Νέο αναλογικό δίσκο κατασκεύασε ο T Bone Burnet «ανώτερο του βινυλίου και CD»

«Είναι η πρώτη ανακάλυψη στην αναπαραγωγή αναλογικού ήχου εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε τραγούδια του Μπομπ Ντύλαν τεστάρετε ο νέος δίσκος «Ionic Originals».

Ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός και κιθαρίστας T Bone Burnett ανακοίνωσε έναν νέο αναλογικό δίσκο, με την ονομασία «Ionic Originals», ο οποίος ξεπερνά την τεχνολογία των CD και του βινυλίου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον 74χρονο πολυβραβευμένου με Γκράμι για τη δουλειά του στην μουσική κατασκευαστή Μπέρνετ από το Σεντ Λούις του Μισούρι και γνωστό ως κιθαρίστα του Μπομπ Ντύλαν θα είναι η πρώτη πραγματική εφεύρεση στον τομέα του αναλογικού ήχου τα τελευταία 70 χρόνια.

Η νέα μορφή αναλογικού μέσου αποθήκευσης μουσικής συνδυάζει τις τεχνολογίες παραγωγής CD και βινυλίου πάνω σε μια πλάκα αλουμινίου.

Ο Μπέρνετ ισχυρίζεται ότι η ποιότητα ήχου αυτής της αναλογικής τεχνολογίας είναι καλύτερη από ό,τι σε όλα τα άλλα φορμά - συμπεριλαμβανομένης της μουσικής με ψηφιακή ροή.

Ένα δείγμα δίσκου που κρατά ο Μπέρνετ στη φωτογραφία του νέου αναλογικού δίσκου που κατασκεύασε μοιάζει πολύ με έναν λαμπερό δίσκο βινυλίου.

Μιλώντας για το νέο Ionic Original δίσκο, ο Μπέρνετ λέει: «Έχω αναπτύξει έναν αναλογικό δίσκο που διαθέτει βάθος, αντήχηση και ηχητική πιστότητα που ξεπερνά αυτό του βινυλίου, του CD, του streaming ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου εμπειρίας ηχογραφημένης μουσικής.

Ο αναλογικός ήχος έχει περισσότερο βάθος, πιο αρμονική πολυπλοκότητα, περισσότερο συντονισμό, καλύτερη απεικόνιση. Ο αναλογικός έχει περισσότερη αίσθηση, περισσότερο χαρακτήρα και περισσότερη αφή. Ο ψηφιακός ήχος έχει παγώσει. Ο αναλογικός ήχος είναι ζωντανός».

Άλλες τεχνικές λεπτομέρειες δεν δίνονται ακόμα, είναι γνωστό μόνο ότι ο T Bone Burnett έχει ήδη ηχογραφήσει αρκετά κομμάτια από το ρεπερτόριο του συνεργάτη του Bob Dylan στη νέα μορφή, αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πέρα από όσα αναφέρθηκαν στη δήλωση αυτή, εκπρόσωποι των Burnett και Dylan δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξουν νέες πληροφορίες σχετικά με το έργο Dylan σύντομα.

Επιπλέον, ο μουσικός δημιούργησε την εταιρεία NeoFidelity Inc. για την προώθηση του νέου δίσκου Ionic Originals.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!