Οι Pink Floyd του Roger Waters σε βρετανική και ευρωπαϊκή περιοδεία!

Στις 29 Ιουνίου, από την Γλασκώβη της Σκωτίας και το SSE Hydro, ξεκινά η καλοκαιρινή βρετανική περιοδεία “US + Them” των Pink Floyd του Roger Waters!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με ένα σετ που περιλαμβάνει τραγούδια από τους σημαντικότερους και πιο δημοφιλείς δίσκους τους Dark Side Of The Moon, The Wall, Animals, Wish You Were Here και επιλογές από άλλους, που συνέθεσε ο Waters.

Οι Pink Floyd του Roger Waters έρχονται να παρουσιάσουν το έργο τους έστω μόνο από την πλευρά του εμπνευστή του «Τείχους», καθώς η μακροχρόνια δικαστική μάχη με τον David Gilmour στερεί και πάλι την κοινή εμφάνισή τους - και φυσικά του εν ζωή ντράμερ τους Nick Mason - από τους πολυπληθείς οπαδούς τους. Ωστόσο κατοχύρωσε τη χρήση του ονόματος Pink Floyd στις συναυλίες του!

Η περιοδεία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Echo Arena του Λίβερπουλ, την Τρίτη 3 Ιουλίου στο Manchester Arena του Μάντσεστερ, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Hyde Park του Λονδίνου και το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Birmingham Arena, στο Μπίρμινχαμ.

Το κομμάτι “US + Them” από το “Dark Side Of The Moon” έδωσε τον τίτλο στην περιοδεία που περιλαμβάνει συνολικά 153 συναυλίες, αλλά ούτε μία στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου 2017 από το Κάνσας Σίτυ του Μισούρι, συνεχίστηκε στην Βόρειο Αμερική και το πρώτο μέρος της ολοκληρώθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά στις 29 Οκτωβρίου. Φέτος η συνέχειά της δόθηκε σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ωκεανία.

Ο 74χρονος Roger Waters δήλωσε ότι: «Το πρόγραμμα είναι ένα μείγμα πραγμάτων από τη μακρά καριέρα μου με τους Pink Floyd και κάποια νέα πράγματα. Το 75% θα είναι παλιό υλικό και το 25% καινούργιο, αλλά όλα αυτά σας υπόσχομαι ότι θα συνδεθούν εκπληκτικά. Η περιοδεία πήρε το όνομά της από το κομμάτι "Us and Them" του 1973 από το Pink Floyd's The Dark Side of the Moon. Πήρε επίσης το όνομά του από την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με μεταρρυθμίσεις μετανάστευσης, λέγοντας ότι ο εθνικισμός δεν πρέπει να εδραιωθεί σε βάση».

Η παραγωγή κόστισε 4.000.000 εκατομμύρια δολάρια και ήδη έχει ξεπεράσει σε έσοδα τα 25 εκατομμύρια, ενώ είναι στις 20 πιο εμπορικές όλων των εποχών στη Βόρειο Αμερική (19η), ενώ έχει επικριθεί από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ για το οπτικό υλικό που προβάλλεται στη διάρκεια της συναυλίας, όπου εμφανίζονται εικόνες του προέδρου της Αμερικής πάνω στους χοίρους που είναι το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος, οι οποίες εμφανίζουν τον Τραμπ με αισθητική Άντυ Γουόρχωλ με κραγιόν και στήθος, αλλά και κουκούλα Κου - Κλουξ - Κλαν, χωρίς παντελόνι (που δείχνει ένα μικρό πέος), με το κεφάλι του σε ένα χοίρο και με τη λέξη "σκιά" γραμμένη πάνω στο πρόσωπό του.

Οι οθόνες βίντεο εμφανίζουν πραγματικά αποσπάσματα από ομιλίες του Τραμπ και στο τέλος του τραγουδιού, το "Fuck Trump" εμφανίζεται με έντονα γράμματα.

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε απάντησε: «Θεωρώ λίγο εκπληκτικό το γεγονός ότι ο καθένας θα μπορούσε να ακούει τα τραγούδια μου για 50 χρόνια χωρίς κατανόηση» και στους κριτικούς που τον επέκριναν: «Πηγαίνετε να δείτε την Katy Perry ή να παρακολουθήσετε τους Kardashians».

Ωστόσο, η πλειοψηφία του κοινού έχει εγκρίνει και επευφημεί τις εικόνες που παρουσιάζονται.

O Waters δήλωσε επίσης ότι λόγω των αντι-Τραμπ εικόνων του έχασε χορηγούς όπως η American Express, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνδέσουν την εταιρεία τους με τις εκπομπές τους στις ΗΠΑ, αν και εξακολουθούν να χορηγούν την περιοδεία στον Καναδά, σύμφωνα με τον Waters.

Πριν από τις εμφανίσεις του στην Ουάσινγκτον, το Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτικών Σχέσεων της Μεγάλης Ουάσιγκτον δημιούργησε ένα βίντεο που επικρίνει την υποστήριξη του Waters για το BDS, το μποϊκοτάζ, την εκποίηση και την επιβολή κυρώσεων, που συγκρίνει τη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την χώρα.

Στην Ευρώπη


Να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή περιοδεία των Pink Floyd του Roger Water ξεκίνησε στις 13 Απριλίου από το Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, στην Ισπανία και συνεχίζεται στην Ιταλία με 6 συναυλίες από 17 έως 25 Απριλίου σε Μιλάνο και Μπολόνια. Ακολουθούν συναυλίες από 27 Απριλίου έως 27 Ιουνίου σε Πράγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Ζάγκρεμπ. Λυών, Αντβέρπ, Αμβούργο, Βιέννη, Λισαβόνα, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Βερολίνο, Μανχάιμ, Παρίσι, Κολονία, Μόναχο, Λιλ, Άμστερνταμ, Δουβλίνο.

Μετά τις εμφανίσεις στην Αγγλία που προαναφέρθηκαν, η περιοδεία θα συνεχιστεί από τις 11 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου στις χώρες: Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Λιθουανία και θα τερματιστεί με δύο συναυλία σε Αγ. Πετρούπολη και Μόσχα στις 29 και 31 Αυγούστου.
Roger Show
Η συνέχεια της “US + Them” θα δοθεί με 11 συναυλίες στη Νότιο Αμερική από 9 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου και θα πέσει η αυλαία στην Βόρειο Αμερική με 5 συναυλίες από 28 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου (η τελευταία στο Monterrey του Μεξικού).

Οι Pink Floyd του Roger Waters:

• Roger Waters – bass, lead vocals, guitars
• Dave Kilminster – guitars, bass, talk box, backing vocals
• Gus Seyffert – guitars, bass, keyboards, backing vocals
• Jonathan Wilson – guitars, keyboards, lead and backing vocals
• Drew Erickson – piano, keyboards, Hammond organ (withdrew from tour before Newark date, due to injury)[15]
• Bo Koster – piano, keyboards, Hammond organ (αντικατέστησε για ένα διάστημα τον άρρωστο Drew Erickson)
• Jon Carin – piano, keyboards, programming, lap steel guitar, guitars, lead and backing vocals
• Ian Ritchie – saxophone, additional bass
• Joey Waronker – drums, percussion
• Jess Wolfe – lead and backing vocals, percussion
• Holly Laessig – lead and backing vocals, percussion

Οn line αγορά εισιτηρίων, εδώ
Pink Floyds Roger Waters

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!