Ο Liam Docherty είναι 13 ετών και παίζει τα Blues με πολύ ταλέντο

Το “μίνι μπλουζ αγόρι» έχει προταθεί για το νέο καλλιτέχνη της χρονιάς στα βραβεία Maple Blues
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Liam Docherty μπορεί να είναι μόλις 13 ετών, αλλά ήδη έχει στρέψει τα βλέμματα πάνω του παίζοντας Blues στον Καναδά. Ο νεαρός τραγουδιστής-τραγουδοποιός με έδρα το Qualicum Beach, προτάθηκε για την κατηγορία Νέος Καλλιτέχνης Της Χρονιάς στα εθνικά βραβεία Maple Blues, τα οποία αναγνωρίζουν τους καλύτερους μουσικούς Blues σε όλη τη χώρα.

"Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μένα", δήλωσε ο Liam στην οικοδεσπότη Gloria Macarenko στο CBC On The Coast.

Ο Λίαμ άρχισε να παίζει κιθάρα για πρώτη φορά όταν ήταν τεσσάρων ετών, με την συγκατάβαση του πατέρα του. Μια συναυλία του Αυστραλού κιθαρίστα Tommy Emmanuel το 2015 έκανε τον μικρό να στραφεί στα Blues.
«Συνέχισα να εξασκούμε», είπε. «Όταν ήμουν επτά, έμαθα μερικά ποπ τραγούδια για να παίξω στην αγορά αγροτών του Salt Spring Island». Οι παραστάσεις του εντυπωσίασαν τους ντόπιους που του «κόλλησαν» το παρατσούκλι «μίνι μπλουζ αγόρι».

liam docherty 1

Είχε κλείσει να παίξει στο Φεστιβάλ Μουσικής του Βανκούβερ και στο Φεστιβάλ Nanaimo Blues πριν ακυρωθούν λόγω του COVID-19.

Δεν πτοήθηκε όμως και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, το «Modern Magic Melody», το οποίο του κέρδισε το βραβείο.

«Ποτέ δεν το περίμενα αυτό», είπε ο μικρός που χρησιμοποιεί το Blues ως εργαλείο για «θεραπεία». Ο ίδιος λέει ότι η διαδικασία σύνθεσης τραγουδιών του είναι κάτι που ρέει οργανικά από την αγάπη του να παίζει. Για τους στίχους του, ο Liam συλλέγει φράσεις και λέξεις που του αρέσουν από βιβλία, όπως και ποιήματα  «Αλλάζουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνθεσης τραγουδιών, φυσικά, αλλά αυτές οι φράσεις μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο για τα τραγούδια», είπε.

Επίσης παίρνει ιδέες μελετώντας τους αγαπημένους του μπλουζίστες.

Όπως ο θρυλικός Robert Leroy Johnson, από το Δέλτα του Μισισιπή που ενέπνευσε τον Liam να γράψει το δικό του τραγούδι «Wipe My Weeping Eyes»

«Παίζω κιθάρα κάθε μέρα ... μου αρέσει τόσο πολύ να παίζω τόσο πολύ», είπε.

Ένα δείγμα από τα τραγούδια του πρώτου του άλμπουμ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!