Μουσικοί και μουσικές του κόσμου το φετινό καλοκαίρι στα Ανώγεια

Από τον Ross Daly και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/05/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σταθμός για τους μουσικούς και τις μουσικές του κόσμου τα Ανώγεια, το φετινό καλοκαίρι από τον Ross Daly και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. Σύμφωνα με τον μουσουργό και παραδοσιακό οργανοπαίχτη των μουσικών του κόσμου κ. Daly «είναι μεγάλη μας χαρά, μετά από δύο χρόνια περιορισμένης δραστηριότητας λόγω της πανδημίας, το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος να παρουσιάζει ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα σεμιναρίων. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ανώγεια (Ιούνιος-Ιούλιος), ένα ιστορικό χωριό του Ψηλορείτη το οποίο έχει μακρά και πλούσια μουσική παράδοση. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τη φιλοξενία που μας προσφέρουν για αυτό το καλοκαίρι κι ελπίζουμε ότι του χρόνου θα επιστρέψουμε στο Χουδέτσι στο νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται για να φιλοξενήσει τις δράσεις μας».

Στην έδρα του Μουσικού εργαστηρίου στο Χουδέτσι, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από τον σεισμό τόσο στο υφιστάμενο κτίριο που φιλοξενεί μουσικές και μουσικούς από όλο τον κόσμο, όσο και στο υπόλοιπο χωριό, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων. Για το λόγο αυτό τα Ανώγεια θα γίνουν ο σταθμός για τα σεμινάρια μουσικής και σύμφωνα με τον Ross Daly θα υπάρχει έκπτωση 20% στα σεμινάρια για φοιτητές μουσικών σπουδών και κατοίκους των Ανωγείων.

Tο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» ξεκίνησε το 1982 από τον Ross Daly (καλλιτεχνικός διευθυντής Μ.Ε.Λ.), ως μια δημιουργική παρέα φίλων με στόχευση την εξερεύνηση διαφορετικών τροπικών μουσικών παραδόσεων ανά τον κόσμο αλλά και τη δυνατότητα της δημιουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ τους. To 1997 υλοποιούνται για πρώτη φορά τα σεμινάρια του «Λαβυρίνθου» στην Αθήνα και λαμβάνουν σταδιακά τη μορφή που έχουν μέχρι και σήμερα. Σκοπός του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος» είναι η μύηση των νέων, κυρίως, ανθρώπων σε μια δημιουργική προσέγγιση στα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από διάφορα μέρη του κόσμου. Λειτουργεί έτσι, σαν ένα σημείο συνάντησης για μουσικούς, δασκάλους και μαθητές, και είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για την εκπαίδευση στον τομέα της τροπικής μουσικής και την δημιουργική προσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής γενικότερα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!