Ο Λεμπέσης σε αφιέρωμα με «αδέσποτα ρεμπέτικα & παραδοσιακά»

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ο Γιάννης Λεμπέσης, η Μαρία Σταφυλοπάτη και η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Λεμπέσης, η Μαρία Σταφυλοπάτη και η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα συνεχίζουν με ιδιαίτερη επιτυχία τις εμφανίσεις τους στο Αρχοντικό του Σαράντη κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι (Φυλής 234 πλατεία Αμερικής τηλ. 2108643554, 2108625040).

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου θα παρουσιάσουν μία πεντάωρη μουσική πανδαισία με τους αρτεσιανούς θησαυρούς της μουσικοποιητικής μας λαλιάς, τα λεγόμενα «αδέσποτα ρεμπέτικα & παραδοσιακά» δηλαδή τραγούδια αγνώστων λαϊκών δημιουργών που μας έρχονται από τα βάθη του χρόνου από στόμα σε στόμα.

Ο Γιάννης Λεμπέσης είναι μύστης και άριστος γνώστης αυτών των τραγουδιών και του τα έχει διδάξει ο θρυλικός κιθαρίστας και τραγουδιστής Γιώργος Θεολογίτης Κατσαρός που σε ηλικία 100 χρόνων και μετά από 80 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αφού ήταν εγκατεστημένος και έκανε σπουδαία καριέρα στην Αμερική, ήρθε με πρωτοβουλία του σπουδαίου μελετητή του Ελληνικού Πολιτισμού Παναγιώτη Κουνάδη για μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Μάιο του 1988 επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Στη συναυλία αυτή μαζί με το θρυλικό Γιώργο Κατσαρό έπαιξε και τραγούδησε ο Λεμπέσης με την ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα.

Το 2000 ο Γιάννης Λεμπέσης εξέδωσε ένα τριπλό CD με τίτλο «48 αδέσποτα ρεμπέτικα & παραδοσιακά τραγούδια» που μέσω γνωστού μουσικού περιοδικού εκείνης της εποχής πήγε σε περίπου 100.000 σπίτια. Όλα τα πάρα πάνω κάνουν ιδιαίτερο και ελκυστικό το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει με τους συνεργάτες του στο Αρχοντικό του Σαράντη την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 10.30 μ.μ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!