Οι προτάσεις της εβδομάδας (1/5 - 7/5)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ο Κώστας Χατζής ξανά στο Half Note

Kostas Xatzis Half Note Photo Costas Broumas
Για τέσσερις παραστάσεις, από την Παρασκευή 3 έως και τη Δευτέρα 6 Μαΐου, θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει», μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή.

Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή υπηρετώντας πιστά το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στην ξεχωριστή φωνή του καταφέρνει να επικοινωνεί με το κοινό του μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο.

Επιστρέφει στο Half Note για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των διαχρονικών τραγουδιών του «Απ’ το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και πολλών ακόμη. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Τραγούδι: Μαρία Αλεξίου - Αντωνία Χατζίδη

Διεύθυνση Ορχήστρας, Ενορχηστρώσεις, Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης
Φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης
Τύμπανα, κρουστά: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κοντραμπάσο: Αλέξανδρος Πάντζος

Info:


Από την Παρασκευή 3 έως τη Δευτέρα 6 Μαΐου
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Τη Δευτέρα 6/5 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Προπώληση: www.viva.gr

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

«Όταν το μπουζούκι συνάντησε τη Rock»: Ο Χρήστος Παπαδόπουλος στη Σφίγγα

christos papadopoulos sfigga afisa
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος επιστρέφει στη μουσική σκηνή της Σφίγγας.

Με καριέρα που ξεκινά από «Τα Παιδιά από την Πάτρα» και συνεχίζει στη σύνθεση μεγάλων λαϊκών επιτυχιών (Της αγάπης μαχαιριά, Αρχιπέλαγος, Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω, Χωρισμός, Φίλα με κ.ά.), συνδυάζοντας πάντα μουσικές του κόσμου. Αυτή τη φορά στη Σφίγγα, παρουσιάζει δύο ξεχωριστές βραδιές με ιδιαίτερους καλεσμένους!

Τα Σάββατα 4 και 11 Μαΐου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο σε κλασσικά λαϊκά άσματα παιγμένα παράλληλα με classic rock τραγούδια, με τη συνδρομή του Στέργου Βόλα (Big Ballz) στη φωνή και του Γιάννη Σίννη (Noely Rayn) στην ηλεκτρική κιθάρα, αμφότεροι από την ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Αθήνας. Μαζί τους η εξαιρετική Ιώ Νικολάου στη φωνή!

Το Σάββατο 11 Μαΐου συμπράττει μαζί τους ο Μανώλης Καραντίνης, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες στο μπουζούκι!

Info:


Σάββατο 4 και 11 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου στο Ίλιον Plus

stratos dionisiou afierwma ilion
Η Ορχήστρα των Ονείρων παρουσιάζει την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μουσικό αφιέρωμα στον αξεπέραστο λαϊκό βάρδο Στράτο Διονυσίου.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο ίδρυμα παιδικής προστασίας Χατζηκυριάκειο στην οποία θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Μεγάλα λαϊκά τραγούδια, από τη δεκαετία του ’60 έως και τη δεκαετία του ’90, που είχε σφραγίσει με την ερμηνεία του ο Στράτος Διονυσίου, όπως: «Υποκρίνεσαι», «Τα πήρες όλα», «Και λέγε λέγε», «Άκου βρε φίλε», «Ο λαός τραγούδι θέλει», «Ο Σαλονικιός», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Θυμήσου» κ.ά.

Πρωτοστάτης της παράστασης θα είναι ο μικρότερος γιος του Στράτου, ο Διαμαντής Διονυσίου, ενώ επί σκηνής θα συμπράξει με τους Μαρία Ραφαέλα και Θοδωρή Κυριακόπουλο.

Την ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, θα έχει ο μαέστρος Γιάννης Γαβράς.

Info:


Κυριακή 5 Μαΐου
Γενική Είσοδος: 7€
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00

Ίλιον Plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2108824383

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου

papageorgiou poster No2
Την Παρασκευή 3 Μαΐου ο Γιάννης Παπαγεωργίου ολοκληρώνει τις χειμερινές του εμφανίσεις με μια συναυλία στο Σταυρό του Νότου Club.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι ένας νέος ταλαντούχος τραγουδοποιός, που κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή» στις αρχές του 2018 από τη Minos Emi, όπου γράφει τη μουσική και τους στίχους και ερμηνεύει τα τραγούδια.

Έχοντας την κοινή συνισταμένη της ενορχήστρωσης, με βιολοντσέλο, βιολί, κανονάκι και κιθάρα, παντρεύει το παλιό με το καινούργιο, τη δύση με την ανατολή, και μας παραδίδει έναν δίσκο, με σφριγηλές ερμηνείες, παραδοσιακά στοιχεία, ήχο νοσταλγικό και στίχο που μας κάνει να στοχαστούμε.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού του δίσκου, ενώ, από το πρόγραμμα και το ρεπερτόριο του, δε λείπουν αγαπημένα τραγούδια ή όπως ο ίδιος λέει «τραγούδια δικής του σοδειάς ή νοικιασμένα απ' αλλού, στιχάκια βιωμένα ή αβίωτα, ιστορίες ειπωμένες ή ανείπωτες, μελωδίες μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, μουσικές της ησυχίας ή της ανησυχίας…»

Στο δίσκο «Από τη σιωπή στη σιωπή», ο Ορφέας Περίδης ερμηνεύει ένα τραγούδι του Γιάννη Παπαγεωργίου, ενώ συμμετέχει και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:

Βασίλης Ζιγκερίδης - κανονάκι
Γιάννης Κονταράτος - βιολί, lap steel guitar
Λάμπρος Παπανικολάου - κοντραμπάσο
Θανάσης Τσακιράκης - ντραμς

Info:


Παρασκευή 3 Μαΐου
Είσοδος με μπύρα ή κρασί 12€
Ώρα έναρξης: 22:00

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35, Ν. Κόσμος
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2109226975

Οι ΝΤΠ. γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους στο Σταυρό του Νότου!

ntp afisa stn
Το «έντεχνο» hip hop συγκρότημα από τη Σύρο με αφορμή τα 20 χρόνια ενεργής παρουσίας του, πραγματοποιεί μία μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στην μουσική του πορεία, με πολλούς και εξαιρετικούς καλεσμένους. Την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 21.30, δύο παιδιά που ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία από την Ερμούπολη της Σύρου και μεγαλώνοντας κατάφεραν να είναι το μακροβιότερο hip hop συγκρότημα της ελληνικής επαρχίας, θα γιορτάσουν τα 20 χρόνια τους όπως αρμόζει, με ένα επετειακό live στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Από το 1998 μέχρι σήμερα η Νέα Τάξη Πραγμάτων ή ΝΤΠ έχει κάνει περισσότερες από 400 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη και τα μέλη της (Λάγνης & Ιωσήφ ΝΤΠ) έχουν συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του χώρου όπως: Γιάννης Κότσιρας, Ψαραντώνης, Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκος Κυπουργός & Ορχήστρα των Κυκλάδων, Σπύρος Γραμμένος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Stavento, Στεφανία Γουλιώτη κτλ., διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το κοινό τους, πέρα από τα όρια του hip hop.

Τα 20 αυτά χρόνια δημιουργίας, «καλλιτεχνικής ταλαιπωρίας» και τέχνης θα παρουσιαστούν μέσα από hip hop φόρμες, με επιρροές από Funk, Blues, Rock ακόμα και έντεχνη ελληνική μουσική, αλλά και πολύ χιούμορ.

Στο πλευρό τους θα έχουν όλους τους ανθρώπους που τους συντροφεύσαν στη μουσική τους πορεία, από την πρώτη diy κασέτα μέχρι το δίσκο από Sony Music «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν», από την πρώτη συναυλία στο ιστορικό Rodeo το 2001 μέχρι το Ηρώδειο και ακόμα παραπέρα!

H μπάντα των ΝΤΠ. αποτελείται από τους:

Φωνές: Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας & Ιωσήφ Πρίντεζης
Κιθάρες: Πάνος Καλκάνας
Μπάσο: Σπύρος Βαλκανιώτης
Πλήκτρα: Θάνος Καραγιάννης
Τύμπανα - λούπες: Dennis Παναγιωτίδης

Special guests: Γιάννης Κότσιρας, Ευθύμης (ΑΕ), Δημήτρης Μεντζέλος (Ημισκούμπρια), Απόστολος Ρίζος, Idra Kayne, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Γιώργος Μαυρούλης, Τάσος Κατσούλης, Μαργαρίτα Δρίκου και Τσατσάρας (Human)

On dexx: Dj Sparky T, Dj Mode, Dj Sun, Dj Ron

Info:


Παρασκευή 3 Μαΐου 2019
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.30 - Το live ξεκινά στις 22.30
Τιμή εισιτηρίου: 10€ | Ελάχιστη κατανάλωση: 5€

Σταυρός του Νότου - Κεντρική σκηνή
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!