Μουσικοί & συγγραφείς γράφουν για τους Cure σε μια έκδοση - έκπληξη

Η συναυλία των Cure, αν και είναι μακριά ακόμη, φαίνεται ότι εμπνέει διάφορες καταστάσεις και θα βρεθεί στο επίκεντρο ποικιλοτρόπως.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/09/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό όμως που εμπνέει περισσότερο είναι η 40χρόνη ιστορία του συγκροτήματος, που έγινε αφορμή, ώστε μουσικοί και συγγραφείς που αγάπησαν τους Cure, να προσεγγίσουν λογοτεχνικά τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά ηχοτοπία τους και από τη δική του σκοπιά καθένας να συνδημιουργήσουν μια ευφάνταστη ανθολογία διηγημάτων εμπνευσμένων από το θρυλικό συγκρότημα της dark wave σκηνής, που φέτος κλείνει τέσσερις δεκαετίες δραστηριότητας στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «In the hanging garden please don’t speak In the hanging garden no one sleeps» που αποτελεί στίχο από το τραγούδι των Cure «The Hanging Garden» από το δίσκο τους «Pornography» που κυκλοφόρησε το 1982.

Στην έκδοση - φόρο τιμής συμμετέχουν οι: Μιχάλης Πούγουνας, Μάνος Καρακατσάνης, Γιάννης Μανιάτης, Ζαφείρης Μαράνος, Νίκος Δρίβας, Παναγιώτης Φάμελλος, Στέργια Κάββαλου, Νικόλας Γκόγκος, Πηνελόπη Τριάντου, Γιώργος Σαφελάς, Γιώργος Τσόλης, Λεωνίδας Σκιαδάς.

Δύο από τους συντελεστές των ιστοριών για τους Cure, η καταξιωμένη συγγραφέας Στέργια Κάββαλου και ο μουσικός Μιχάλης Πούγουνας (New Zero God, ex Flowers Of Romance, Nexus) γέννημα - θρέμμα της gothic-rock σκηνής, αναφέρουν σχετικά με την έκδοση στο Ogdoo.gr:

Στέργια Κάββαλου:


«All the faces, all the voices blur, change to one face, change to one voice». Οι πρώτες φράσεις από το Charlotte Sometimes ήταν και αυτές που μου έδωσαν την ιστορία.

Δεν είναι εύκολο να γράψεις κάτι νέο όταν τυχαίνει το τραγούδι που επέλεξες να βασίζεται ήδη σε λογοτεχνικό έργο, αφού σύμφωνα με τον Robert Smith η έμπνευσή του για το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν το αγαπημένο του και ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Penelope Farmer. Ευτυχώς που υπάρχει η μουσική να καθοδηγεί…

Η δική μου Σάρλοτ είναι μια βαθιά ρομαντική ψυχή που παλεύει με κυνισμό αλλά και φυσικότητα την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου. Μια γυναίκα που συνεχίζει να ζει για να αποκαταστήσει την πρόωρα χαμένη ισορροπία του σύμπαντος και του εαυτού της.

Κάθε φορά που ακούω το τραγούδι νιώθω μέσα μου την πικρία της ματαιότητας και της επανάληψης. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση έβαλα τη Σάρλοτ και όχι εμένα να παλέψει μαζί τους. Και αυτό ήταν σχεδόν «θεραπευτικό».
Stergia Kavvalou

Μιχάλης Πούγουνας:


Το καλοκαίρι μου πρότειναν να γράψω ένα διήγημα εμπνευσμένο από κάποιο τραγούδι των Cure, με σκοπό να συμπεριληφθεί σε μία ανθολογία που θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις Ars Nocturna.

Έτσι, έγραψα μια ιστορία με την οποία ελπίζω να περάσουν καλά όσοι τη διαβάσουν και που θα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες ιστορίες, γραμμένες από αξιολογότατους ανθρώπους...

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα εκδοθεί σε βιβλίο κάποιο διήγημά μου...
Mike Pougounas
*Το «In the hanging garden please don’t speak In the hanging garden no one sleeps» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Nightread/Ars Nocturna τον Νοέμβριο. Εικαστικό εξωφύλλου: Γιώργος Τσόλης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!