Οι Praying Mandis στο πρώτο headline show τους στην Αθήνα!

Για το πρώτο headline show τους στη χώρα μας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα από τα πλέον ιστορικά Βρετανικά συγκροτήματα της εποχής του New Wave of British Heavy Metal, θα βρίσκεται στην Αθήνα και το Crow Club (Σινώπης 27) το Σάββατο 2 Μαρτίου, για το πρώτο headline show τους στη χώρα μας!
Οι Praying Mantis φέρνουν μαζί τους το εξαιρετικό, νέο album τους “Gravity” και όλα τα παλιά anthems που τους καθιέρωσαν στις καρδιές των φίλων τους παγκοσμίως.

PRAYING MANTIS - "Keep It Alive " (Official Music Video)

Παρά το ότι υπήρξαν μέρος του NWOBHM κινήματος, οι Praying Mantis, ακολούθησαν μια διαφορετική πιο μελωδική μουσική πορεία από τα υπόλοιπα συγκροτήματα του ρεύματος.

Δημιουργήθηκαν από τους αδερφούς Tino και Chris Troy το 1974. Όπως και τα περισσότερα συγκροτήματα του ρεύματος, ηχογράφησαν για πρώτη φορά στα Neal Kay’sSoundhouse Recording Studios και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Soundhouse Tapes το 1979.

Η πρώτη αναγνώριση ήρθε με τη συμμετοχή τους στις περιοδείες των Iron Maiden και του Ronnie Montrose και το τραγούδι τους “Captured City” συμπεριελήφθη στη συλλογή Metal for Muthas. Αυτή τους η προβολή τους έφερε το πρώτο συμβόλαιο με την Arista και το πρώτο τους και πλέον δημοφιλές album “Time Tells No Lies” κυκλοφόρησε το 1981. Μετά από προβλήματα με το management αλλά και αλλαγές μελών, οι Praying Mantis έχασαν το συμβόλαιό τους με την Arista αλλά και το επόμενο με την Jet Records με την οποία κυκλοφόρησαν μόνο 2 singles χωρίς επιτυχία με αποτέλεσμα τη διάλυσή τους αλλά και την κυκλοφορία ενός ακόμη single (“Cheated”) που έφτασε μέχρι το Νο 69 του Βρετανικού singles chart.

Praying Mantis- Time Tells No Lies (FULL ALBUM) 1981
  
Ωστόσο, οι Praying Mantis, διατηρούσαν ένα ισχυρό fan base στην Ιαπωνία και όταν οι αδερφοί Troy, έστω και προσωρινά, σχημάτισαν ξανά το συγκρότημα για μία περιοδεία το 1990, η ανταπόκριση τους έπεισε να ανασχηματιστούν για τα καλά. Η περιοδεία αποτυπώθηκε στο live album “Live at Last” και το επόμενο album “Predator in Disguise” κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Ακολούθησαν albums όπως το “The Best Of Praying Mantis” και “Sanctuary” τα οποία σημείωσαν αρκετά μεγάλη επιτυχία και το συγκρότημα συνεχίζει με συνεχείς κυκλοφορίες μέχρι και σήμερα και το πλέον πρόσφατο album τους “Gravity” (2018).

Ειδικά για το συγκεκριμένο show, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του The Crow Club, θα διατεθεί αυστηρά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων.
Όλα τα εισιτήρια που θα διατεθούν θα είναι φυσικά εισιτήρια.
Praying Mandis
Infos:

PRAYING MANTIS
Σάββατo 2 Μαρτίου 2019
The Crow Club
(Σινώπης 27, Αθήνα, 11527, 210 7789354)
Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμή προπώλησης: 23,10

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!