Οι προτάσεις της εβδομάδας (21/3 - 27/3)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα. Μεταξύ αυτών, και οι παραστάσεις του Ορφέα Περίδη & της Λιζέτας Καλημέρη στη Σφίγγα, που θα συνεχιστούν τα Σάββατα 23 και 30 Μαρτίου & 6 και 13 Απριλίου.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος στο Riviera Coast

vlachos eden riviera coast
Η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος στο δημοφιλές Riviera Coast παραλιακά στη Βούλα το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 10:30 μ.μ.

Μία μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα με τους δύο καλλιτέχνες και την πενταμελή ορχήστρα τους σε ένα μοντέρνο μουσικό πρόγραμμα με μεγάλες στιγμές του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που παρουσιάζονται με έναν μοναδικά σύγχρονο και απρόβλεπτο τρόπο.

Τα ηχοχρώματα της τζαζ και τα ethnic στοιχεία που επιλέγει ο Άρης Βλάχος για να ενορχηστρώσει τις επιλογές του προγράμματος ταιριάζουν απόλυτα με τον λυρισμό της φωνής, την άνετη σκηνική παρουσία της Αναστασίας Έδεν και τις ερμηνευτικές της μεταμορφώσεις.

Οι δύο καλλιτέχνες, σε συνέχεια της συνεργασίας τους με τον σπουδαίο ποιητή Μάνο Ελευθερίου, που στιγμάτισε την πορεία τους τα τελευταία χρόνια, τόσο δισκογραφικά, όσο και επί σκηνής, δημιούργησαν μία νέα, συναρπαστική μουσική περιήγηση που παρασύρει στη διαδρομή της το κοινό για περισσότερο από δύο ώρες.

Info:


Σάββατο 23 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 10:30 μ.μ.

Riviera Coast
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18
Βούλα

Τηλεφωνικές κρατήσεις μέσω e-table, 211-311-5555 & 210-8992453

Φωτεινή Βελεσιώτου & Haig Yazdjian «Συναπάντημα Καρδιάς» στο Πειραιώς 131

52879318 1142314082613555 3716170270466113536 n
Μαζί τους ο Σωτήρης Μπαλλάς.

Ένα οδοιπορικό χωρίς σύνορα, ένα ταξίδι που ενώνει λαούς, παραδόσεις και ρίζες καρδιάς. Δύο μοναδικοί καλλιτέχνες, δύο καλοί φίλοι, ανταμώνουν επί σκηνής σε μια μουσική περιπέτεια, ακριβώς εκεί που η ανατολή συναντά τη δύση.

Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, ανατολίτικες μελωδίες ενώνονται μαγικά σε ένα πρόγραμμα στημένο «από καρδιάς».

Μια πραγματική μουσική συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν και τον νέο ταλαντούχο τραγουδιστή Σωτήρη Μπαλλά. Συνταξιδιώτες τους επί σκηνής είναι ο Νίκος Παπαναστασίου στο πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και στα πνευστά ο Τigran Sargsyan.

Info:


Σάββατο 23, 30 Μαρτίου & Σάββατο 6, 13, 20 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.30

Εισιτήρια: Ορθίων 8 ευρώ, Καθήμενων 13 ευρώ
Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενων, καλέστε για κράτηση στο 210 3450922

Μουσική Σκηνή Πειραιώς 131
Πειραιώς 131, Αθήνα

Οι ΕΚΜΕΚ στο Faust

de4cf3b8feece22c221eaa964875863a L
Μετά την εξαιρετικά θερμή υποδοχή του κοινού στο τελευταίο τους single «Εγώ μεγάλωσα σα λύκος» οι ΕΚΜΕΚ, έρχονται ζωντανά στο Faust την Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε μια μουσική παράσταση - μυσταγωγία, φωτισμένη από τα τραγούδια με τα οποία το κοινό τους γνώρισε και τους αγάπησε.

Info:


Πέμπτη 21 Μαρτίου
Ώρα έναρξης 22:00
Είσοδος 7 ευρώ

Faust
Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Τηλ. κρατήσεων: 210 3234095

Η «Διώνη» στο Baumstrasse

MHTRA OGDOO DIONH
Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους album «Διώνη - Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια», το πολυφωνικό σχήμα «Διώνη» σας προσκαλεί το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Baumstrasse, όπου θα σας τραγουδήσει ζωντανά ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στον δίσκο τους και όχι μόνο!

Με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουν τα ακούσματα που απέκτησαν βιωματικά, αλλά κυρίως να τα εξελίξουν μέσα από ένα δικό τους τρόπο έκφρασης, τα μέλη της «Διώνη», μετά από μία διαδρομή ετών, με κύριο όχημα την πολυφωνία, πολλές στάσεις για πειραματισμούς, αυτοσχεδιασμούς, δοκιμές, συζητήσεις, αναζητήσεις και συνεργασίες, έφτασαν στην έκδοση του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος κυκλοφορεί από την εταιρία Ogdoo Music Group.

Οι εκτελέσεις των τραγουδιών, που περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή, οι οποίες προέκυψαν ύστερα από έρευνα και μελέτη των εκτελέσεων που ήδη υπήρχαν, φέρουν την υπογραφή και το ύφος - ηχόχρωμα της «Διώνη», έτσι, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων από το «σμίξιμο» των φωνών των μελών της.

Η «Διώνη» αποτελείται από τις Ευαγγελία και Παρασκευή Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση, Ανθή Κύρκου και Άννη Ντουμούζη. Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα, ομάδες χορού και θεάτρου και παράλληλα έχει λάβει μέρος σε ποικίλα projects.

Info:


Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Baumstrasse
Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6983313302 (17.30-21.30)


Σταύρος Κυριακάκης & The 3 Amateurs live στον Αστερίσκο (Ex Άλικο)

KYRIAKAKHS TOYGKOYTOYMPITROY AFISA 50x70
O Σταύρος Κυριακάκης γνωστός κι ως «αραχτοπώλης» κυκλοφορεί ελεύθερος στα Αθηναϊκά στέκια, ύστερα από μία επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία στα… Κύθηρα.

Αυτή τη φορά έρχεται με γεμάτες βαλίτσες κάνοντας check in στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τουγκουτουμπιτρου» από το Ogdoo Music Group.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στον φιλόξενο χώρο Αστερίσκος (ex-Άλικο), ο Σταύρος Κυριακάκης & The 3 Amateurs παρουσιάζουν για πρώτη φορά όλα τα κομμάτια του δίσκου με εξαίρετους φίλους επί σκηνής την Ευτυχία Μητρίτσα, τον Θοδωρής Μαυρογιώργη και τον Ηaig Υazdjian!

Με ρίζες Πειραιώτικες, Κρητικές και Τσιριγώτικες «παντρεύει» ξένο & ελληνικό ρεπερτόριο με ένα μοναδικό, εκστατικό μουσικό τρόπο. Blues, jazz, funk είναι οι ήχοι που πρωτοστατούν στη μουσική του.

Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι, δεν είναι μόνος του αλλά πλαισιώνεται από εξαίρετους μουσικούς & εραστές της τέχνης: Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο) και Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα).

Info:


Πέμπτη 21 Μαρτίου
Ώρα Προσέλευσης 21.30μ.μ
Είσοδος 5€

Αστερίσκος
Αγίου Δημητρίου 16,
Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας 210-3253272

Απόστολος Ρίζος - «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» στο θέατρο ΑΛΜΑ

Rizos Loizos 2018 main photo
Η μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της χρονιάς που πέρασε, επιστρέφει για τρεις παραστάσεις, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Άλμα στο πλαίσιο του «Τhe Art Project».

«Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουν ποτέ ξανά μόνος». Α.Ρ.

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών - όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, παραμένει η ερμηνεία των τραγουδιών, κρατώντας το πιο βαθύ τους άγγιγμα.

Τον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου, ενώ το δωμάτιο, αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του, με τη συμμετοχή κάθε φορά και μιας εκλεκτής ερμηνεύτριας. Το φιλόξενο δωμάτιο θα «επισκεφτούν» η Ξένια Γαργάλη (22/3), η Βιολέτα Ίκαρη (29/3) και η Ρίτα Αντωνοπούλου (5/4).

Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό «αφιέρωμα», με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει, αλλά για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση.

Η παράσταση του Απόστολου Ρίζου «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Παίζουν:

Θοδωρής Κουέλης: Κοντραμπάσο - bass effects, τζουρά
Γιώργος Μουχτάρης: Κοντραμπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops
Απόστολος Ρίζος: Κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουρά

Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια: Τάμμυ Τσέκου
Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Phil Hills
Χειρισμός φωτισμού: Μαρία Βενετάκη
Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Info:


Παρασκευές 22, 29 Μαρτίου & 5 Απριλίου, στις 21.00

Εισιτήρια: 13€ Κανονικό, 10€ Μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, άνω των 65)
Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Θέατρο Άλμα
Ακομινάτου 15, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0522 0100

Erotica Nights με Monsieur Minimal, Δάκη & Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Tiki Bar

monsieur tiki
Οι Erotica παραστάσεις, με τον Monsieur Minimal, τον Δάκη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη, επιστρέφουν ανανεωμένες και για τέσσερις ανοιξιάτικες Πέμπτες, του Μαρτίου και του Απριλίου, στο εξωτικό Tiki Bar, συνεχίζοντας τις πετυχημένες εμφανίσεις τους και μοναδικό σκοπό να κάνουν τις Πέμπτες μας, ξανά, σημείο αναφοράς για το ανοιξιάτικο Athens by Night.

Erotica Project

Monsieur Minimal: Φωνητικά - κιθάρα
Δάκης: Φωνητικά
Ανδριάνα Μπάμπαλη: Φωνητικά
Κοπουλ: Τύμπανα
Βέλις: Μπάσο
Eliot: Πλήκτρα
Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα

Γιάννης Παπαϊωάννου: Ηχοληψία

Info:


Πέμπτες 21, 28 Μαρτίου και 4, 18 Απριλίου
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10 ευρώ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Το live ξεκινάει αυστηρά στις 22:00.

Σημεία Προπώλησης: Τηλεφωνικά στο 2109236908 & Ηλεκτρονικά https://www.viva.gr

Κώστας Τουρνάς & φίλοι για 5 παραστάσεις στο Κύτταρο

Kyttaro Tournas Mar Apr 2019 for web
Special Guests: Ελπίδα σε κάθε παράσταση, Βασίλης Καζούλης 22 & 29 Μαρτίου, Λάκης Παπαδόπουλος 5 &12 Απριλίου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς 19 Απριλίου

Μετά τις παραστάσεις του Οκτωβρίου, ο Κώστας Τουρνάς και η All Star παρέα του επιστρέφουν δριμύτεροι, στην καρδιά της Άνοιξης, για μια διαρκή ζωντανή μουσική γιορτή γεμάτη ανεπανάληπτες τραγουδάρες, από σπουδαίους ερμηνευτές και δημιουργούς που έχουν σημαδέψει για τα καλά το soundtrack της ζωής μας.

Ο χαρισματικός «σταρ-αντιστάρ» της ελληνικής ποπ-ροκ σκηνής μας, με ευλάβεια και πολύ μεράκι κάνει μόνο αυτό που αγαπά, να παίζει και να τραγουδά παρέα με φίλους σε ένα χώρο που τον εμπνέει και τον υποστηρίζει.

Info:


Παρασκευές 22 & 29 Μαρτίου και 5, 12 & 19 Απριλίου
Πόρτες: 22.00
Εισιτήριο: 10€

Κύτταρο
Αχαρνών & Ηπείρου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0822 4134

Johnny Vavouras & The Cadillacs with guests στο Half Note

vavuras half note
Ο Johnny Vavouras και οι Cadillacs έρχονται στο Half Note για δυο Τετάρτες γεμάτες rock and roll αλλά και guest έκπληξη!

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1987, για να εμφανιστεί στον Λυκαβηττό την επόμενη ακριβώς ημέρα, στη συναυλία του θρυλικού Chuck Berry. Η πρώτη αυτή εμφάνιση των Cadillacs, μπροστά σ’ ένα κοινό 6.000 ανθρώπων, γνώρισε μεγάλη αποδοχή και επιτυχία, με τα μέλη του συγκροτήματος να χαρακτηρίζονται σαν αυθεντικοί εκφραστές του Rock n Roll, της Blues και των 50’ς.

Έχουν μέχρι σήμερα εμφανιστεί σε αναρίθμητα πάρτι, Beach bars, τηλεοπτικές εκπομπές, clubs και έχουν δώσει συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα.

Το 1990 έπαιξαν, μαζί με τον Jerry Lee Lewis στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μπροστά σ’ ένα κοινό 15.000 ατόμων. Το 1997 συμμετείχαν στα περίφημα Nostalgia parties, που διοργάνωσε ο Ντίνος Κωστόπουλος στην Θεσσαλονίκη, στην παραλία Αρετσούς, μπροστά σε 25.000 κοινό και το 1999 - 2000 εμφανίστηκαν στην Θεσσαλονίκη στην υπαίθρια συναυλία στην Πλ. Αριστοτέλους, μπροστά σε 100.000 κοινό.

Οι Cadillacs με τα άσπρα πουκάμισα, τις γραβάτες και τα τζιν, σαν άλλο συγκρότημα της δεκαετίας του ΄50 θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στο Half Note με χορευτικά τραγούδια και μπαλάντες.

Johnny Vavouras: κιθάρα, φωνή
Γιάννης Κούσης: μπάσο
Θωμάς Ανδρέου: τύμπανα

Special guests:

Τάκης Δρακόπουλος: σαξόφωνο
27/3: Τζούλι Μασίνο, Σοφία Ράπτη, Μαρία Παπαρδάκη
3/4: Κώστας Τουρνάς, Σοφία Ράπτη, Μαρία Παπαρδάκη

Info:


Τετάρτη 27 Μαρτίου & Τετάρτη 3 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€ (μπαρ), 15 € (τραπέζι)

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Προπώληση: www.viva.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!