Νέος δίσκος από τον Elvis Costello

Έξι ρεμίξ -στα γαλλικά- τριών τραγουδιών του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/04/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έξι ρεμίξ -στα γαλλικά- τριών τραγουδιών του από το LP Hey Clockface του 2020 περιλαμβάνει ένα νέο EP που κυκλοφόρησε ο Elvis Costello. To La Face de Pendule à Coucou, με συνεργασίες των Iggy Pop και Isabelle Adjani, είναι εδώ και κάποιες μέρες διαθέσιμο ψηφιακά και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο από την Concord Records αυτό το καλοκαίρι.

Ο Costello διέθεσε δημόσια το κλιπ του «Hetty O'Hara Confidentiel», τραγουδιού από το νέο EP, στο οποίο η Etta Somatis και ο AJUQ (ο οποίος έπαιζε κρουστά στο Hey Clockface) τραγουδούν τους στίχους του γαλλόφωνου ρεμίξ που έγραψε ο δεύτερος και η μητέρα του, η Muriel Téodori. Το άλλο γαλλόφωνο ρεμίξ του «Hetty O'Hara Confidentiel» είναι από το παριζιάνικο Afropunk ντουέτο Tshegue.

Ο Iggy συνεργάστηκε σε δύο εκδοχές του «No Flag»: στη «No Flag (Chanté)» που είχε ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και στη «No Flag (Parlé)», μια εκδοχή σε παρλάτα με τις φωνές και του Pop και του Costello. «Υπάρχει μια μοναδικότητα στη γαλλική γλώσσα» είπε, μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, ο Iggy Pop. «Καμιά άλλη γλώσσα δεν έχει φωνήεντα που ηχούν με αυτόν τον τρόπο. Το να μάθω ένα τραγούδι τόσο γρήγορο όσο το "No Flag" μου πήρε ένα μήνα εξάσκησης γιατί τα χείλη μου δεν ήταν συνηθισμένα σ' αυτούς τους συνδυασμούς... για περίπου πέντε βδομάδες, 40 λεπτά κάθε μέρα» πρόσθεσε. «Ακούγεσαι απόλυτα πειστικός στα Γαλλικά. Όταν έπαιξα την ερμηνεία σου στη Muriel, είπε "Αυτό είναι απίστευτο. Είσαι τόσο μέσα στο τραγούδι". Η Diana (Krall) κι εγώ το ακούγαμε με δάκρυα στα μάτια» σχολίασε ο Costello.

Όπως και το «No Flag» έτσι και το «Revolution #49» εμφανίζεται με δύο γαλλόφωνα ρεμίξ: τη παλαιότερη εκδοχή σε παρλάτα με την ηθοποιό Isabelle Adjani και την εκδοχή «Revolution #49 (Chanté)» στην οποία η Adjani τραγουδά με συνοδεία την πιανιστική μελωδία του Steve Nieve, συζύγου της Muriel Téodori που και εδώ έγραψε τους στίχους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!