Ο τρόπος & οι δρόμοι του λαϊκού τραγουδιού με τη Σοφία Παπάζογλου

Η Σοφία Παπάζογλου θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναυλιών, αλλά και σεμινάρια πάνω στο τραγούδι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Μουσική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί και αυτό το καλοκαίρι, από τις 29 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου στην Αλαγονία Ταϋγέτου και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιό της, η Σοφία Παπάζογλου θα πραγματοποιήσει σεμινάριο τραγουδιού με τίτλο «Ο τρόπος & οι δρόμοι του λαϊκού τραγουδιού» από 29 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου 2018.

Η Σοφία Παπάζογλου σημειώνει: «Ο τρόπος που τραγουδιέται το λαϊκό τραγούδι είναι μια από τις πιο σπουδαίες παραδόσεις του τόπου μας κι έχει ως ρίζα του το δημοτικό τραγούδι και τη βυζαντινή μουσική. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό στυλ τραγουδιού που εδραιώθηκε τη δεκαετία του ’50 και το θεωρώ καθαρά ελληνικό. Οι δρόμοι στους οποίους έχουν γραφτεί τα λαϊκά τραγούδια είναι αυτοί που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι και οι Άραβες (ουσάκ, χιτζάζ, ραστ, χιτζασκιάρ, σεγκιάχ) αλλά συγκερασμένοι αφού τα όργανα με τα οποία παίζονται και κυρίως το μπουζούκι, είναι κι αυτά συγκερασμένα. Στο σεμινάριο θα έχουμε ως στόχο με τραγούδια επιλεγμένα να δούμε τον τρόπο των λαϊκών γυρισμάτων, των γλιστριμάτων (κλισάντο), ηχείων του σώματος που μπαίνουν σε λειτουργία όταν λέμε ένα λαϊκό τραγούδι αλλά και να επεξεργαστούμε και να ξεχωρίσουμε τους τρεις πιο διαδεδομένους λαϊκούς μουσικούς δρόμους (ουσάκ, χιτζάζ, ραστ) και τον τρόπο που τραγουδιούνται».

Σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν και γνωστοί δεξιοτέχνες, όπως ο Μανώλης Πάππος, ο Ντάσο Κούρτι κ.ά. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων στο synaxis.gr.

Η Σοφία Παπάζογλου συνεχίζει παράλληλα την περιοδεία της σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα & την Κύπρο. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

4 Αυγούστου Κιάτο
8 Αυγούστου Νίσυρος
10 Αυγούστου Κύπρος
13 Αυγούστου Πλύτρα Λακωνίας
17 Αυγούστου Κύπρος Αγρός
22 Αυγούστου Ζαχάρω
26 Αυγούστου Πρέσπες με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης
31 Αυγούστου Κατερίνη

4 Σεπτεμβρίου «Τσιτσάνεια» Τρίκαλα
8 Σεπτεμβρίου Ρέθυμνο

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!