Οι Νew York Times υποκλίνονται στην Αρβανιτάκη!

«Είναι μια σοπράνο που συνδυάζει την γλυκύτητα με τη θέρμη, την καθαρότητα και την ευαισθησία με μια αίσθηση θλίψης και… μελαγχολίας».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/02/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Judy Collins στην κριτική της που σηοσιεύεται στους Νew York Times, για τη συναυλία που έδωσε η καλλιτέχνης στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα κείμενο που μεθοδικά και λυρικά μαζί, ανατέμνει τη φωνή της Αρβανιτάκη και το ρεπερτόριό της συνθέτοντας, ουσιαστικά, έναν ύμνο για την τραγουδίστρια.

Με αναφορά στις διεθνείς συνεργασίες της, το κείμενο αναφέρει πως η Ελευθερία Αρβανιτάκη συνδέει το παραδοσιακό στυλ με το ποπ στοιχείο. Επισημαίνεται πως αν και η Ελευθερία Αρβανιτάκη δεν είναι στιχουργός, επιλέγει τραγούδια που έχουν τη μελωδική ευθύτητα λαϊκών τόνων και έχουν στίχους με ποιητικές φιλοδοξίες: ερωτικά τραγούδια που γίνονται φιλοσοφικά, ταξιδιωτικές σκέψεις και ιστορίες εξορίας.

Το εκτενές κείμενο ξεκινά με την προμετωπίδα «Dynata!» και καταλήγει με τη σημείωση πως το κοινό δεν άφηνε την Eλευθερία Αρβανιτάκη να φύγει, αν δεν τραγουδούσε ξανά το τραγούδι της «Τα κορμιά και τα μαχαίρια».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!