Ο Σαββόπουλος τραγουδά Κουγιουμτζή στη Σαλονίκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Ένα από τα θρυλικά του Σταύρου Κουγιουμτζή διάλεξε για να τον τιμήσει ο Διονύσης Σαββόπουλος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Νιόνιος τραγουδά «Που ’ναι τα χρόνια»


Ένα από τα πασίγνωστα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή διάλεξε για να τιμήσει τη μνήμη του ο Διονύσης Σαββόπουλος, λίγο πριν το τέλος της μεγάλης συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Η συναυλία αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Μανώλη Χατζημανώλη, Γιώργου Καλογήρου και Γιάννη Κουλούσια, της Μεικτής & της Παιδικής Χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, της Μεικτής & Παιδικής Χορωδίας Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς.

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής έφυγε από τη ζωή στις 12 Μαρτίου 2005. 12 χρόνια μετά λοιπόν, ο Διονύσης Σαββόπουλος διάλεξε να τραγουδήσει το «Που ‘ναι τα χρόνια» του Κουγιουμτζή σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου. Ανάμεσα στους θεατές μάλιστα ήταν η Αιμιλία Κουγιουμτζή, σύζυγος του συνθέτη, με την οποία ο Σαββόπουλος συνομίλησε πριν αλλά και μετά τη συναυλία.
koyg.jpg
Λίγο πριν το ολοκληρωμένο ρεπορτάζ με το οπτικοακουστικό υλικό και τη λίστα των τραγουδιών, έχουμε το απόσπασμα με τον Διονύση Σαββόπουλο να τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή. Η εκτέλεση αυτή, ακόμα κι αν η ηχογράφηση είναι ερασιτεχνική, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα είναι αφιερωμένη στα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, που ηχογραφήθηκαν μετά το 2005.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι μουσικοί: Στέλλα Αβραμίδου (φλάουτο, φλογέρες), Ηλίας Βελλής (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Δημηνάκης (πιάνο), Δάνης Κουμαρτζής (μπάσο), Στέφανος Κωφίδης (κρουστά), Μάριος Μακρής & Oδυσσέας Τάσιου (κιθάρα), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Χρήστος Τάσιος (τύμπανα). Η ενορχήστρωση και χορωδιακή επεξεργασία τραγουδιών έγινε από τον Κωνσταντίνο Δημηνάκη, οι διδασκαλίες των χορωδιών από τον Χρυσόστομο Σταμούλη και την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς διηύθυνε ο Γιάννης Κούκας. Η γενική διεύθυνση της συναυλίας ήταν του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα με τον Διονύση Σαββόπουλο να τραγουδά το «Που ‘ναι τα χρόνια»…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!