Ο Χατζηγιάννης έκλεψε την «Αύρα» και με τη βούλα!

(ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΔΥΟ «ΕΠΙΜΑΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) Με απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνεται ο Δημήτρης Παναγόπουλος καθώς το τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη «Κάτι λείπει» βασίζεται στην «Αύρα» του!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σύμφωνα με αυτήν: «...Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι τον πρώτο εναγόμενο (τον Μιχάλη Χατζηγιάννη) βαρύνει υπαιτιότητα (δόλος) ως προς την προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του ενάγοντος (του Δημήτρη Παναγόπουλου), αφού η μουσική σύνθεση με τον τίτλο ''ΑΥΡΑ'' θεωρείται ένα κλασικό και διαχρονικό ελληνικό τραγούδι... Ο δε πρώτος εναγόμενος ως καταξιωμένος συνθέτης σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αποδεικνύεται ότι γνώριζε τη σύνθεση αυτή και αποφάσισε να αντιγράψει παράνομα τη μελωδική της ιδέα που αναφέρεται προηγουμένως στο σκεπτικό της απόφασης αυτής κατά τη σύνθεση του δικού του τραγουδιού με τον τίτλο ''ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ''...»

Να σημειωθεί πως ο Μάνος Χατζιδάκις είχε χαρακτηρίσει την «Αύρα» ως το καλύτερο ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας 1980-1990. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο δίσκο του Δημήτρη Παναγόπουλου «Ασταθής Ισορροπία» που κυκλοφόρησε το 1987.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!