Ο αρχιμουσικός Ηλίας Λιβιεράτος τιμήθηκε με το βραβείο «Jan Wallander priset 2022»

Απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν από τους νέους σπουδαίους σπουδαστές μουσικής της Σουηδίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/05/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Με το μουσικό βραβείο «Jan Wallander priset 2022» τιμήθηκε στη Στοκχόλμη ο Έλληνας αρχιμουσικός Ηλίας Λιβιεράτος. Με ανάρτησή της στο Facebook, η σουηδική πρεσβεία στην Ελλάδα εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Ηλία Λιβιεράτο και σημειώνει πως ο πρώτος κορυφαίος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι και σπουδαστής του Royal College of Music της Στοκχόλμης.

Στην αιτιολόγηση της βράβευσης αναφέρεται στον ιστότοπο του διαγωνισμού πως ο βιολίστας Ηλίας Λιβιεράτος διαθέτει ζεστό και πλούσιο ήχο, με ένα πολυεπίπεδο παίξιμο που είναι βαθιά προσωπικό και πάντα ενδιαφέρον. Είναι ένας υπέροχος μουσικός και ένας άξιος αποδέκτης του φετινού Βραβείου Wallander, επισημαίνεται.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν από τους νέους σπουδαίους σπουδαστές μουσικής της Σουηδίας που σπουδάζουν σε ένα από τα σουηδικά μουσικά κολέγια.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο Ηλίας Λιβιεράτος είναι πρώτος κορυφαίος στις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Hochschule für Musik und Theater München (πτυχίο), όπου σπούδασε με τον διακεκριμένο βιολονίστα και μαέστρο Christoph Poppen. Είναι επίσης απόφοιτος του Universität Mozarteum Salzburg (Master of Music), όπου σπούδασε με τους Klara Flieder (μεταπτυχιακό στο βιολί), Midori Seiler (μπαρόκ βιολί) και Peter Langgartner (βιόλα) με υποτροφία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Επίσης, φοίτησε στη Hochschule für Musik Würzburg με τον Grigori Zhislin (νικητής του διαγωνισμού Paganini).

Επίσης, αναφέρεται πως μεγαλωμένος στην Πρέβεζα, διακρίθηκε με α' βραβείο στους σημαντικότερους εγχώριους διαγωνισμούς και προσκλήθηκε στην Ορχήστρα Νέων της ΕΕ. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές του φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε masterclasses κορυφαίων σολίστ όπως των: Λεωνίδα Καβάκου, Midori Goto, Massimo Quarta κ.λπ. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως μόνιμο μέλος (α' κορυφαίος στις βιόλες, β' κορυφαίος στα πρώτα βιολιά), στην Augsburg Philarmoniker και την Καμεράτα, όπου συμμετείχε σε ηχογράφηση της ορχήστρας για την Deutsche Grammophon και σε συναυλίες της ορχήστρας σε σπουδαίες αίθουσες της Ευρώπης (Σάλτσμπουργκ, Παρίσι, Βιέννη, κά). Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τον θρύλο της μπαρόκ μουσικής Reinhardt Göbel και τον Γιώργο Πέτρου/Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει εμφανιστεί στην Εναλλακτική Σκηνή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έχει ηχογραφήσει για τη Γερμανική Ραδιοφωνία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!