Ο Οδυσσέας Ιωάννου στις «Συναντήσεις με Μουσικούς»

Συμμετέχουν: Μίλτος Πασχαλίδης και Θέμης Καραμουρατίδης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.30 ο ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός, δημοσιογράφος, συγγραφέας Οδυσσέας Ιωάννου θα βρίσκεται στο café του Ιανού.

Ποια σειρά έχουν αυτά στη ζωή του; Και στο σανίδι του θεάτρου, στην παράσταση «9:05» τι γύρευε;

Πολλές ερωτήσεις - κι ακόμα δεν αρχίσαμε! Ο Οδυσσέας Ιωάννου θα απαντήσει σε όλες, συνομιλώντας με τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη. Δεν θα είναι μόνος. Γιατί ο επίλογος θα είναι, όπως πάντα, μουσικός...

Συμμετέχουν: Μίλτος Πασχαλίδης και Θέμης Καραμουρατίδης.

Η συνάντηση θα γίνει στον Ιανό (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr


Λίγα λόγια για τον Οδυσσέα Ιωάννου:


Ο Οδυσσέας Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Πέρασε από σχολείο, πανεπιστήμιο, ωδείο, στρατό, για να καταλήξει στο ραδιόφωνο, κάνοντας καθημερινή εκπομπή επί 22 χρόνια, κάθε απόγευμα 6-8, στον 902 Αριστερά στα fm και στον ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2, του οποίου υπήρξε διευθυντής από το 2000 έως το 2010. Γράφει σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1986 (Μουσική, Ένα, VOX, Ήχος, Μετρό, Μελωδία -ως αρχισυντάκτης-, Δίφωνο, Ριζοσπάστης, Αυγή, protagon, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία).

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία: Ζει το κορίτσι του fruit punch? (συλλογή διηγημάτων, Κέδρος 1999), Κέρματα (κείμενα και χρονογραφήματα, δημοσιευμένα στο περιοδικό Μετρό και στην Καθημερινή της Κυριακής, Ιανός 2004), Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος - μία αυτοβιογραφία μέσα από 24 συναντήσεις (Εκδόσεις Πατάκη 2011), Δημήτρης Μητροπάνος - Χωρίς επίλογο (Minos-EΜΙ 2012). Το 2014 έγραψε τα κείμενα της μουσικοθεατρικής παράστασης «9:05», σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, στην οποία συμμετείχε και επί σκηνής δίπλα στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και στον Χρήστο Θηβαίο.

Έχει γράψει στίχους σε περίπου διακόσια τραγούδια, κυκλοφορώντας 9 προσωπικούς δίσκους, καθώς και τραγούδια για το θέατρο και τον κινηματογράφο, συνεργαζόμενος με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές από το 1992 μέχρι σήμερα.

Συναντήσεις με μουσικούς στο Café του Ιανού:


Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο καφέ του Ιανού ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε...

Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ' όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.

Οι Συναντήσεις Με Μουσικούς πραγματοποιούνται κάθε μήνα στο Café του Ιανού, αναμεταδίδονται ζωντανά μέσα από το ianos.gr και το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!