Ο «σωσίας» του Μίτσελ!

(ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Είναι μοναδική περίπτωση η ομοιότητα του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού με τον ερμηνευτή Γιάννη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Πετρόπουλο. Ακόμα και η έκφραση του προσώπου, η στάση του σώματος, η εκφορά του λόγου, η γενικότερη αύρα μέχρι και το κομψό ντύσιμο είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κοινά σημεία του ερμηνευτή με τον τεχνικό της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Και μιας και για τον τελευταία πλέον αναγράφονται καθημερινά στοιχεία, βιογραφικά, δηλώσεις κλπ. Να σταθούμε λίγο στον τραγουδιστή,

Ο Γιάννης Πετρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Παράλληλα με τις γυμνασιακές του σπουδές παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό Ωδείο (αρμονίας, κλασικού τραγουδιού), τα οποία περάτωσε με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως και την Δραματική Σχολή Θεοφανίδη. Φοίτησε στην Ελληνική Μουσική Σχολή με δασκάλους του, τον Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Κώστα Γιαννίδη, Τάκη Μωράκη κ.ά και πήρε μαθήματα ερμηνείας τραγουδιού. Σημαντική ήταν η οικογενειακή του καταβολή και οι μουσικές επιρροές της μητέρας του (Υψίφωνος της Λυρικής Σκηνής).

Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε δίπλα στην Ρένα Βλαχοπούλου, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, μαζί με τους κορυφαίους συνθέτες, Γιώργο Μουζάκη, Γιώργο Κατσαρό κ.α. Μετά από εξετάσεις μετείχε στην Ορχήστρα της ΕΡΤ (Ποικίλης Μουσικής) με μαέστρους τους Μίμη Πλέσσα, Κώστα Κλάβα, Κώστα Καπνίση, Αλέκο Γεωργιάδη. Επίσης πήρε μέρος μετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, όπου στις συνολικές εμφανίσεις στο θεσμό απέσπασε 7 Βραβεία Ερμηνείας, 3 Γ΄ Βραβεία και το Α΄ Βραβείο το 1971. Ακολούθησαν διεθνείς διακρίσεις στο Φεστιβάλ Βαρκελώνης (Γ΄ Βραβείο) με το «Σαν το μεγάλο ποταμό» του Ζακ Ιακωβίδη, το Φεστιβάλ Σόφιας (Β΄ Βραβείο) με το «Έτσι είμαστε» του Γιώργου Κριμιζάκη, το Φεστιβάλ Πράγας (Βραβείο Ερμηνείας και Κομψότητας), συνολικά 11 τιμητικές διακρίσεις.

Έχει ηχογραφήσει 9 μεγάλους δίσκους, στους οποίους περιλαμβάνονται προσωπικές του επιτυχίες , όπως: Παλιό Κανόνι, Σ΄ έχω απόψε ανάγκη πολύ, Έτσι είμαστε, η θρησκεία μου είσαι εσύ, Μεγάλη αδυναμία, Λίγο-Λίγο, Ζήτησες άσυλο καρδιά μου (ντουέτο με τη Σωτηρία Μπέλλου), Δακρυσμένα μου μάτια κ.ά.

Επίσης ο Γιάννης Πετρόπουλος πρωταγωνίστησε στο μουσικό θέατρο στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών και συνθετών, στον κινηματογράφο και σε μουσικές εκπομπές της τηλεόρασης καθώς βέβαια και σε κοσμικά μαγαζιά. Παράλληλα έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπου υπάρχει Ελληνισμός, για επαγγελματικές εμφανίσεις αλλά και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!