Ο Δημήτρης Μυστακίδης με τα ρεμπέτικα της κιθάρας στο Λονδίνο

Καλεσμένος του Rebetiko Carnival.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης με τα ρεμπέτικα της κιθάρας στο Λονδίνο Φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/06/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά τις εξαιρετικές δισκοκριτικές για το Εσπεράντο του από Ευρωπαίους δημοσιογράφους και την παρουσία του δίσκου επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες στο Top 10 του ευρωπαϊκού World Music Chart, ο Δημήτρης Μυστακίδης βάζει στις αποσκευές του τη λαϊκή κιθάρα, έχοντας σαν επόμενο σταθμό το Λονδίνο.

Καλεσμένος του Rebetiko Carnival θα μεταδώσει τα μυστικά στις τεχνικές εναρμόνισης της λαϊκής κιθάρας μέσα στο τροπικό σύστημα των «λαϊκών δρόμων» με ένα workshop για μουσικούς στις 19 Ιουνίου, ενώ στις 21 Ιουνίου θα ξεδιπλώσει όλη του τη δεξιοτεχνία στο όργανο και θα ερμηνεύσει κορυφαία ρεμπέτικα τραγούδια από όλο το φάσμα της ιστορίας του αστικού λαϊκού τραγουδιού στη μουσική σκηνή The Forge στο Camden του Λονδίνου.

Με συνοδοιπόρους του τους Δημήτρη Παπά και Γιώργο Τσαλαμπούνη που τον συντροφεύουν στις κιθάρες και στο τραγούδι, ο Δημήτρης Μυστακίδης θα παρουσιάσει στο Λονδίνο ένα ρεπερτόριο από σπουδαία ρεμπέτικα τραγούδια, τραγούδια του μεταρεμπέτικου, του αρχοντορεμπέτικου και του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης με την παράστασή του «Εσπεράντο, τα ρεμπέτικα της κιθάρας» ταξίδεψε τους προηγούμενους μήνες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο νέος του δίσκος Εσπεράντο, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2015, κατατάχθηκε από Έλληνες δισκοκριτικούς στους κορυφαίους δίσκους της χρονιάς.

Το Rebetiko Carnival διεξάγεται στην Αγγλία όλο τον Ιούνιο. Στα πλαίσια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα πληθώρα συναυλιών, workshops καθώς και εκθέσεις μουσικών οργάνων. Στόχος των διοργανωτών είναι να μεταδώσουν το πάθος τους για την ελληνική μουσική και ιδιαίτερα τα ρεμπέτικα.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016
The Forge, London

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!