Ο Αδαμαντίδης τραγουδά Θεοδωράκη

Ο πηγαίος ερμηνευτής σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα αθάνατα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που διοργανώνεται εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες στα Μακρίσια Ολυμπίας αποτελεί ένα θεσμό με ισχυρό εκτόπισμα.

Ο μουσικός παραγωγός, ηθοποιός και στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος, που είναι η ψυχή και ο επιμελητής των εκδηλώσεων, με την εμπειρία και τις γνώσεις του ξέρει να δημιουργεί ευρηματικές και ουσιαστικές παραστάσεις.

Για μια ακόμη φορά η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση απ’ το ξεκίνημά της και έχει παραβρεθεί πολλές φορές στο Λόφο των Τεχνών όπου και πραγματοποιείται.

Αυτή τη φορά το «αφιέρωμα» διαθέτει μια ξεχωριστή πλοκή.

Στο πρώτο μέρος η κόρη του μεγάλου μας συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, στο πλαίσιο ενός μονόπρακτου με τον τίτλο «Αναμνήσεις Ενός Κοριτσιού» θυμάται στιγμές που βίωσε στο πλευρό του πατέρα της στην μεγαλειώδη αλλά και δραματική πορεία του στη ζωή και την τέχνη. Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί… Τις αφηγήσεις της θα διανθίζουν τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Παναγιώτης Πετράκης. Στην ουσία πρόκειται για ένα σεργιάνι στο έργο του Μίκη μέσα από αφηγηματικές γέφυρες. Λέει σε κάποια στιγμή η Μαργαρίτα: «Ο Πατέρας μου με κρατούσε στα χέρια του και με νανούριζε τραγουδώντας. Μου έλεγε θα γίνεις όμορφη, θα σε αγαπούν όλοι και θα είσαι ευτυχισμένη… Δεν έγινα τίποτα από αυτά!».

Στο δεύτερο μέρος ο Θέμης Αδαμαντίδης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, κυρίως εκείνα που με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη και του Γρηγόρη Μπιθικώτση βάλαν τα λόγια των ποιητών στα χείλη όλων των Ελλήνων ταξιδεύοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Μαζί και η Μαρία Γράμψα που θα ερμηνεύσει στιγμές του συνθέτη που σφράγισε με την ερμηνεία της η Μαίρη Λίντα και βέβαια ο Μανώλης Χιώτης με το μπουζούκι του.

Λέγεται πως θα υπάρξουν και ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Στην παράσταση το μουσικό μέρος κρατά η ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη με σπουδαίους μουσικούς στις τάξεις της και μαέστρο το δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά.

Παράλληλα στο χώρο φιλοξενείται έκθεση με έργα του διακεκριμένου ζωγράφου Δημήτρη Κούκου. Ειδικά για την εκδήλωση ο καλλιτέχνης φιλότεχνησε έργο εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του Θεοδωράκη και το οποίο επίσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και στη συνέχεια θα παραδοθεί στον συνθέτη.

Αύριο λοιπόν, 24 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στα Μακρίσια Ολυμπίας, γιορτάζει ο Απόδημος Ελληνισμός και ο Πολιτισμός.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!