O Μάριος Φραγκούλης τραγούδησε για το «I Live For Me» στο Ηρώδειο

(PHOTOS) Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο στηρίζοντας την εκδήλωση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου I Live For Me (Όλα για τη Ζωή Μου)
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
με το Μάριο Φραγκούλη και καλεσμένους τους Sissel & Στέφανο Κορκολή, σε μία βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και χρόνια νοσήματα.

Την εκδήλωση, με τίτλο Sing me An Angel, άνοιξε ο Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύοντας spiritual τραγούδια που υμνούν την ελπίδα και το πάθος του ανθρώπου για ζωή, καλώντας στη συνέχεια στη σκηνή τη Νορβηγίδα σοπράνο Sissel, με την οποία και ερμήνευσαν διάσημα κομμάτια του σύγχρονου διεθνούς ρεπερτορίου, όπως τα What Child is This, Nights in White Satin, Wonderful World κ.ά.

H Sissel, γοητευτική και χαρούμενη, κέρδισε αμέσως το αθηναϊκό κοινό, ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας, δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης και της ανθρώπινης προσφοράς, επαναλαμβάνοντας συχνά τη συγκίνησή της για το γεγονός ότι έπαιζε και πάλι στο Ηρώδειο, σχεδόν 8 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στο ιστορικό αυτό θέατρο.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η εμφάνιση, στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, του μουσικοσυνθέτη Στέφανου Κορκολή, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, όταν συνόδευσε στο πιάνο τον Μάριο Φραγκούλη, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στο Σωματείο και τους ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη κατά του καρκίνου.

Θερμό όμως ήταν και το χειροκρότημα του κόσμου όταν ο Μάριος Φραγκούλης ερμήνευσε σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση αποσπάσματα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με spiritual τραγούδια. Την ατμόσφαιρα της συναυλίας συμπλήρωσαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, αλλά και η Παιδική Χορωδία του St. Catherine’s Upper School, σε μουσική διεύθυνση του σπουδαίου Λονδρέζου μαέστρου Richard Balcombe.

Τους καλλιτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου I Live For Me Δρ. Νίκος Μεταξωτός και η πρέσβειρα του I Live For Me κ. Τόνια Σωτηροπούλου, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, όπως η διεθνούς φήμης σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου, ο Τάκης Ζαχαράτος κ.ά.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείο I Live For Me (Όλα Για Τη Ζωή Μου) Πρόκειται για Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Υποστήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και Χρόνια Νοσήματα με σκοπό τη μέριμνα, ψυχολογική στήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα των ασθενών, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των ατόμων αυτών.

Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε με σκοπό να παρουσιαστεί σε Ευρώπη και Αμερική, σε μία παράλληλη προσπάθεια να προβληθεί η χώρα μας στο εξωτερικό. Δεν ενημερώθηκε όμως σχετικά το κοινό, με αποτέλεσμα η χρήση της αγγλικής γλώσσας, πριν και μετά τα τραγούδια, να προκαλέσει δικαιολογημένα σχόλια και αντιδράσεις (Βλέπε ΕΔΩ)
1

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!