Ο Βασίλης Βλάχος σε ένα μαγικό τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Σε στίχους του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάτσου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν το 1985 όταν κυκλοφορούσε ο δίσκος «Η ενδεκάτη εντολή» σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους του Νίκου Γκάτσου με ερμηνεύτρια τη Νάνα Μούσχουρη.

Η πρώτη πλευρά του δίσκου 33 στροφών άνοιγε με το «Πέφτει βροχή» και ακολουθούσε το ομότιτλο του άλμπουμ. Στη δεύτερη πλευρά, τελευταίο τραγούδι, με το οποίο έκλεινε αυτή αλλά και ο δίσκος, το «Μικρό μου Αλφαβητάρι».

Αυτό το κομμάτι διάλεξε να επαναπροσεγγίσει, με τις ευλογίες του συνθέτη, ο ηθοποιός και ερμηνευτής Βασίλης Βλάχος.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη, παρακολούθησε σεμινάριο υποκριτικής της Μάγιας Λυμπεροπούλου. Μιλά ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, έχει κάνει αρκετές μεταφράσεις κι έχει συνεργαστεί με πολλούς θιάσους.

Το 2006 ίδρυσε την Καλλιτεχνική Εταιρία «Αλεξάνδρεια» & τον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια», που στεγάζεται σε κτίριο της οδού Σπάρτης 14, στην πλατεία Αμερικής. Το κτίριο αυτό είναι το σπίτι όπου έζησε μικρός, αλλά και αργότερα, από το 1940 περίπου, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο συγγραφέας Μ. Καραγάτσης. Ο Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια», εκτός από τις δικές του θεατρικές παραγωγές, φιλοξενεί σχεδόν όλο το χρόνο συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Ο Βασίλης Βλάχος έχει παίξει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και στον κινηματογράφο («Η φανέλα με το 9» του Παντελή Βούλγαρη, «Δεξιότερα της δεξιάς» του Νίκου Αντωνάκου κ.ά.)

Το τραγούδι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής του και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής για 5 χρόνια με τη Γιολάντα ντι Τάσο.

Το 2009 κυκλοφόρησε το EP με τίτλο «Κυριακάτικες Μπαλάντες», ακολούθησε το 2011 ο δίσκος «Ξεκλειδώνω την καρδιά» και στη συνέχεια πολλά «σκόρπια» τραγούδια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!