Μήνας γεμάτος με συναυλίες στο Release Athens

Δείτε το πρόγραμμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά τις πετυχημένες πρώτες βραδιές του Release Athens 2019 με headliners τους Iggy Pop και Damian Marley έπεται συνέχεια!

Η αρχή αύριο με το πολυαναμενόμενο αποχαιρετιστήριο show των Manowar. Ήδη κατέφθασαν τόσες νταλίκες δεν έχει ξαναδεί η Πλατεία Νερού! Δεκάδες τόνοι εξοπλισμού για ένα επικό show είναι πλέον προ των πυλών!

Αναλυτικά οι συναυλίες:


Manowar «The Final Battle World Tour 2019»

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου.

Οι «βασιλιάδες του metal», Manowar, ζωντανά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επικής «The Final Battle World Tour 2019» σ’ ένα πολλά υποσχόμενο σετ που θα εκπληρώσει το όνειρο κάθε οπαδού τους, σε μία αποκλειστική συναυλία για την Ελλάδα και τις γύρω χώρες!

Ένα συντριπτικό set γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια των fans της μπάντας σε μία ολοκαίνουρια multimedia παραγωγή. Πάνω από δύο ώρες, γεμάτες με όλες τις κλασικές στιγμές, μια εμπειρία ζωής για κάθε οπαδό του metal! "Kings of Metal", "Brothers of Metal Pt. 1", "Battle Hymn", "Hail and Kill", "Black Wind, Fire and Steel", "Metal Warriors", "Kill With Power" και δεκάδες ακόμα, στην "Τελική Μάχη" μίας πανίσχυρης μπάντας με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο πάντα στο πλευρό τους.

«Θα παίξουμε σε ένα από τα πιο θρυλικά, μαγικά μέρη στη Γη», είπε ο Joey DeMaio. «Μια χώρα που έχει μια τόσο πλούσια ιστορία, που μας έδωσε τον Έκτορα, τον Αχιλλέα, ένα πάνθεον από Θεούς και αιώνιους μύθους, οι οποίοι ανέκαθεν μας ενέπνεαν. Οι Έλληνες Manowarriors θα δείξουν, για άλλη μία φορά, πως κληρονόμησαν το πνεύμα των προγόνων τους! Ο αληθινός metal στρατός μας θα ξαναγυρίσει μαζί μας στην Τελική Μάχη, στις όχθες της Αθήνας»!

Οι Manowar μόλις γιόρτασαν την επέτειο της πρώτης συναυλίας που έδωσαν ποτέ στην Ελλάδα, στις 21 Νοεμβρίου 1992, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Special guests στη μεγαλύτερη metal βραδιά του 2019, θα είναι οι Rhapsody Of Fire, οι Ιταλοί πρωτοπόροι του symphonic power metal. Μαζί τους και οι Imperia, η μπάντα του ατμοσφαιρικού metal που ενώνει τέσσερις μουσικούς από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 45 ευρώ, μέχρι και την Παρασκευή 31/5. Από 1/6, θα ισχύει η τελική τιμή των 48 ευρώ. Επίσης, διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός VIP εισιτηρίων προς 150 ευρώ.
14.6 MANOWAR POSTER
Release Athens / New Order, Johnny Marr, Morcheeba, Fontaines DC

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου.

Δύο από τα επιδραστικότερα ονόματα στην ιστορία της Βρετανικής (και όχι μόνο) σκηνής! Οι θρυλικοί New Order και o Johnny Marr - συνθέτης, κιθαρίστας και ψυχή των Smiths - θα εμφανιστούν την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού! Μαζί τους, οι υπέροχοι Morcheeba, ένα από σημαντικότερα και διαχρονικότερα ονόματα που αναδείχτηκαν από τη σκηνή του trip-hop, και οι Fontaines D.C., μία από τις πιο καυτές indie / post-punk μπάντες των τελευταίων μηνών!

Οι headliners New Order αναδύθηκαν από τις στάχτες των μοναδικών Joy Division, οι πάντα αινιγματικοί κατόρθωσαν να μετατρέψουν την οδύνη από την απώλεια του μοναδικού Ian Curtis σε αληθινό θρίαμβο. Πραγματικά, αποτελούν μία σπάνια περίπτωση όπου στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι κατάφεραν να σημαδέψουν τη σύγχρονη μουσική εις διπλούν!

Ο Johnny Marr εδώ και 7 χρόνια ακολουθεί solo καριέρα, έχοντας κυκλοφορήσει τρία εξαιρετικά albums ("The Messenger" / 2013, "Playland" / 2014, "Call The Comet" / 2018), πραγματοποιώντας παράλληλα ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το setlist του συνήθως περιλαμβάνει τραγούδια από κάθε περίοδο της καριέρας του,

Οι Βρετανοί Morcheeba, με βασικό χαρακτηριστικό την καθηλωτική, ζεστή και τόσο αναγνωρίσιμη μελωδική φωνή της πάντα γοητευτικής Skye Edwards και ιθύνοντα νου τον πολυοργανίστα Ross Godfrey, συνεχίζουν μία αξιοζήλευτα συνεπή πορεία που ήδη διαρκεί κοντά στα 25 χρόνια περιοδεύοντας ασταμάτητα.

Από το ξεκίνημά τους, το 1995 στο Λονδίνο, θεωρήθηκαν ως μία από τις κορυφαίες μπάντες του trip-hop ρεύματος, παρότι στηρίχτηκαν εξίσου στον ηλεκτρονικό ήχο. Το περσινό άλμπουμ "Blaze Away", μετά από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας είναι γεμάτο θετική ενέργεια και με το βλέμμα στο μέλλον.
16.4
Release Athens 2019: Clutch, BRMC, Planet Of Zeus + more

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2019, Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου.

Οι Clutch, από το Maryland των ΗΠΑ,μία από τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη έρχεται με το καταιγιστικό rock n' roll της, για πρώτη φορά σε open air φεστιβάλ! Μαζί τους, οι επιβλητικοί Black Rebel Motorcycle Club και οι εκρηκτικοί Planet Of Zeus, σε μια βραδιά-αληθινό προσκύνημα!

Οι BRMC από το αριστουργηματικό ντεμπούτο το 2001, έως το περσινό "Wrong Creatures", ένα από τα καλύτερα albums που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, οι Peter Hayes και Robert Levon Been, μαζί με την Leah Shapiro, επιβεβαιώνουν πως δεν νοιάζονται για μόδες και κάθε είδους εποχιακά ρεύματα. Παίζουν με τους ενισχυτές στο τέρμα, με ψυχή, καρδιά και μυαλό. Έχουν περάσει πολλά, έχουν... πάει στην Κόλαση και έχουν ξαναγυρίσει πιο δυνατοί από ποτέ!

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν το "φαινόμενο" Planet Οf Zeus, η σχέση του αθηναϊκού heavy rock κουαρτέτου με το κοινό είναι μοναδική. Η ένταση και ο δυναμισμός τους μεταφέρεται άμεσα στην αρένα. Στις συναυλίες τους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Release Athens 2019: Hozier, Róisín Murphy, Hooverphonic, JoyCut

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου.

O Ιρλανδός συνθέτης και τραγουδιστής Hozier, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας που διανύουμε, έγινε διάσημος με το ομώνυμο ντεμπούτο album του, το 2014, και κυρίως με το υπέροχο "Take Me To Church". Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στην χώρα μας, όπου ήδη αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ονόματα των τελευταίων ετών! Μαζί του, η Róisín Murphy, η βασίλισσα της electronic/dance/pop σκηνής, και οι Hooverphonic, το αγαπημένο electro/dream/pop συγκρότημα από το Βέλγιο!

Η διάσημη Ιρλανδή Róisín Murphy, πρώην τραγουδίστρια των Moloko και αδιαμφισβήτητο fashion & style icon, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με κάθε της νέα κίνηση. Η μουσική της συνδυάζει ιδανικά ένα σωρό είδη (pop, electronica, house, disco) με μία avant-garde ευαισθησία, ενώ η σκηνική της παρουσία παραμένει μοναδικά γοητευτική και εκκεντρική, με μία συνεχή εναλλαγή ενδυματολογικών επιλογών.

Απρόβλεπτη, προκλητική, άμεση και περιπετειώδης, η Róisín Murphy ξεχώρισε από το ξεκίνημά της, το 1994, όταν σχημάτισε τους Moloko, μαζί με τον Mark Brydon, δίνοντας μία νέα πνοή στην ηλεκτρονική pop. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από trip-hop και funk, γνώρισαν τεράστια επιτυχία με τα πασίγνωστα "Sing It Back", "The Time Is Now", "Forever More",

Oι Hooverphonic έγραψαν μερικές από τις πιο υπέροχες μελωδίες που έχουμε ακούσει τα τελευταία 25 χρόνια συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο στοιχεία από alternative rock, electro-pop, trip-hop, dream-pop με μία ρομαντική κινηματογραφική αισθητική.

Στις 23 Ιουνίου, θα ξανακούσουμε live όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους: “Mad About You“, “Eden“, “Inhaler“, “2 Wicky“, "Jackie Cane", "Sometimes", “Club Montepulciano“, "Vinegar & Salt", “This Strange Effect“, “Gentle Storm”, “Amalfi” και πολλά ακόμα.

O τελευταίος δίσκος τους, "Looking For Stars", 10ος της καριέρας τους, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, χαρίζοντάς μας δύο πανέμορφα singles, το σαγηνευτικό "Romantic" και το funky "Uptight", που έχουν ήδη κατακτήσει το ελληνικό airplay.
23.6
Release Athens: Alice In Chains, 1000mods, Fu Manchu + more

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου

Οι Alice In Chains από το Seattle της Washington για πρώτη φορά στη χώρα μας, μία από τις κορυφαίες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί με τους Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden, αποτέλεσαν την Big Four του Seattle στα θρυλικά 90s και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως επανακαθόρισαν τον χάρτη του modern rock.

Mε μπροστάρη τον Jerry Cantrell, έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες και κιθαρίστες του σκληρού ήχου (και ίσως υποτιμημένου τραγουδιστή), συνεχίζουν να δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους, δισκογραφικά και επί σκηνής.

Στη διάρκεια μιας μεγαλειώδους πορείας που αγγίζει πλέον τα 30 χρόνια, εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα κορυφαία live acts στα μεγάλα φεστιβάλ παγκοσμίως.

Ο τραγικός και πρόωρος χαμός του τραγουδιστή τους Layne Staley το 2002, έφερε την μπάντα σε ένα απροσδιόριστο διάλειμμα. Ωστόσο, τα εναπομείναντα μέλη, Cantrell, Kinney και Inez, ξανάφεραν τη μπάντα στη ζωή, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη! Με τον Willian DuVall ως βασικό τραγουδιστή, το εξαιρετικό "Black Gives Way To Blue" του 2009 τους σύστησε σε ένα νέο κοινό, ενώ με τα "The Devil Put Dinosaurs Here" (2013) και το φετινό "Rainier Fog" επιβεβαιώνουν ξανά το status μιας μεγάλης μπάντας που συνεχίζει να είναι εδώ!

"Would", "Man In The Box", "Rooster", "No Excuses", "Down In A Hole", "Them Bones", "Heaven Beside You", "I Stay Away", "Nutshell", "Bleed The Freak", "Check My Brain", "The One You Know", "Never Fade" είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία κομμάτια που θα ακούσουμε ζωντανά το βράδυ της 24ης Ιουνίου.

Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή αλλά διότι, δικαίως, είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.

Ξεκινώντας από μικροσκοπικά υπόγεια, γεμάτα καπνό και ιδρώτα, έφτασαν στο σημείο να γεμίζουν αρένες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους στον ήχο και την αισθητική των 70s και των 90s. Με επιρροές από retro και doom rock έως space και fuzzy heavy rock, δημιούργησαν έναν πελώριο δικό τους ήχο, που είναι αδύνατο να μιμηθείς, κερδίζοντας φανατικούς φίλους από κάθε ρεύμα και σκηνή, από stoners έως metalheads.

"Vidage", "Road To Burn", "She", "Low", "Electric Carve" και πολλά ακόμα θα μας ταρακουνήσουν για τα καλά το βράδυ της 24ης Ιουνίου. Σκληροί, ψυχεδελικοί και επικίνδυνα εθιστικοί, οι 1000mods θα είναι εκεί για να σε κάνουν να ιδρώσεις, να φωνάξεις, να ανατριχιάσεις!

Οι Fu Manchu δημιουργήθηκαν το 1985 ως Virulence, μια hardcore punk μπάντα που γούσταρε τους Black Flag. Άλλαξαν όνομα και από το πρώτο τραγούδι τους, το «Kept Between Trees», το 1990, έθεσαν τις βάσεις και βοήθησαν ώστε να γεννηθεί στην έρημο και να κατακτήσει τον πλανήτη ένα εμβληματικό είδος metal, το stoner rock!

Με 12 albums στο ενεργητικό τους παρουσίασαν πέρσι τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, «Clone of the Universe», με τη συμμετοχή του Alex Lifeson των θρυλικών Rush! Ο fuzz ήχος τους παραμένει πιο σκληρός από ποτέ και οι συνθέσεις τους πάνε μπροστά, θυμίζοντας ταυτόχρονα την εφηβική ορμή τους. Οι Scott Hill, Brad Davis, Bob Balch, Scott Reeder παραμένουν οι «βασιλιάδες του δρόμου» - και του stoner rock!
24.6
Disturbed: Evolution World Tour at Release Athens 2019

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συναυλία των Disturbed στη χώρα μας μεταφέρεται σε νέο, μεγαλύτερο χώρο! Το Κλειστό Φαλήρου αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τους χιλιάδες fans της μπάντας, όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα προπώληση και την αυξανόμενη ζήτηση των εισιτηρίων.
Η Αμερικανική μπάντα, μία από τις κορυφαίες και πιο επιτυχημένες της σκηνής του μοντέρνου metal, θα εμφανιστεί την Κυριακή 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.
30.6

Διάθεση εισιτηρίων για το Release Athens:


Online: Viva.gr + Releaseathens.gr/tickets/

Τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload Stores, Seven Spots, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores, στον πολυχώρο Yoleni’s Hellas (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ.

Υπενθυμίζουμε πως κατά την είσοδό σας στο φεστιβάλ θα σας δοθεί δωρεάν έγχρωμο αναμνηστικό hard copy εισιτήριο!

Επίσης την Πέμπτη 20 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού:

Ο Κωστής Μαραβέγιας - Μια συναυλία ρεφενέ

Opening Acts: The Swingin’ Cats, Λεμονιά Μπέζα, Θεανώ Σακαλίδου

Πού τι σημαίνει ρεφενέ; Ότι ο καθένας φέρνει ό,τι έχει. Φέρνεις τα μικροπράγματα σου. Φέρνεις τη χαρά σου, το χαμόγελό σου. Φέρνεις τον φίλο σου. Φέρνεις την παρέα σου. Φέρνεις το αμόρε σου. Φέρνεις το θέμα σου, την ιστορία σου. Και την λύπη σου φέρε αν έτσι νιώθεις. Φέρε και το μαγιό σου, ποτέ δεν ξέρεις. Φέρε όλα τα μικρά σου και καθημερινά. Πολλά μικρά και καθημερινά κάνουν κάτι μεγάλο.

Σε αυτό το «μεγάλο», ο Κωστής θα βάλει τη μουσική, θα βάλει τις λέξεις και τις νότες, θα βάλει τα τραγούδια του που αγαπάμε, θα βάλει το αίσθημα και το συναίσθημα, θα βάλει το soundtrack της βραδιάς. Την μουσική της χαράς. Ε κι η νύχτα θα βάλει φεγγάρι κι αστέρια. Και πολλά πολλά «Μικροπράγματα» θα κάνουν ένα μεγάλο πράγμα από αυτά που μοιραζόμαστε όλοι.

Μια συναυλία ρεφενέ δηλαδή. Από αυτές που ζεις μία φορά.

Μαζί του παίζουν, οι εξαιρετικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

19:00: Θεανώ Σακαλίδου, Λεμονιά Μπέζα
20:00: The Swingin΄Cats
21:30: Κωστής Μαραβέγιας

Όσα εισιτήρια έχουν ήδη διατεθεί ισχύουν κανονικά. Η προπώληση συνεχίζεται προς 13 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 15 ευρώ.

Εισιτήρια ΑΜΕΑ και ανέργων θα διατίθενται στο ταμείο, μόνο την ημέρα της συναυλίας, προς 10 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα viva.gr και fuzzclub.gr
Kostis Maraveyias 20.6

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!