουδή, Μάριου Τόκα και νεότερων συνθετών, ο ακορντεονίστας Τάσος Αθανασιάς και, σε φιλική συμμετοχή, γνωστοί αγαπημένοι τραγουδιστές.

Info:


Τετάρτες 3 & 17 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ για τους σκοπούς της ΕΝΠΑΝ

Kremlino Gallery Bar
Χαϊδαρίου 6, Πειραιάς
Τηλ. 210 4100010

Λυδία Σέρβου & Γιάννης Παλαμίδας στη Σφίγγα

sfigga servoy palamidas
Η Λυδία Σέρβου και ο Γιάννης Παλαμίδας επιστρέφουν στη σκηνή της Σφίγγας το Σάββατο 28 Μαρτίου για την «πιο μεγάλη ώρα». Συμμετέχει η Νίκη Γιαννούτσου.

Οι δυο ιδιαίτεροι ερμηνευτές θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από τα κλασσικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής, μέχρι και τα λαϊκά της καρδιάς όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει!

Καθοριστικό ρόλο στη βραδιά η συμμετοχή του Νεοκλή Νεοφυτίδη στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο καθώς και των Βασίλη Δρογκάρη στο ακορντεόν, Παντελή Ντζιάλα στις κιθάρες, Βασίλη Κορακάκη στο μπουζούκι και Αντωνίας Τσολάκη στο μπάσο.

Info:


Πέμπτη 28 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος σε τραπέζι: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Βασίλης Φλώρος: Επίσημη Παρουσίαση δίσκου «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων»

Vasilis Floros Parousiasi cd PK Theatre Athina
Η επίσημη παρουσίαση της καινούριας προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς του τραγουδοποιού Βασίλη Φλώρου, με τον ιδιαίτερο τίτλο «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Θέατρο ΠΚ, την Κυριακή 31 Μαρτίου, έχοντας ολοκληρώσει με ιδιαίτερη επαρχία τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων σε μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού στην επαρχία.

Λόγος ξεχωριστός, εικόνες δυνατές, μουσική γραφή που ακροβατεί πάντα ανάμεσα στο λόγιο και στο λαϊκό στοιχείο, δοσμένα αυτή τη φορά μέσα από μια σύγχρονα αφαιρετική και ατμοσφαιρική παραστατική οπτική!

Συνοδοιπόρος του Βασίλη Φλώρου στο album, αλλά και στο συναυλιακό ταξίδι, είναι η νεαρή βορειοελλαδίτισσα ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή, με το ιδιαίτερο χρωματικό, ιδίωμα της φωνής της.

Για το δίσκο θα μιλήσει ο ζωγράφος - εικαστικός Λάκης Μουρατίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το ξεχωριστό εξώφυλλο, έπειτα από ουσιαστική συνεργασία με τον Βασίλη Φλώρο.

Συντελεστές

Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Βαγγέλης Βοττέας: βιολί
Δημήτρης Παππάς: κλασική κιθάρα
Μαρία Ευλαβή: τραγούδι
Βασίλης Φλώρος: στεριανό λαούτο, ακουστική κιθάρα, loops, samples, τραγούδι

Λάκης Μουρατίδης: ομιλητής
Μανόλης Μπαρδάνης: αφήγηση
Χριστίνα Σιδέρη: χορός
Γιάννης Αλεξόπουλος: τεχνικός ήχου - φωτισμοί
Διοργάνωση - Παραγωγή: Αγάντα Μουσικές Παραγωγές

Info:


Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Έναρξη: 20:00
Ώρα προσέλευσης: 19:30

Τιμή Εισιτηρίου 10€
Κρατήσεις & αγορά εισιτηρίων (Online Ticketing): www.pktheater.gr | Τηλ. 210 9011677

Θέατρο ΠΚ
Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 9011677

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!