Ο Γιάννης Λεμπέσης στην Πτολεμαΐδα: Πάντα τέτοια!

(VIDEO) Πανδαισία Ρεμπέτικου, Παραδοσιακού αλλά και επιλεγμένου γνήσιου Λαϊκού τραγουδιού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε τρικούβερτο γλέντι εξελίχθηκε η εμφάνιση του Γιάννη Λεμπέση με τη Μαρία Σταφυλοπάτη και την ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα στην Πτολεμαΐδα. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, 1000 και πλέον άτομα γλέντησαν με τη ψυχή τους στο χορό του σωματείου συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φρου-φρου και αρώματα άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 15 έως 80 χρονών χόρευαν και τραγουδούσαν Απτάλικα, Καρσιλαμάδες, Συρτά, Ζεϊμπέκικα με μεράκι και ψυχή.

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο που συνοδεύει το κείμενο και τα λέει όλα.

Πανδαισία Ρεμπέτικου, Παραδοσιακού αλλά και επιλεγμένου γνήσιου Λαϊκού τραγουδιού, πραγματική «ευλογία» στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και κατά μία έννοια επιβεβαίωση του τραγουδιού του Λεμπέση «Δε θα σβήσει η φωνή μας και η Άγια μουσική μας» που το ερμηνεύει μαζί με τον Παναγιώτη Λάλεζα στο ολοκαίνουργιο διπλό cd του με τίτλο «Θέλουμε και τα τραβάμε».

Η Μαρία Σταφυλοπάτη, ξεχωριστή στις ερμηνείες της αλλά και στις «στροφές» του ιδιαίτερου ζεϊμπέκικου που χορεύει. Οι μουσικοί της Λαϊκής Στράτας (Γιάννης Λεμπέσης τζουρά, Βασίλης Μούζος μπουζούκι, Πορφύρης Κονάς ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης κλαρίνο, Νίκος Βερύκοκος βιολί, Θεοδόσης Συκιώτης κιθάρα) γνήσιοι μάστορες στα όργανά τους τίμησαν με το καλύτερο τρόπο τους Μικρασιάτες, Πόντιους και ντόπιους μερακλήδες της Πτολεμαΐδας. Η ευχή «Πάντα τέτοια» συνόδευε το όμορφο γλέντι τους.

Όπως έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στο βίντεο που περιλαμβάνει όλη την εκδήλωση, αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Θεσσαλονικιώτικου ντουέτου (Άννα Μπαλάσκα τραγούδι, Αλέξανδρος πιάνο) στην αρχή του προγράμματος.

Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες του συνεχίζουν με επιτυχία τις εμφανίσεις τους στο Αρχοντικό του Σαράντη.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!